19 / 04 / 2024

Batman Gültepedeki apartman ongrid sistemiyle enerji üretiyor

Batman Gültepedeki apartman ongrid sistemiyle enerji üretiyor

Batman’ın Gültepe mahallesindeki 22 daireli bir apartmana kurulan ‘ongrid’ sistemle enerji üretiliyor. Elde edilen enerjinin fazlası DEDAŞ’a satılıyor.

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'nda soruşturma tamamlandı: Numune alınamayacak kadar kötü halde!

6 Şubat felaketinde 21 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'na ilişkin kötü haberler gelmeye başladı, apartman numune alınmayacak kadar kötü halde...

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

İstanbul’da daire başına aidat ortalaması 1.500 TL'ye ulaştı!

Apartman ve site aidatlarına yönelik 2022 yılına ait veriler yayımlandı. Rapora göre apartman ve site aidatları 2022'de, bir önceki yıla kıyasla yüzde 83 arttı. İstanbul’da daire başına aidat ortalaması 1.500 TL'ye ulaştı!

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

İzmir'deki Doğanlar Apartmanı davasının görülmesine başlandı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar arasında yer alan Doğanlar Apartmanı'nın davasının görülmesine başlandı.

Tam kapanmada apartman yöneticilerine yeni görev!

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Tam Kapanma Tedbirleri kapsamında apartman ve site yöneticilerine binalarında oturanlar ve kural ihlali yapan sakinleri uyarma yükümlülüğü verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlilerinin evi güneşi, manzarayı görecek şekilde verilmeli!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. Bölge Apartman Görevlileri ile Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda buluştu. Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin tamamına iş verilmesine ve apartman görevlilerinin evlerinin değiştirilmesi gerektiğine de değindi.

Batman Gültepedeki apartman ongrid sistemiyle enerji üretiyor Haberi

Batman Gültepedeki apartman ongrid sistemiyle enerji üretiyor

BÖYLE BİNALAR DA VAR

Batman’ın gelişen semti Tilmerç’te 22 daireli Nujen sitesinde kurulan ‘ongrid’ güneş enerjisi sistemiyle konut sahiplerinin yüzü gülüyor. Polaryan ile İpek Mühendisliği’nin ortaklaşa hayata geçirdiği yeni elektrik projesi yaklaşık 185 bin liraya mal oldu. Batman’da ilk elektrik üreten apartman olarak bilinen Nujen sitesi sakinleri, “Elektrik kesintilerinden uzağız. Eskiden kesintilerden yakınırdık. Şimdi öyle bir sorunumuz yok. İhtiyacımız dışında elektriği DEDAŞ’a sattığımız için de mutluyuz. Yeni apartmanlara bu sistemi öneriyoruz” dediler.


5 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDECEK

Sistemle ilgili bilgi veren uzman Erhan Basmacı: “Batman’ın ilk elektrik üreten apartmanında fazla enerjiyi DEDAŞ’a veriyoruz. Çatı sistemine kurduğumuz elektrik şebekesi 44 kw enerji üretiyor. Daha önce de bir işyerine kazandırdığımız bu sistemi şimdi şehrin modern yapılarına kazandırmak istiyoruz. Batman yeniliklere hazır bir şehir. Bu...