27 / 04 / 2024

Başdurak Camii turizme kazandırılacak mı

Başdurak Camii turizme kazandırılacak mı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, “Kemeraltı'ndaki Başdurak Cami projesine baş koyduk. Bu camiyi restore edip turizme kazandıracağız" dedi.

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Emekli çiftten Sivas Merkez Camii ve Külliyesi inşaatına 5 milyon TL bağış!

Sivas'ta inşa edilen Merkez Camii ve Külliyesi'ne emekli Feyzullah-Feride Muntazam çiftinden 5 milyon 300 bin lira bağış geldi. 

Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından 21 Ağustos'ta Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı.

Bağcılar Mehmet Akif Camii'nin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan Bağcılar Mehmet Akif Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Başakşehir Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temelini attı.

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii'nde yıkım çalışmaları yeniden başladı.

Çamlıca Camii etrafında kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "İstanbul Gaziosmanpaşa, Esenler ve Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda, Çamlıca Camii etrafının düzenlenmesi amacıyla etrafıyla ilgili kentsel dönüşüm ihale aşamasına getireceğiz" dedi...

Bağcılar Fetih Camii’nin temeli atıldı!

Bağcılar Belediyesi tarafından entsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı gerçekleşen Fetih Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Caminin altına 7 araçlık otopark yapılacağı açıklandı.

Bağcılar'da kentsel dönüşümle yıkılan Fetih Camii'nin temeli atıldı!

Konutlardan okullara ve ibadethanelere kadar bir çok alanda kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde devam ettiği Bağcılar’da yenilenen son yer Fetih Camii oldu. 

Bağcılar Cavat Yerlikaya Camii'nin temeli atıldı!

Bağcılar’da 954 kişilik kapasitelik Cavat Yerlikaya Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, temel atma töreninde konuştu.

Antalya Eroğlu Nuri Camii’nin inşaatı başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike’de, ilçenin siluetini bambaşka bir güzelliğe kavuşturacak olan Eroğlu Nuri Camii’nin inşaatına başladı.

Taksim Camii'nin minarelerinin inşaatına başlandı!

Tamamlandığında 2 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Taksim Camii'nin minarelerinin inşaatına başlandı. Taksim Camii'nin yapımına başlanan minareleri ilk kez havadan görüntülendi.

Başdurak Camii turizme kazandırılacak mı Haberi

Başdurak Camii turizme kazandırılacak mı

İZMİR Ticaret Odası'nın (İTO) Ticaret Tarihi Müzesi'nde düzenlediği Müze Söyleşileri'nde konuşan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Şakir Çakmak, Kemeraltı Çarşısı'na girecek büyük mağazaların küçük esnafa iş yaptırmayacağını söyledi. İnşaat Mühendisi Mahir Kaplan, eski yapılarda yanlış müdahaleler olduğunu belgelediklerini belirtirken, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç ise “Kemeraltı turizmin baş tacı. Burada yer alan Başdurak Cami projesine de baş koyduk. Bu camiyi restore edip turizme kazandıracağız" diye konuştu. 


İTO'nun düzenlediği, kültür, turizm, arkeoloji ve müzecilik konularının tartışıldığı, Müze Buluşmaları'nın ikincisi İTO Ticaret Tarihi Müzesi’nde yapıldı. Toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta’nın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Umart Mimarlık’tan...