25 / 04 / 2024

bartında osb

bartında osb

Teşvikli iller arasına alınmasının ardından fabrika kuracak yer kalmayan Bartın' da, 1 milyon metrekarelik ilave Organize Sanayi Bölgesiyle (OSB) istihdamın daha da artması hedefleniyor...

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adliyesi açılışında konuştu!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adliyesi açılışında konuştu. 2002'de 78 olan ayrı mahkeme sayısının şimdi 363'e çıktığını, 2002'de 569 bin metrekare olan adliyelerin kapalı alanlarının da 6 milyon metrekareye ulaştığını açıkladı.

2020'nin ikinci yarısında 840 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edildi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 2020'nin ikinci yarısında OSB'de yatırımcılara  840 yeni sanayi parselinin tahsis edildiğini söyledi.

OSB yatırımında yeni düzen! 5 aşamada değişen OSB algısı!

Kent merkezleri ile OSB’ler arasında kurulacak planlı ilişkiler, toplu taşıma olanaklarından yararlanmayı sağlayacak, kent imar planları OSB merkezli tasarlanacak. İşte 5 aşamada değişen OSB algısı....

Ankara'da OSB sayısında rekor hedef!

OSB'leri, üniversiteleri ve teknoloji geliştirme bölgeleriyle Türkiye'nin ihracatında önemli rol oynayan başkent Ankara, 2020 hedefini daha da büyüttü.

Yurt dışında OSB'ler kurulabilecek!

Organize sanayi bölgesi tüzel kişilikleri ya da Türkiye'de yerleşik şirketler tarafından yurt dışında OSB'ler kurulabilecek, kurulan, işletilen veya ortak olunan bu bölgeler için eğitim ve danışmanlık ile kredi destekleri de sağlanabilecek.

Kastamonu ve Bartın için acele kamulaştırma kararı!

380 kV Kastamonu 380-Bartın OSB Enerji İletim Hattı Projesi için bazı taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul ve Kocaeli arasında 1 milyon insanı trafik stresinden kurtaracak olan ve yatırım tutarı 5 milyar lirayı bulan Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Ezine Gıda İhtisas OSB'de Mart ayında arsa satışları başlayacak!

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yakında ihalesi yapılacak altyapı projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bartın Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında imar konuşuldu!

Bartın Belediyesi Ocak 2019 Meclis Toplantısı, Bartın Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Bartın'da acele kamulaştırma yapılacak!

Bartın'da bazı gayrimenkuller Bartın OSB TM (Akçalı DM) Enerji Nakil hattının yapımı amacıyla acele kamulaştırılacak..

2017'de 102 yeni OSB projesi yatırım programında!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılında 102 yeni OSB projesinin yatırım programında olduğunu açıkladı.

bartında osb Haberi

bartında osb

Teşvikli iller arasına alınmasının ardından fabrika kuracak yer kalmayan Bartın'da, 1 milyon metrekarelik ilave Organize Sanayi Bölgesiyle (OSB) istihdamın daha da artması hedefleniyor. 


Bartın'ın 2003 yılı sonunda 5084 sayılı Teşvik Kanunu kapsamına alınmasıyla, işçi sigorta primleri, işveren payı ve gelir vergisi stopajının hazine tarafından karşılanması, enerji desteği ve ücretsiz arazi tahsisi temin edilmesinden sonra demir-çelik, ağaç, makine, plastik, ayakkabı, saya, tekstil, metal ve inşaat sektörüne yönelik açılan 29 fabrika OSB'de yer bırakmadı. 


Gümrük Limanının da bölgede bulunması dolayısıyla pazara ve ham maddeye ulaşım kolaylığına sahip 960 bin metrekare alanda kurulu OSB'ye, Hazineye ait 1 milyon metrekare alanın ilave edilmesi için çalışma başlatıldı. 


Bu yıl çıkarılan yeni teşvik sistemiyle gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi gibi...