18 / 04 / 2024

basmane Anafartalar Caddesi tarihi evler

basmane Anafartalar Caddesi tarihi evler

İZMİR'de mutluluklara, acılara tanıklık eden ancak zamana yenilen tarihi evler, dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor.

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Basmane Polis Merkezi restore edilecek!

İzmir'de, Konak Meydanı'ndan başlayıp Basmane'ye kadar uzanan Anafartalar Caddesi'nin üzerindeki üç polis merkezinden biri kapandı, diğerinin yeri değişti, Basmane Polis Merkezi ise restorasyon çalışmaları sebebiyle boşaltıldı.

Altındağ Belediyesi'nin inşaat çalışmaları sürüyor!

Ulus Anafartalar Caddesi’nde, Altındağ Belediyesi hizmet binasının karşısındaki bir inşaat nedeniyle kaldırımlar yürünemez hale geldi.

Uzuneller İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzuneller İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Burhan İşbilir tarafından 10 bin TL sermaye ile 12 Mayıs'ta Ümraniye, İstiklal Mahallesi, Anafartalar Caddesi'nde kuruldu.

İzmir'deki Hatuniye Camisi onarılmayı bekliyor!

İzmir Anafartalar Caddesi'ndeki kentin en eski yapıtlarından olan tarihi cami onarım bekliyor. Tarihi Hatuniye Camisi'nin eski ve ilgisiz oluşu çevredekilerce tepki ile karşılanmakta...

BLR Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BLR Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Lostar, Ömer Bilici ve Recep Erdoğan ortaklığıyla 45 bin TL sermaye ile 2 Mayıs'ta Esenler, Fatih Mahallesi, Anafartalar Caddesi'nde kuruldu.

SMS Yapı Grup İnşaat Taahhüt Mermer Granit Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SMS Yapı Grup İnşaat Taahhüt Mermer Granit Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kıvanç Arif Kıvanç tarafından 750 bin TL sermaye ile 25 Ağustos'ta Ümraniye, İstiklal Mahallesi, Anafartalar Caddesi'nde kuruldu.

Kristal Park fiyat listesi!

Balıkesir İl'i Milli Kuvvetler Caddesi ve Anafartalar Caddesi' nde yükselen proje 2 etaptan oluşacak. 1.etapta toplam 189 adet daireden oluşan projenin yüzde 75' i yeşil alan için ayrıldı. Kristal Park fiyat listesi haberimizde yer alıyor.

Kemeraltı esnafı tente savaşı veriyor!

Kemeraltı Anafartalar Caddesi'ndeki esnaf güneşten korunmak için dükkanların arasına tente gerince, İzmir Büyükşehir Belediyesi çarşının estetiğini bozdukları gerekçesiyle 180 TL ceza kesti. Bu cezanın ardından Kemeraltı esnafı isyan etti.

YTS Elektronik Gıda Yapı Temizlik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YTS Elektronik Gıda Yapı Temizlik Dış Ticaret Limited Şirketi, Ergün Şimşek tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 24 Şubat'ta Kartal, Cevizli Mahallesi, Anafartalar Caddesi'nde kuruldu.

Ahmet Vefik Alp’in Taç İzmir Projesi Büyükşehir’e takıldı!

Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ve ekibinin özel bir yatırımcı için İzmir Basmane, Gaziler Caddesi eski Kulüp Sineması binasının arsasına tasarladığı yedi yıldızlı otel ve kongre merkezi ‘Taç İzmir’ projesi Büyükşehir engeline takıldı...

Kepez Belediyesi, Atatürk Caddesi'ni 25 metreye çıkarıyor!

Kepez Belediyesi tarafından Varsak ile Altınova bölgeleri arasında ulaşımı sağlayan ve dar olmasından dolayı trafik kazalarının yaşandığı 10 metre genişliğindeki Atatürk Caddesi'ni 25 metreye çıkarılıyor

Çayırova Mehmet Akif Ersoy Caddesi yenileniyor!

Kocaeli Çayırova Özgürlük Mahallesi ’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Caddesi yenileniyor. Eski adı 2 ’inci Cadde olan cadde, Çayırova Belediyesi önünde kuzey-güney yönüne doğru uzanıyor...

basmane Anafartalar Caddesi tarihi evler Haberi

basmane Anafartalar Caddesi tarihi evler

İZMİR'de mutluluklara, acılara tanıklık eden ancak zamana yenilen tarihi evler, dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Basmane'de Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan tarihi evler, yeniden yapılarak amacına uygun hizmet vereceği günleri bekliyor. 


İzmir'in tarihi semti Basmane'deki Anafartalar Caddesi üzerinde 19. yüzyıldan kalan, evler, yüzyıla tanıklık ederken zamana yenik düştü. Özellikle amaç dışında kullanım ve çıkan yangınlarda en büyük yarayı aldı. Şimdilerde ise ayakta durmakta zorlanan bu tarihi evler dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Harabeye dönen bu yapılar etrafında hiçbir uyarı levhası ve koruma bandı olmadığı için insanlar, önünden geçerken tedirgin oluyor. Onarılmayan tarihi evler, harabe görünümüyle görüntü kirliliğine de neden oluyor. 


Hürriyet 



Haber Yeni...