18 / 04 / 2024

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan

MERSİN Ekonomi Platformu (MEP), Vali Özdemir Çakacak başkanlığında Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile bir araya gelerek kentin sorunlarını görüştü. Bakan Elvan, toplantıda Mersin'i ilgilendiren yatırım ve projelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Lütfi Elvan'dan Karaman tramvay projesinde destek!

Karaman Belediye Başkanı Çalışkan, tramvaylar konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ile görüştü ve ilk aşamada prensip anlaşmasına varıldı.

Yatırımcıların en büyük sıkıntısı yatırım yeri tahsisi!

Yerli ve yabancı yatırımcıların en önemli sıkıntılarından birinin yatırım yeri tahsisi olduğunun altını çizen Elvan, bunun dışında çok fazla kurumdan izin alma zorunluluğunun da sıkıntılar arasında yer aldığını kaydetti.

Lütfi Elvan: İmar rantına ilişkin taslak bir çalışma var!

İmar planı değişiklikleri sonucunda ortaya çıkan değer artışından kamunun pay almasına dönük çalışmaya ilişkin soru üzerine Elvan, bununla ilgili şu anda taslak bir çalışmanın bulunduğunu söyledi.

Lütfi Elvan: Yatırım yeri tahsisi süreçlerini hızlandıracağız!

Elvan, yatırım yeri tahsisine yönelik uygulama süreçlerini hızlandırıp, arsa maliyetlerini de azaltacaklarını belirterek, bütün reform alanlarını kapsayan ve 25 öncelikli dönüşüm programını kararlı şekilde hayat geçireceklerini vurguladı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

SGK, 75 uzman yardımcısı başvuru şartları neler? Başvurular nasıl, nereden yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere sınavla 75 sosyal güvenlik uzman yardımcısı alacak. İlan Resmi Gazete'de yayımladı.

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümle kimse zorla bir yere gönderilmeyecek! Bakan Yardımcısı açıkladı!

Kamuoyunda kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen kanun teklifi, kabul edilirken; ‘mülkiyet hakkının ihlali’ eleştirileri gündeme geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, konuya açıklık getirdi. İşte ayrıntılar...

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

‘Yüzyılın felaketi’nden etkilenen Malatya'da, kent merkezinde tekrar inşa edilecek çarşı projesinin bulunduğu 220 dönümlük bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, incelemeler yaptı.

Abdüssamet Bahadır yeniden GİGDER Başkan Yardımcısı seçildi!

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır, yeniden Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği (GİGDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Adalet Bakanlığı 1.000 Hakim ve Savcı Yardımcısı alıyor! Başvuru tarihleri açıklandı! Aman dikkat! 

Adalet Bakanlığı 1.000 Hakim ve Savcı Yardımcısı alımı için başvuru tarihleri belli oldu. İşte söz konusu alım ile ilgili tüm detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alıyor! 35 yaşından küçük herkes başvurabilir! 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı detayları belli oldu. Peki kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Haberi

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan

Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Başbakanlık binasında, Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Yılmaz Tezcan, CHP Milletvekili Hüseyin Çamak ile MEP Başkanı Hanife Körünoğlu ve platform üyelerini kabul etti.


30 KURULUŞUN İŞBİRLİĞİ

Yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Vali Çakacak, MEP’in kentte ekonomik faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan bir platform olduğuna ve sorunlara çözüm önerileri geliştirdiğine dikkat çekti. Ardından söz alan MEP Başkanı Körünoğlu, "Sizin önderliğinizde Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’ın, milletvekillerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 3 ayda bir gerçekleştirilecek toplantıların sürekliliğinin sağlanmasını arz ediyoruz" diye konuştu.


İMAR İÇİN BELEDİYELER BEKLENİYOR

Bakan Elvan da Mersin’in altyapı yönünden bir takım eksiklileri bulunduğunu, bunların en kısa sürede tamamlanması yolunda çalışma başlattıklarını kaydetti. Elvan,...