26 / 04 / 2024

bartın osb yeni fabrikalar

bartın osb yeni fabrikalar

Teşvikli iller arasına alınmasının ardından fabrika kuracak yer kalmayan Bartın' da, 1 milyon metrekarelik ilave Organize Sanayi Bölgesiyle (OSB) istihdamın daha da artması hedefleniyor...

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Bartın Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bartın Millet Bahçesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Bartın Irmağı, yeni projeyle Türkiye'nin Venedik'i olacak!

Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen, çevresi orman örtüsüyle kaplı Bartın Irmağı'nın, hazırlanan projeyle hizmet sunması planlanıyor...

TOKİ'den Bartın'a 424 yeni konut!

Bartın İli Merkez İlçesi, Dallıca Köyü 424 Adet Konut, 1 Adet Cami, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet İlkokul İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 30 Temmuz 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Kastamonu ve Bartın için acele kamulaştırma kararı!

380 kV Kastamonu 380-Bartın OSB Enerji İletim Hattı Projesi için bazı taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bartın Karaköy’de tapu mutluluğu!

Bartın Belediyesi yaptığı yeni İmar Planı ile hisseli parsel sahiplerini tapu belgelerine kavuşturmaya devam ediyor. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Karaköy Mahalle’sinde 10 aileye tapularını teslim etti.

Cemal Akın Bartın için yeni dönem projelerini anlattı!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni dönem için projelerini açıkladı. İşte,Cemal Akın'ın planladığı projeleri...

Bartın'a teleferik müjdesi!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni dönem için projelerini anlattı. Akın, ''TOKİ mevkiinde hayata geçireceğimiz alandan Gazhane Parkı’na teleferik yapacağız'' diye konuştu.

Bartın'ın yeni imar planları görüşüldü!

Bartın Belediyesi Ocak 2019 Meclis Toplantısı, Bartın Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Bartın'ın yeni imar planları görüşüldü.

Bartın'da acele kamulaştırma yapılacak!

Bartın'da bazı gayrimenkuller Bartın OSB TM (Akçalı DM) Enerji Nakil hattının yapımı amacıyla acele kamulaştırılacak..

Bartın'da yeni imar yolları açıldı!

Bartın Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından Çaydüzü Mahallesi Çaydüzü Caddesi’nde yeni açılan imar yolunu beton parke ile düzenlendi. 

Bartın Yaşam Merkezi'nin prefabrik binası kuruluyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bartın Belediyesi kentte yeni bir yaşam merkezi hayata geçiriyor.

Bartın Amasra Devlet Hastanesi 1 yılda tamamlanacak!

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde inşa edilen yeni devlet hastanesinde sona gelindi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, hastane inşaatında incelemede bulundu.

bartın osb yeni fabrikalar Haberi

bartın osb yeni fabrikalar

Teşvikli iller arasına alınmasının ardından fabrika kuracak yer kalmayan Bartın'da, 1 milyon metrekarelik ilave Organize Sanayi Bölgesiyle (OSB) istihdamın daha da artması hedefleniyor. 


Bartın'ın 2003 yılı sonunda 5084 sayılı Teşvik Kanunu kapsamına alınmasıyla, işçi sigorta primleri, işveren payı ve gelir vergisi stopajının hazine tarafından karşılanması, enerji desteği ve ücretsiz arazi tahsisi temin edilmesinden sonra demir-çelik, ağaç, makine, plastik, ayakkabı, saya, tekstil, metal ve inşaat sektörüne yönelik açılan 29 fabrika OSB'de yer bırakmadı. 


Gümrük Limanının da bölgede bulunması dolayısıyla pazara ve ham maddeye ulaşım kolaylığına sahip 960 bin metrekare alanda kurulu OSB'ye, Hazineye ait 1 milyon metrekare alanın ilave edilmesi için çalışma başlatıldı. 


Bu yıl çıkarılan yeni teşvik sistemiyle gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi gibi...