19 / 04 / 2024

Batı Afrika\'nın Manhattan

Batı Afrika\'nın Manhattan

Hedef, Atlantik Okyanusu üzerinde 10 kilometrekare büyüklüğünde yapay bir ada kurmak. Son derece modern ve lüks olması planlanan bu yeni şehir, Afrika'nın Dubai'si olmaya aday...

Şef Batıbeyler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Şef Batıbeyler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Güngören'de 235 bin 825 TL sermaye bedeli ile Batıbeyler Yapı Sanayi ve Ticaret tarafından kuruldu.

Has Batıbeyler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Has Batıbeyler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Güngören'de 852 bin TL sermaye bedeli ile Batıbeyler Yapı Sanayi ve Ticaret tarafından kuruldu.

Asa Batıbeyler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asa Batıbeyler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Güngören'de 281 bin 654 TL sermaye bedeli ile Batıbeyler Yapı Sanayi ve Ticaret tarafından kuruldu.

İstanbul neden Manhattan'dan daha pahalı?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın İstanbul'daki konut fiyatlarını Manhattan ile kıyaslamasının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. Konuya dair değerlendirmelerde bulunan Tunç Şatıroğlu'ndan konuya ilişkin dikkat çeken tespit geldi...

Mondi Turkey Adana Batı fabrikasını kapatıyor

Mondi Turkey KAP'a yaptığı açıklamada rekabet gücü ve alt yapı yetersizlikleri değerlendirilen Adana Batı fabrikasını kapatma karara aldığını bildirdi.

Bütün dengeleri değiştirecek! Dolar değil altın…

Batı Afrika ülkesi Gana, ödemeler dengesini kökünden değiştirecek bir karara imza attı. Buna göre ülke, döviz artışının yol açtığı enflasyonun frenlemek için petrol ürünlerini dolar yerine altınla satın alacak.

Petrol`de yeni bir devir başladı! Bu bütün dengeleri değiştirecek!

Batı Afrika ülkesi Gana, ülkenin ödemeler dengesini temelden değiştirecek bir karar aldı.

Bankaların dağıttığı maaş promosyonlarından vergi alınacak mı?

Bankaların şirketlerle yaptığı maaş promosyonu ödemelerinden vergi alınabileceği yolundaki tartışmaya Prof.Dr. Murat Batı son noktayı koydu. Batı, bankaların yaptığı promosyon ödemelerinin maaş olarak sayılamayacağı için ücrete ilişkin gelir vergisi alınmayacağını yazdı.

Batıyakası'nın değeri belli oldu! Emlak Konut GYO resmen açıkladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Batıyakası projesine ilişkin değerleme raporunu yayımladı. Peki Batıyakası'nın değeri ne kadar oldu? İşte o rakam ve proje ile ilgili tüm detaylar...

Otokar gözünü Afrika’ya çevirdi

Otokar, 21-25 Eylül tarihlerinde Güney Afrika’nın Tshwane şehrinde düzenlenecek olan AAD 2022 savunma sanayii fuarına katılacak. Beş gün etkinlik süresince Otokar, dünyaca ünlü zırhlı araçlardan oluşan geniş ürün yelpazesinin yanı sıra kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtacak.

Artı Batı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artı Batı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Veysel Taşdelen tarafından kuruldu.

Emlak Konut GYO Batıyakası önümüzdeki hafta satışta! 611 konutluk yeni proje!

Emlak Konut GYO güvencesi ve Yıldızlar İnşaat çizgisiyle İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da hayata geçirilen Batı Yakası projesinin önümüzdeki hafta satışa çıkması bekleniyor. Projede 611 adet konut yer alıyor.

Batıyakası ön talep fırsatı! 

Emlak Konut GYO güvencesi ve Yıldızlar İnşaat imzasıyla hayata geçirilecek olan Kartal'daki Batıyakası projesinde ön talep süreci başladı. İşte projeyle ilgili tüm detaylar...

Batı Afrika\'nın Manhattan Haberi

Batı Afrika\'nın Manhattan

Dünyanın devam etmekte olan en büyük inşaat projesi olarak değerlendirilen Eko Atlantic, 250 bin kişiye konut; 150 bin kişiye işyeri sağlamayı hedefleyen 10 kilometrekare büyüklüğünde yapay bir ada projesi. 


15-20 yıl içinde tamamlanması beklenen adanın, modern ve lüks altyapısı ile Afrika'nın Dubai'si olması bekleniyor. 

Eko Atlantic City'nin ilk gündeme geldiği tarih 2003. Victoria Adası'nın Bar Plajı'nı, erozyondan ve su baskınından korumanın yollarını arayan Lagos yönetimi, yapay bir ada fikrini gündemine aldı. 2003-2005 yılları arasında, Eko Atlantic'in şehir planlamacıları ve müteahhitleri yabancı uzmanlarla bir araya gelip, fizibilite çalışmaları yapmaya başladılar. Adanın geliştiriciliğini South Energyx üstlendi.


Atlantik Okyanusu'ndaki adanın inşaatı bugün başarılı bir şekilde devam ediyor. Suyun derinliklerinden çıkartılan tonlarca kum, yeniden yüzeye enjekte ediliyor. İnşaatın sabit bir yapı kazanması ve dalgaların şiddetinden korunması...