05 / 05 / 2024

Başmelekler Kilisesi

Başmelekler Kilisesi

Melekler Adası ve Sev Kardeşim adlı dizilerin çekildiği Bursa'ya bağlı Trilye'nin (Zeytinbağı) Siyi Köyü'ndeki dünyanın en eski üçüncü kilisesi olarak gösterilen 1227 yıllık Başmelekler Kilisesi, 400 bin dolara satışa çıkarıldı.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı iptal oldu!

İstiklal Caddesi'ndeki St. Antuan Kilisesi ile avlunun önünde bulunan 6’şar katlı 2 apartman ve 4 işyerinin başkalarına satılmamasıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı veren mahkeme, davalı İtalyan Kraliyet Ailesi’nin 15 vârisinin karara itirazına red cevabı verdi.

İstanbul Sent Antuan Kilisesi'nin satışı durduruldu!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Sent Antuan Kilisesi, avlusu ve avlunun önündeki altışar katlı, birbirlerine bir geçitle bağlanan 2 apartmanla birlikte 4 adet dükkan, zamanında üzerlerine kaydedilen kişiler tarafından satışa çıkartıldı...

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneye dönüştürülme çalışmalara devam eden Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde incelemeler yaptı.

Notre Dame'nin yeniden inşası için bağış yağdı!

Yanan Paris’teki Notre Dame Kilisesi'nin yeniden inşa edilmesi için Fransa’nın zenginlerinden bağış yağdı. 856 yıllık geçmişi olan,1403 yılında inşaatı bitmiş tarihi kilise için firmalar yarışa girdi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyonu başlıyor!

Restorasyon ihalesine çıkılan ve Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Meryem Ana Kilisesi'nin 24 saat açık kent kütüphanesi yapılması için proje çalışmaları tamamlandı.

Malatya Taşhoron Kilisesi restorasyonu ne durumda?

Hrant Dink’in doğduğu ve evinin de olduğu Malatya Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki Taşhoron Kilisesi'nde bir süre önce restore çalışmaları başlamıştı. İşte o kilisede son durum....

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Mudanya Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon yapılacak!

Mudanya, Kumyaka Köyü’nde bulunan ve 2012 yılında Fener Rum Patrikhanesi adına Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis'in mülkiyetini özel bir kişiden satın aldığı Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon hazırlıklarına başlandı.

İskenderun Belediyesi ile Katolik Kilisesi'nin arsa sorunu çözülüyor!

Vatikan Türkiye Anadolu Havarisel Vekili Paolo Bizetti, İskenderun Katolik Kilisesi Başpapazı Maxsimi Miliano ile kilise tercümanı Hanry Leylek İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'i ziyaret etti.

Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve hipodrom restore edilecek!

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

Şirince St. John Kilisesi'ndeki restorasyonda sona gelindi!

Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Selçuk'a bağlı Şirince mahallesinde bulunan St. John Kilisesi restorasyon çalışmasında sona geliniyor.

Ünye Muhtar Evleri projesi için çalışmalar başladı!

Muhtarların çalışma alanlarını düzeltmek ve daha iyi şartlarda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında Muhtar Evleri’nin ikincisi, İlçenin Ortayılmazlar mahallesinde Yalı Kilisesi’nin arkasında bulunan alana inşa edilecek.

Başmelekler Kilisesi Haberi

Başmelekler Kilisesi

Kilisenin sahibi Tekser İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mete Yalçın, yapıyı satın alacak kişinin restore ettirip, Mudanya'ya turist çekecek bir kaynak haline getirmesini istediğini belirtti. Daha önce iki kez el değiştiren kiliseyi 780 yılında İmparator Konstantin Porphyrogennetos, Siyi halkına teşekkür amacıyla yaptırdı. Tirilye-Mudanya karayolu üzerindeki sahil köyü Siyi'de bulunan kilise Baş Melekler adına kuruldu. Akıl hastalarını iyileştirdiği düşünülen kilise 8 bölümden oluşuyor.

RESTORE EDİLSİN: Tekser İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mete Yalçın tarafından 400 bin dolara satışa çıkarılan kilisenin satışını Turyap Çengelköy Ofisi gerçekleştiriyor. Başmelekler Kilisesi'nin Hıristiyanlık için önemli kutsal yerlerden biri olduğunu belirten Turyap Çengelköy Temsilcisi Ulvi Özcan kilisenin neden satışa çıkarıldığını şöyle anlattı: ''Kilisenin sahibi bu kiliseyi aldığında...