19 / 04 / 2024

BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği

BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya'da meydana gelen kriz sonrası devlet desteğiyle bazı hamleler yapılması durumunda krizin fırsata çevrilebileceğini söyledi.

Doğal taş ve mermerin kalbi Antalya'da atacak!

Pyramids Group Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan, Turkey Stone Antalya,Uluslararası Doğal Taş ve Ürünleri Fuarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında 5 bölgeden 62 ülkenin katılımının hedeflendiği fuarı, yaklaşık

86 mermer ocağı Çinlilierin oldu!

BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, mermer ocakları nedeniyle ormanlık alanlarda açılan ve ağaçların kesilmesiyle oluşan görsel kirliliği, kendilerinin de arzu etmediklerini söyledi.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Türkiye Nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti!

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu yılın nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç ettiğini kaydetti.

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

İhracatçılar mevcut kur seviyelerinden küresel pazarlarda rekabet şanslarının kalmadığından yakınarak Merkez Bankası’nın şirketler üzerindeki baskıya son vermesini istedi. Sektör temsilcileri rekabetçi kur için TL’nin dolar karşısında yüzde 20 ile 25 arasında değer kaybetmesi gerektiğini düşünüyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

184 ülkeye ihracat yaptılar!  2023'te hedefleri 4 milyar dolar

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger, önceki sene ev ve mutfak eşyaları sektörü ihracatının yüzde 35 artış göstererek 3,4 milyar dolarlık büyümeye ulaştığını belirtti.

İhracatta finansman sıkıntısı patladı: İhracatçılar can çekişiyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, finansmana erişimde sorunlar olduğunu dile getirdi. Gültepe, “Farklı endişelerle kredi kaynaklarını dövize çevirenler olabilir. Ancak bu endişeli azınlığın yaptığı yanlışların cezasını bütün ihracatçılarımızın ödemesi doğru değil” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle'nin yerine gelen isim belli oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi başkanı İsmail Gülle'nin yerine seçilen isim belli oldu. İsmail Gülle, 4 yıl başkanlığını yaptığı TİM'e veda ederken 'Bir saniyesine bile hükmedemediğimiz, hâkimi olamadığımız bu dünya için fırıldaklık yapmadan görevi yerine getirdim' şeklinde konuşmuştu.

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği Haberi

BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği


Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, devlet desteğiyle birtakım hamleler yapılarak, Rusya'da yaşanan krizin fırsata çevrilmesi gerektiğini belirtti. 

Toplumsal Ekonomik Araştırmalar Merkezi (TEAMDER) tarafından düzenlenen 'Rusya'da Meydana Gelen Ekonomik Krizin Antalya Ekonomisine Etkileri' konulu panelde söz alan Satıcı, Rusya'nın krizlere alışık bir ülke olduğunu ve hepsinin üstesinden gelmeyi başardığını belirterek, "Rusya'nın döviz rezervi son krizlerle birlikte 400 milyar dolara geriledi. Bu krizin Türkiye'de de iyi yönetilmesi gerekiyor" dedi. 2014 KasımAralık döneminde Antalya yaş meyve ve sebze ihracatında yüzde 20 kayıp yaşandığını kaydeden Satıcı, şunları söyledi: "Yıl bazında 2014'te yapılan yaş meyve sebze ihracatı mevcudiyeti korudu Türkiye'yi zorlu bir süreç bekliyor. Önlem alınması halinde, krizi en az hasarla atlatabilir, sonrasında ticareti iyi noktaya getirebiliriz. Biz umutsuz değiliz...