29 / 03 / 2024

Batman büyük bina otopark

Batman büyük bina otopark

Batman Çağdaş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Arslan, bugünkü yazısında bölgenin otopark sorunu anlattı. Arslan, bölgedeki büyük binalarda otopark zorunluluğuna uyulması gerektiğini belirtti.

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

İstanbul'da 207 bin bina depreme karşı riskli! Beklenen büyük Marmara depremine nasıl hazırlanmalı? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, beklenen büyük Marmara depremine hazırlık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gökce, İstanbul'da 207 bin binanın depreme karşı riskli olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Samsun Büyükşehir 8 taksitle bina ve arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da yer alan bina ve arsayı 8 taksitle satışa çıkardı. İşte ihale ile ilgili detaylar...

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

Samsun Büyükşehir, Atakum'da bina ve arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Samsun Atakum'da yer alan bina ve arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkul ve arsanın yüz ölçümü 3 bin 421 metrekare olarak açıklandı.

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

İstanbul'da acil durumda girilemeyen 9 bin 73 sokak var! Büyük depremde 91 bin bina ağır hasar görecek! Korkutan senaryo

İBB, olası büyük bir depremde İstanbul’u bekleyen senaryoları bir bir analiz etti. Çalışmaya göre, megakentte acil durumda girilemeyen sokak sayısı 9 bin 73 olarak belirlendi. İşte açıklanan o çarpıcı veriler...

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Uzman isimler peş peşe Türkiye'nin depremselliğine ilişkin açıklamalarda bulunurken; beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Batman büyük bina otopark Haberi

Batman büyük bina otopark

Batman'da neredeyse yılda ortalama 10 bin yeni araç trafiğe çıkıyor. Bölgede nüfusuna göre en fazla aracın bulunduğu şehirlerden biri de Batman. 


İstanbul, Ankara ve İzmir vb. gibi büyük şehirlerin plakası alanları da eklersek bu rakamın 10 binin üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. 


Yıllardır Batman da trafiğe yeni açılan bir yol yok. Yine aynı şekilde yeni açılan bir otopark da yok. Yol olması gereken caddeler ve sokaklar, özel otoparklara dönüştürülüyor. Otopark dan bazı cadde ve sokaklar, geçit vermiyor. 


Her gün trafikte yaşanan sıkıntıların çözümü için yerel yönetime iş düşüyor. Belli bir metrekareye kadar binalarda oto parkının olması şart koşuluyor. Belediye inşaat ruhsatı verirken, şart koştuğu otopark uygulamasını da bilen yok. 


Peki, büyük binalar için zorunlu olan otoparklar takip ediliyor mu? 

Hayır. Bazı güzergahlarda trafik keşmekeşliği yaşanıyor....