27 / 04 / 2024

bartında kurulan fabrikalar

bartında kurulan fabrikalar

Teşvikli iller arasına alınmasının ardından fabrika kuracak yer kalmayan Bartın' da, 1 milyon metrekarelik ilave Organize Sanayi Bölgesiyle (OSB) istihdamın daha da artması hedefleniyor...

2023'ün ilk 7 ayında kurulan şirket sayısı yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bu yılın ilk 7 ayında kurulan şirket sayısının, geçen yılın ilk 7 ayına göre yüzde 1,8 azaldığını açıkladı. 

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 oranında azaldı. Nisan’da 9 bin 174 şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı da yüzde 1,9 gerileyerek 1423'e düştü.

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

Emin Grup, Emin Üstün Holding çatısında bir araya geldi!

Türkiye'de 1991 yılında kurulan ve faizsiz konut sistemi, otomotiv, enerji, sigorta, inşaat, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda faaliyet gösteren, üretim ve yatırımlar gerçekleştiren Emin Grup, şirketler topluluğu olarak Emin Üstün Holding oldu.

Kurulan şirket sayısı Aralık'ta yüzde 2,21 azaldı!

Geçen aralık ayında kurulan şirket sayısı, bir önceki aya göre yüzde 2,21 azaldı ve 8 bin 477'ye düştü. Kapanan şirket sayısı ise yüzde 221,46 arttı ve 3 bin 160 oldu.

Kurulan şirket sayısı Kasım 2020'de yüzde 12.13 arttı!

Türkiye’de kurulan şirket sayısı Kasım'da, yıllık bazda yüzde 12,13 artış gösterdi. Kasım ayında kurulan toplam 8.782 şirket ve kooperatifin 968’i inşaat sektöründe oldu.

AC Yapı'nın konkordato davasında şok gelişme!

Ali coşkun tarafından 2008 yılının Ocak ayında kurulan AC Yapı, konkordato talebinde bulunmuştu. Şirketin konkordato davası duruşma günü ilan edildi...

Tüzemenler Yapı'nın konkordato davasında yeni karar çıktı!

Tüzemenler Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Tüzemen tarafından 1985 yılında kurulan Tüzemenler Yapı Grubu konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar çıktı...

Davos Zirvesi'nde kurulan 'Türk Evi'ne katılımcılardan yoğun ilgi!

İsviçre'nin Davos kasabasında yapılan 50'nci Dünya Ekonomik Forum (WEF) toplantıları kapsamında kurulan Türk Evi küresel yatırımcıların ve siyasetçilerin ilgisini çekti.

Apostolos Andreas Manastırı'nda yıkım çıkmazı!

Kıbrıs'ta tarihi Apostolos Andreas Manastırı'nda kurulan pazarla ilgili yıkım kararı verildi. Hayata geçirilen kararla, pazar esnafının yeni inşa edilen alana taşınmasını bekliyor.

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı artacak!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2009 yılında kurulan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı yıl sonunda 90’a ulaşacak. Yeni fabrikalar ile Mobilya OSB büyüyecek. 

Rönesans Holding dünya liderleri arasında olmayı hedefliyor!

1993 yılında kurulan ve bugüne kadar Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra Avrupa'daki hızlı büyüyüşüne de devam eden Rönesans Holding dünya liderleri arasında olmayı hedefliyor. 

bartında kurulan fabrikalar Haberi

bartında kurulan fabrikalar

Teşvikli iller arasına alınmasının ardından fabrika kuracak yer kalmayan Bartın'da, 1 milyon metrekarelik ilave Organize Sanayi Bölgesiyle (OSB) istihdamın daha da artması hedefleniyor. 


Bartın'ın 2003 yılı sonunda 5084 sayılı Teşvik Kanunu kapsamına alınmasıyla, işçi sigorta primleri, işveren payı ve gelir vergisi stopajının hazine tarafından karşılanması, enerji desteği ve ücretsiz arazi tahsisi temin edilmesinden sonra demir-çelik, ağaç, makine, plastik, ayakkabı, saya, tekstil, metal ve inşaat sektörüne yönelik açılan 29 fabrika OSB'de yer bırakmadı. 


Gümrük Limanının da bölgede bulunması dolayısıyla pazara ve ham maddeye ulaşım kolaylığına sahip 960 bin metrekare alanda kurulu OSB'ye, Hazineye ait 1 milyon metrekare alanın ilave edilmesi için çalışma başlatıldı. 


Bu yıl çıkarılan yeni teşvik sistemiyle gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi gibi...