27 / 04 / 2024

Basmane Çukuru satışa mı çıkıyor

Basmane Çukuru satışa mı çıkıyor

17 yıldır satılamayan Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi alanının 80 milyon dolar tahmini bedelle ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Satış yapılırsa Basmane Çukuru olarak anılan alanın yılan hikayesi son bulacak

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

Basmane Çukuru'nun akıbeti belli değil!

İzmir’de adı ‘Basmane Çukuru’na çıkan Dünya Ticaret Merkezi Projesi Folkart’ın oldu. Proje için 20 yılını veren Kemal Zorlu, ihalenin iptali için dava açtı.

Basmane Çukuru yine tartışma yarattı!

Belediye Başkanı Kocağlu, Basmane Çukuru krizinde sonuna kadar doğru adımlar attıklarını, belediyenin ayıplı mal satmadığını, bu yönde dava da açılmadığını, sorunun sonradan ortaya çıktığını söyledi.

Nafiz Zorlu’dan Basmane Çukuru davası açıklaması!

Kemal Zorlu’nun TMSF Basmane Çukuru ihalesine yaptığı itiraz Mazhar Zorlu Holding’i karıştırdı. Nafiz Zorlu Kemal Zorlu’nun mahkeme itirazının Mazhar Zorlu Holding’i zor duruma soktuğunu ifade etti.

İzmir Basmane Çukuru satışının iptali istendi!

Yaklaşık 20 yıldır açılan davalar nedeniyle temel kuru olarak kaldığı için İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsa TMSF'nin ocak ayında açtığı ihalede üçlü konsorsiyuma satılmıştı.

Rekabet Kurulu'ndan Basmane Çukuru'na onay!

Kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi'nin 80 milyon dolarlık satışına Rekabet Kurulu'ndan onay geldi. Satış ihalesini kazanan konsorsiyumun üyesi Mesut Sancak, "Basmane Çukuru'yla ilgili tüm süreçler olumlu gidiyor" dedi.

Basmane Çukuru Türkiye'nin yüzük taşı olacak!

Basmane Çukuru ile ilgili açıklama yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “İzmirlilerle birlikte karar vereceğimiz proje için ilk görüşmeyi ünlü mimar Emre Arolat ile yaptık” dedi

TMSF Basmane Çukuru için Rekabet Kurulu'na başvurdu!

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 Ocak`ta yapılan ihalede, tek katılımcı Livamina Madencilik A.Ş.`nin 80 milyon dolarlık teklif verdiği, `Basmane Çukuru`nun satışı, Fon Kurulu tarafından incelendi.

Kemal Zorlu: Basmane Çukuru ihalesi batıldır!

İzmir’de "Basmane Çukuru" sorunu bitirme yolunda önemli bir adım olarak kamuoyunda olumlu tepki alan TMSF’nin satış ihalesine itiraz eden proje sahibi Güç Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu’dan sert açıklama geldi.

Güç Yapı AŞ'den Basmane Çukuru ihalesine itiraz!

Güç Yapı AŞ, "Basmane Çukuru" olarak tanımlanan Ege Dünya Ticaret Merkezi'nin ticari ve iktisadi bütünlüğü için TMSF tarafından açılan ihaleye itirazda bulunulduğunu duyurdu.

Folkart Yapı'dan Basmane Çukuru için 80 milyon dolar teklif!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun 117 ve 90 milyon dolara iki kez satışa çıkardığı ancak talipli firmanın çıkmadığı Basmane Çukuru'nun bugünkü ihalesine Folkart Yapı iştiraki Livamine Madencilik AŞ teklif verdi.

Basmane Çukuru satışa mı çıkıyor Haberi

Basmane Çukuru satışa mı çıkıyor


17 yıldır satılamayan Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi alanının 80 milyon dolar tahmini bedelle ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Satış yapılırsa Basmane Çukuru olarak anılan alanın yılan hikayesi son bulacak. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun 117 ve 90 milyon dolar tahmini bedellerle yaptığı iki ihalede taliplisi çıkmadığı için satılamayan, İzmir kamuoyunun "Basmane Çukuru" olarak bildiği alandaki Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, bugün bu kez 80 milyon dolardan satışa çıkarılacak.  


Akça, Sancak ve Kayar 


İhaleye, proje ve tekliflerini hazırladıkları belirtilen işadamları Rıza Akça, Mesut Sancak ve Tarık Kayar'dan oluşan grubun girmesi bekleniyor. Satışın yapılması ve bu grubun hazırladığı projelerin uygulanması halinde İzmir'in "çukur" ayıbından kurtulacağı belirtiliyor. Alana bir ticaret merkezi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi de yüzde 30'luk hissesi kapsamında projenin içinde yeni bir...