26 / 04 / 2024

basmane çukuru

basmane çukuru

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Basmane Çukuru binalar için tehlike yaratıyor!

Geçtiğimiz aylarda TMSF'den 80 milyon dolara satılan Dünya Ticaret Merkezi'ndeki temel çukurunun can ve mal kaybına neden olabileceği belirtildi. Yetkililer, "Tehlikenin farkındayız ve sorunu acilen çözeceğiz" dedi.

Folkart, Basmane Çukuru için mimari proje çalışmalarını başlattı!

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, proje için mimar Emre Arolat ile görüştüklerini ve protokol yaptıklarını açıkladı. Projenin adını anket sonuçları doğrultusunda İzmirliler koyacak.

Basmane Çukuru Türkiye'nin yüzük taşı olacak!

Basmane Çukuru ile ilgili açıklama yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “İzmirlilerle birlikte karar vereceğimiz proje için ilk görüşmeyi ünlü mimar Emre Arolat ile yaptık” dedi

TMSF Basmane Çukuru için Rekabet Kurulu'na başvurdu!

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 Ocak`ta yapılan ihalede, tek katılımcı Livamina Madencilik A.Ş.`nin 80 milyon dolarlık teklif verdiği, `Basmane Çukuru`nun satışı, Fon Kurulu tarafından incelendi.

'Basmane Çukuru' ihalesi tekrarlanabilir!

Basmane Çukuru ihalesine ilk itiraz Güç Yapı'dan geldi. Kemal Zorlu, yapılacak bir ihalede kendilerinin pilot firma olduğuna ve Güç Yapı'ya verilmeyen ihalenin geçersiz sayılacağını söyledi.

Folkart Yapı'dan Basmane Çukuru için 80 milyon dolar teklif!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun 117 ve 90 milyon dolara iki kez satışa çıkardığı ancak talipli firmanın çıkmadığı Basmane Çukuru'nun bugünkü ihalesine Folkart Yapı iştiraki Livamine Madencilik AŞ teklif verdi.

Basmane Çukuru 80 milyon dolara satışa çıkıyor!

17 yıldır satılamayan Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi alanının 80 milyon dolar tahmini bedelle ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Satış yapılırsa Basmane Çukuru olarak anılan alanın yılan hikayesi son bulacak

'Basmane Çukuru' için 550 milyon liralık proje!

TMSF tarafından 2 kez satışa çıkarılmasına karşın alıcı bulamayan Basmane Çukuru için İzmirli iş adamları, 550 milyon liralık AVM ve hizmet binası içeren proje hazırladı.

Basmane Çukuru ne olacak?

İzmir’in ‘Utanç Çukuru’ olarak da adlandırılan Dünya Ticaret Merkezi inşaatını daha önce yargı yoluyla 6 kez engelleyen İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Yüksel Çakmur ve arkadaşları, Danıştay’dan bir engel kararı daha çıkarttı

Basmane Çukuru ihalesinde son durum!

TMSF 90 milyon dolar muhammen bedelle ikinci kez satışa çıkardığı Ege Dünya Ticaret Merkezi Projesi ihalesine konsorsiyum olarak katılması beklenen Rıza Akça, Ahmet Küçükbay, Mustafa Kürkan ve Mesut Sancak bugünki ihaleye girmeme kararı aldı

Basmane Çukuru'na yine talip çıkmadı!

TMSF 90 milyon dolar muhammen bedelle ikinci kez satışa çıkardığı Ege Dünya Ticaret Merkezi Projesi'nde iptal şoku yaşanıyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından bugün yapılması planlanan ihale, dosya alan çıkmayınca iptal edildi

Hakan Tartan Basmane Çukuru'na talip oldu!

Yeni Asır'daki fare yuvası haline gelen çukur ile ilgili çıkan haberlerin ardından incelemede bulunan Konak Belediye Başkanı Hakan Başkan "Büyükşehir yetkiyi bana versin hemen temizleyeyim" dedi

İzmir Basmane'de yer alan çukura yatırımcı çıktı!

Basmane'deki Çukur'a yatırımcı çıktı. Adı henüz açıklanmayan yatırımcı, TMSF yöneticileriyle geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek el sıkıştı. 26 Ağustos'ta TMSF'ye yapılacak ödeme ile ödeme ile DTM'nin önündeki finans engeli de ortadan kalkacak

Aziz Kocaoğlu Basmane çukuru için TMSF ile masaya oturacak!

Aziz Kocaoğlu 14 yıldır atıl halde bekleyen Basmane Çukuru'ndaki Dünya Ticaret Merkezi arsasının kaderini TMSF ile yapacağı görüşmeyle belirleyecek

Konak Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı başladı!

Konak Belediyesi’nin Basmane’de hayata geçirilecek olan yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları başladı. Başkan Batur açıklamasında ihale tamamlanır tamamlanmaz inşaat faaliyetinin başladığını başladı.

Naci Görür'den Marmara Denizi'nin deprem potansiyeline dair açıklama!

Marmara Denizi'nin deprem potansiyeline ilişkin olarak paylaşımda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Çekmece açıkları ile Orta Marmara Çukuru arasındaki kol yaklaşık 70 km uzunlukta. Kırılırsa en az 7.2 büyüklükte deprem üretir" diye konuştu…

Konak'taki tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi yağmalandı!

İzmir'in Basmane ilçesinde bulunan tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi'nin binası hurdacılar tarafından talan edildi.

Eyüpsultan çukuru kazasında müteahhit tutuklandı!

Eyüpsultan’da bulunan inşaatta 9 yaşındaki İhsan Baran Geldi’nin çukura düşüşüp hayatını kaybetmesiyle ilgili gerçekleştirilen soruşturma sonlandı. Müteahhit Emrah D. tutuklandı.

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Folkart'tan Basmane açıklaması: Süre doldu Basmane iade edildi!

TMSF’nin ihale sözleşmesinde belirlediği 30 aylık yasal süre tamamlandığı için, Folkart hukuki koşullara uyarak, projeyi geri iade etti...

Konak'ta imar barışı için danışma desteği!

Konak Belediyesi, İmar Barışı konusunda vatandaşı bilgilendirmek amacıyla Basmane’deki hizmet binası girişine danışma masası kurdu.

Konak'ta imar barışından 1.200 kişi faydalandı!

İzmir Konak'ta bugüne kadar yaklaşık bin 200 kişi imar barışından faydalandı. İmar barışı hakkında kafasında soru işareti olanlar Basmane'deki hizmet binasının girişinde kurulan danışma masasına başvuruyor...

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

İzmir Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazileri mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazilerini meclis gündemine taşıdı..

Basmane'deki kriz bitti!

Güçbirliği Holding'in borçları nedeniyle TMSF'nin çukura el koyup satmasının ardından, Zorlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Kemal Zorlu tarafından satışın iptaline yönelik açılan dava geri çekildi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile holding arasındaki pürüzler giderildi.

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

basmane çukuru Haberi

basmane çukuru

İzmir’de Kültürpark’ın karşısında 20 yıldır 35 bin metrekarelik bir çukur var. Yıllar içinde dev bir çukura döndüğü için adına ‘Basmane Çukuru’ denilen projede tekrar başa dönüldü.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan haberde, özelleştirme furyasının yaşandığı o yıllarda dönemin Anavatan Partili Belediye Başkanı Burhan Özfatura, bu alanda bir Dünya Ticaret Merkezi yapılmasına karar verdi. İzmirlilerin yoğun tepkilerine rağmen ihaleye çıkıldı ve inşaatı 35 milyon dolar bedelle Güçbirliği Holding üstlendi. Ancak 1999’da eski başkanlardan Yüksel Çakmur, kentin mimarisini bozacağı ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesi ile dava açtı.

Güçbirliği Holding 2001 krizinde ortakları arasında olduğu EGS Bank nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile tanıştı. Güçbirliği Holding borçlarını ödese de arazinin yüzde 35’i TMSF’ye kaldı. 2014 yılına gelindiğinde TMSF hisselerini 117 milyon TL muhammen...