24 / 04 / 2024

Batı Antalya Havalimanı

Batı Antalya Havalimanı

Her yıl milyonlarca turisti misafir eden Antalya'ya yapılması planlanan Batı Antalya Havalimanı, Türkiye'nin turizm merkezlerinden Kaş ilçesinin 25 yıllık özlemini sona erdirecek

Kaş Batı Antalya Havalimanı'nın inşaatı ne zaman başlayacak?

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş'ta planlanan Batı Antalya Havalimanı'nın yer seçimi için ilçenin doğal yapısına zarar vermeyecek şekilde yer tespit çalışmalarının sürdüğünü, bu hükümet döneminde de inşaatına başlanacağını açıkladı.

Caretta Caretta Havalimanı için şok iddia!

Batı Antalya’yı uçuracak Caretta Caretta Havalimanı için ‘istemezükçüler’ devreye girdi. Daha havalimanı ile ilgili kesin bir açıklama yapılmadan akıl almaz iddialar ortaya atıldı.

Antalya'ya 3.havalimanı için yer tespit süreci tamamlandı!

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanı için Kaş ile Demre arasında süren yer tespiti tamamlandı. Havalimanı yapılacak arazi belirlendi. DETUYAB ihaleye talip oldu.

Batı Antalya Havalimanı bölgenin turizm ve ticaretini arttıracak!

Atay Uslu, Batı Akdeniz'de yapılması planlanan havalimanı ile ilgili bölge halkının nabzını tuttu. Milletvekili Uslu, "Havaalanın faaliyete geçmesi ile birlikte bölgenin turizmi ve ticareti de büyük ölçüde hareketlenecek.

Batı Antalya Havalimanı ne zaman açılacak?

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalyalıların merakla beklediği Batı Antalya (Caretta Caretta) Havalimanı ve dev tüneller için tarih verdi. Uslu,"Bu yıl içerisinde Batı Antalya Havalimanı’mızın çalışmaları başlıyor. " dedi.

DETUYAB'ın Batı Antalya için Havalimanı projesi

DETUYAB, Batı Antalya Havalimanı için gereksinimler ve yer tespiti için ön rapor oluşturdu. Hazırlanan raporda havalimanının yapılması için en uygun alanın Kaş-Demre karayolu üzerinde yer alan Sarılar-Çerler bölgesi olduğu belirtildi.

Batı Antalya Havalimanı yer tespiti için ön rapor oluşturuldu!

Antalya’nın Demre ilçesinde tahsis alan yatırımcıların kurduğu Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi A.Ş. (DETUYAB), Batı Antalya Havalimanı için gereksinimler ve yer tespiti için ön rapor oluşturdu.

Batı Antalya Havalimanı raporu bakanlığa sunuldu!

“Batı Antalya Havalimanı” için hazırlanan önrapor Bakanlığa sunuldu. Raporda havalimanının yapılması için en uygun alanın Kaş-Demre karayolu üzerinde yer alan Sarılar-Çerler bölgesi olduğu belirtildi.

Antalya Havalimanı ihalesinden 2,1 milyar avro gelir elde edilecek!

EMD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Havalimanı'nın ihalesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu'ndan Antalya Havalimanı ihalesi açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve kiralanması amacıyla yapılan ihale ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Havalimanı ihalesini Fraport-TAV kazandı!

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması için ihale yapıldı. İhalede en yüksek teklif 7 milyar 250 milyon avro ile TAV Havalimanı'ndan geldi.

DHMİ Antalya Havalimanı'ndaki terminalleri kiraya veriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı'nın İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerinin İşletme Haklarını kiraya veriyor. İhalenin geçici teminat tutarı 40 milyon Euro olarak belirlendi. 

Antalya Havalimanı ihalesi neden iptal edildi? Cahit Turhan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: "Antalya Havalimanı'na ilişkin ihale, finans piyasasının stabil hale gelmesi talebi nedeniyle iptal edildi." dedi...

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırma ve işletme ihalesinin iptali meclise taşındı! 

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın, ihalenin ne gerekçeyle iptal edildiğini, iptal sürecine kadar kaç firmanın teklif verdiğini ve bu firmaların hangileri olduğunu açıklamasını talep etti... 

Antalya Havalimanı’nın kapasite artırım ihalesi iptal!

Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ihale iptal edildi. Teminat tutarı 40 milyon euro olarak belirlenen ihalenin iptali Resmi Gazete'de duyuruldu...

Antalya Havalimanı'nın ihalesi ertelendi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından 31 Ocak 2020’de yapılacağı duyurulan Antalya Havalimanı ihalesinin ertelendiği açıklandı. 

Antalya Havalimanı ihalesi için İGA'dan baskı iddiası!

İstanbul'un ardından, Antalya Havalimanı ihalesi için İGA'nın şartnameyi değiştirilmesi için baskı yaptığı iddia edildi.

Antalya Havalimanı ek yatırım için ihaleye çıkıyor!

DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması amacıyla CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması için ihale düzenlenecek.

Antalya Havalimanı'nda kapasite artırılacak!

Antalya Havalimanı'nın Kapasite Artırımına Yönelik İlave Yatırımların Yapımı ile İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerin İşletme Haklarının Kiraya verilmesi işi ihale edilecek.

Antalya Havalimanı'na 450 milyon avroluk terminal yatırımı!

Fraport AG Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Schulte, ''Antalya Havalimanı'na bugüne kadar 450 milyon avronun üzerinde terminal yatırımı yapıldı'' dedi.

Fraport AG Türkiye’deki havalimanı yatırımlarından umutlu!

Fraport AG CEO’su Stefan Schulte  Antalya Havalimanı’nın işletmesinde 20 ‘nci yılı devirmelerini toplantı ile kutladı. Schulte, "20 yıldır Türkiye pazarındayız. Türkiye, bu zaman içinde inanılmaz başarı ve gelişmeye imza attı. Türkiye'de bulunmaktan gurur duyuyoruz" dedi…

Batı Antalya Havalimanı Haberi

Batı Antalya Havalimanı

Her yıl milyonlarca turisti misafir eden Antalya'ya yapılması planlanan Batı Antalya Havalimanı, Türkiye'nin turizm merkezlerinden Kaş ilçesinin 25 yıllık özlemini sona erdirecek.


İl merkezine 200 kilometre uzaklıkta bulunan, deniz, kum ve güneşin yanı sıra doğa harikası koyları, tarihi mekanları ve yaylalarıyla turizmin önemli merkezlerinden Kaş'ta turistler, çoğunluğu evlerden bozma butik oteller, kamp alanları ya da bungalovlarda konaklıyor.


Rus ve Alman turistlerin yanı sıra İngiliz turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği turistik ilçede, Kaş ve Demre ilçeleri arasına yapılacak Antalya'nın 3. havalimanı ile müşteri yelpazesinin artırılması ve yeni yatırımlarla daha da canlandırılması hedefleniyor.


- "Turizm ve ulaşım açısından da Kaş'ta bir havalimanının önemine inanıyorum"

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin denizi, bitki örtüsü ve tarihi mekanlarıyla her yönden çok iyi bir...