29 / 03 / 2024

Bardarbunga yanardağı nerede

Bardarbunga yanardağı nerede

Başkent Reykjavik’in 320 kilometre doğusunda, yerleşim yeri bulunmayan ıssız bir bölgede bulunan yanardağın faaliyet geçmesi üzerine, İzlanda makamları yanardağ çevresindeki 100 deniz milini kapsayan alanı "uçuşa yasak bölge" ilan etti...

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken yanardağ uyarısı: Depremde patlama yapabilir!

Sosyal medya hesabından Türkiye'deki yanardağlara ilişkin paylaşımda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, kritik yanardağ uyarısı yaptı. 

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada Cumbre Vieja yanardağındaki volkanik patlama sonrası zarar gören konutların yeniden inşası için La Palma adasında 6 ayrı yerde çelik ev projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yanardağ Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yanardağ Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mecit Yanardağ tarafından kuruldu.

Kilauea Yanardağı nedeniyle 1.700 kişi güvenli alanlara taşındı!

Hawaii'de faaliyete geçen ve hayatı cehenneme çeviren Kilauea Yanardağı'ndan püsküren lavlar nedeniyle 1.700'den fazla kişi güvenli alanlara taşındı...

Benfica Kulübü, Fogo Adası'ndaki binaları yeniden inşa edecek!

Benfica Kulübü, Fogo adasında yanardağ patlamasıyla yok olan binaları yeniden inşa etmek için harekete geçti, 30 milyon euroluk projeye dahil oldu.

Manisa'da yanardağlar turizme kazandırılacak!

MANİSA'NIN Kula ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, küçüklü büyüklü 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeoparkın turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyledi.

Kula Yanardağı turizme açılıyor!

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Kula, Manisa’nın turizmde elini güçlendirecek. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor.

Yanardağ turizmi!

Manisa’nın Kula İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, küçüklü büyüklü 80’den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeoparkın turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyleyerek ilçeye davet etti

Tonga'da yeni bir ada doğdu!

Güney Pasifik'teki sualtı yanardağı Hunga Tonga'nın patlaması sonucu yeni bir ada meydana geldi. Adanın Tonga'nın 45 kilometre kuzey batısında olduğu kaydedildi. Adanın uzunluğuysa 500 metre...

Meksika'daki Popocatepetl yanardağı faaliyete geçti!

Meksika'daki Popocatepetl yanardağının volkanik kül püskürtmeye başlaması nedeniyle bölgede bazı uçak seferleri iptal edildi. Meksika Afet Önleme Merkezi, yanardağda gece sık sık patlamalar yaşandığını duyurdu.

Yanardağ patlaması nedeniyle Tonga'da yeni ada oluştu!

Pasifik Okyanusu'nun güneyinde bulunan ve 176 adadan oluşan Tonga Krallığı'nın adalarına bir yenisi daha ekleniyor. Başkent Nuku'alofa'nın 65 kilometre güney batısındaki bir volkanik faaliyet, çevresinde yeni bir adanın oluşmasına neden oldu.

Kilauea Yanardağı'nın lavları 200 bin dolarlık malikaneyi kül etti!

Geçen ay Hawaii'deki Pahoa kasabası yakınlarında bulunan Kilauea Yanardağı'nın son patlamasının ardından etrafa yayılan lavlar yerleşim yerlerine zarar vermeye devam ediyor. Lavlar 200 bin dolarlık bir malikâneyi kül etti

Turrialba yanardağı faaliyete geçti!

Costa Rica’daki Turrialba yanardağının gece yarısı faaliyete geçerek etrafına volkan külü püskürtmesi üzerine ülkenin orta kesimindeki bazı bölgelerde halk tahliye edildi. 4 eyalette volkan külü görüldüğü belirtiliyor.

Bardarbunga yanardağı nerede Haberi

Bardarbunga yanardağı nerede

İzlanda’daki, Avrupa’nın en büyük buzulu üzerinde bulunan Bardarbunga yanardığının faaliyete geçmeye başladığı bildirildi.


Başkent Reykjavik’in 320 kilometre doğusunda, yerleşim yeri bulunmayan ıssız bir bölgede bulunan yanardağın faaliyet geçmesi üzerine, İzlanda makamları yanardağ çevresindeki 100 deniz milini kapsayan alanı "uçuşa yasak bölge" ilan etti. 


Avrupa’nın en büyük buzulu olan Vatnajokull’un üstündeki yanardağda geçen hafta da binlerce küçük deprem meydana gelmişti. Sismik faaliyetler üzerine İzlanda Sivil Savunma Teşkilatı’ndan bilim adamları bugün öğleden sonra yanardağ etrafında havadan incelemelerde bulunmuşlardı. İncelemelerden sonra yapılan açıklamada yüzeyde yanardağın faaliyete geçtiğine ilişkin görünür bir işarete rastlanmadığı bildirilmişti.


İzlanda makamları yine de bir tebdir olarak uçuş alarm durumunu kırmızıya yükseltmişti. Ülkedeki 5 kademeli alarm sisteminin en üst seviyesi olan kırmızı alarm "atmosfere önemli oranda volkan külü püstürme" tehlikesi olduğu anlamına...