20 / 04 / 2024

başka şehirdeki arazinin vergisi

başka şehirdeki arazinin vergisi

Gayrimenkuller için ödemesi zorunlu olan emlak vergisi, her sene ödeniyor. Vergi ödemeleri gayrimenkulün sınırları içinde yer aldığı belediyeye yapılıyor. Peki, başka şehirdeki emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti var mı? Bakan Koca tek tek açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti olup olmadığını açıkladı. İşte detaylar...

2023-2024 Eğitim Yılı için KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) KYK yurtlarına dair son açıklamaları sonrasında öğrenci burslarına olan ilgi arttı. Ön lisans ve lisans öğrenci adayları için üniversiteler kapılarını yeniden açtı. Özellikle başka bir şehirde eğitim gören öğrenciler bu tarihleri merakla araştırıyor.

Faruk Eczacıbaşı kimdir? Kaç yaşında? Evli mi?

Eczacıbaşı Holding'in sahiplerinden biri olarak tanınan Faruk Eczacıbaşı kimdir? Faruk Eczacıbaşı kaç yaşında? Faruk Eczacıbaşı evli mi? Faruk Eczacıbaşı'nın kaç çocuğu var? İşte ayrıntılar...

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Aile Bakanlığı'ndan değil ama başka bir nakit yardımı var! Aylık 5.137 TL nakit desteği hesabınıza yatıyor!

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlardan birçok vatandaş faydalanmaktadır. Vatandaşlar, yardım ödemelerinin yanı sıra devletin diğer sunulan seçenekleriyle de ilgilenmektedir. Devletin sunduğu bir başka önemli seçenek daha bulunmaktadır. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz...

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.

Panikle ev değiştirmeyin! Başka şehre taşınmayı düşünenler mutlaka bu haberi okusun!

Gayrimenkul uzmanları ani kararla panik havasında bulunduğu şehirden göç etmek isteyenleri önemli uyarılarda bulundu. Uzmanlar, göç edilecek deprem ve bina güvenliğinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken başka kriterler de bulunduğuna işaret ediyor.

Milyonlarca kişi, bulundukları şehirden başka bir ile neden göç etti?

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 3 milyona yakın insan bulundukları şehri terk ederek başka bir ile göç etti. Peki bu göçün en büyük sebeplerinin başında neler geliyor?

Başka Köy Milas nerede? Başka Köy Milas fiyat listesi!

Başka Köy nerede? Başka Köy Milas fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları...

Başka Köy Milas'ta her şeye yeniden başlayın! 500 bin liradan başlayan fiyatlarla ortaklık fırsatı!

"Yaşam Burada Çok Başka" sloganıyla lanse edilen Başka Köy Milas projesinde 500 bin liradan başlayan fiyatlarla ortaklık fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Tarım Kredi marketlerine yoğun ilgi! Tarım Kredi marketlerinde başka hangi ürünler indirime girecek?

Tarım Kredi marketlerinde uygulanmaya başlanan indirim vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki Tarım Kredi marketlerinde başka hangi ürünler indirime girecek?

Başka Tasarım İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Başka Tasarım İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de Hatice Şahbaz  tarafından kuruldu.

başka şehirdeki arazinin vergisi Haberi

başka şehirdeki arazinin vergisi

Başka şehirdeki emlak vergisi ödeme!

Gayrimenkuller için devlete ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi, her sene ödeniyor. Mart ayı itibarıyla ilk taksit ödemeleri başlayan vergi için son gün ise 31 Mayıs.


Vergi ödemeleri gayrimenkulün sınırları içinde yer aldığı belediyeye yapılıyor. Peki başka şehirdeki gayrimenkulün emlak vergisi nasıl ve nereye ödeniyor?


Başka şehirdeki emlak vergisi ödeme yolu..

Arsa, arazi veya konut gibi taşınmazların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


İkinci taksitlerinin Kasım ayında ödeneceği emlak vergisini kimler ödemeyecek?


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı...