24 / 04 / 2024

Batman konut satış verileri

Batman konut satış verileri

Konut fiyatlarının yüksek olmasından yakınan Batmanlı emlakçılar, fiyatların düşmesi için yeni imar alanlarının açılması gerektiğini söylediler.

Batman'da gayrimenkul sektöründe hareketlilik başladı!

Emlak sektörünün uzun süredir durgun geçtiği Batmanda, bahar mevsimi ile beraber sektör canlanmaya başladı. Bahar mevsimi ile birlikte daire ve dükkan alım-satımında hareketlilik başladı.

Batman'da konut satışları azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayında toplam 556 bin 784 konut satışı gerçekleştirildi.

Batman’da konut satışları düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılının Aralık ayına ilişkin konut satış rakamlarını açıkladı. Batman’da 2016 yılının Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yaklaşık yüzde 25 düşüş gösterdi.

Batman'da konut satışları yüzde 25 düştü!

Batman’da 2016 yılının Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yaklaşık yüzde 25 düşüş gösterdi. Konut Satış İstatistikleri’ne göre Batman’da konut satışları 2016 yılının Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 25 düşüş gösterdi.

Batman’da konut satışları artıyor!

Türkiye genelinde konut satışları ve fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Düşüşün en büyük nedenlerinden biri döviz fiyatlarındaki aşırı oynaklık nedeniyle yatırımcıların gayrimenkul yerine finans yatırımlarına yönelmesi olarak gösteriliyor.

Batman konut satışında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü; Mardin, Batman, Şırnakve Siirt illerinin içinde bulunduğu TRC-3 bölgesinin Ağustos ayının Konut Satış İstatistikleri açıkladı. Mardin'de Ağustos ayında 706 konut satılarak birinci sırada yer alırken, Batman 360 konut ikinci sırada yer aldı.

Mardin'de Temmuz ayında 518 konut satıldı!

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinin içinde bulunduğu TRC-3 bölgesinin Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri açıklandı. Açıklanan verilere göre, Mardin'de temmuz ayında 518 konut satış ile birinci sırada yer aldı.

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'te kaç konut satıldı?

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinin içinde bulunduğu TRC-3 bölgesinin 2015 Aralık ayına ilişkin konut satış istatistikleri açıklandı. Şırnak'ta Aralık ayında sadece 15 konut satıldı.

Mardin'de Aralık ayında 775 konut satıldı!

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinin içinde bulunduğu TRC-3 bölgesinin 2015 Aralık ayına ilişkin konut satış istatistikleri açıklandı. Türkiye’de 2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satış sonucu el değiştirdiği belirtildi.

Batman gayrimenkul satışları düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Eylül ayında Batman'da satılan konut sayısı yıllık bazda 900'den 341'e kadar geriledi.

Eylül'de Batman'da 341 konut satıldı!

TÜİK açıklamasına göre Türkiye genelinde Eylül ayında 92.483 konutun satıldığı açıklanırken bölgeye bağlı Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerindeki konut satış rakamları da basınla paylaşıldı. Eylül ayında Mardin'de 345, Batman'da 341 konut satıldı.

Türkiye’de konut satışlarının hızlı düşüşünü Hakkari ve Şırnak engelledi!

Türkiye’de konut satışlarının hızlı düşüşünü Hakkari, Şırnak, Kilis, Bingöl, Siirt ve Batman gibi iller engelledi. Bu illerde yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın ilk 6 ayına göre ciddi artışlar yaşandı...

Mart ayında, ikinci el konut satış ve kira artışında lider İstanbul oldu!

Mart ayında, ikinci el konut satış ve kira artışında lider İstanbul oldu, yeni konut fiyatları, geçen yıla göre %11,62 arttı

Emlak Konut GYO'nun rakamları, konut satılmıyor iddialarını çürüttü!

Türkiye'de markalı konut satış sayısı geçen yıl 12 bin 658 adedi buldu. Emlak GYO ve inşaat firmalarının hasılatı yüzde 55 artarak 3.2 milyar liraya ulaştı. 2011'de satılan daire sayısı da yüzde 62 arttı. Ocak ve şubat aylarında da talep hız kesmedi. Müt

Batman konut satış verileri Haberi

Batman konut satış verileri

Batman’da konut fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve bunun vatandaşı mağdur ettiğini dile getiren emlakçılar, konut fiyatlarının düşmesi için bir an önce yeni imar alanlarının açılması gerektiğini söylediler.  Kentte inşaat sektörünün durma noktasında olmasının birçok nedeni bulunduğunu kaydeden emlakçılar, en önemli sebebin başında yeni imar alanlarının açılmaması olduğunu söylediler. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre konut fiyatlarının normalden çok yüksek olduğunu vurgulayan emlakçılar, yeni imar alanlarının bir an önce açılması için yetkililere büyük görevlerin düştüğünü aktardılar.

Batman’da yeni imar alanlarının açılmaması nedeniyle konut fiyatlarının bayağı yüksek olduğunu vurgulayan emlakçı Selahattin Tunç, “Yani normal değerinden en az yüzde 30-40 fazladır. Şehrin düzenli bir şekilde büyüyebilmesi için farklı yerlerde imar alanlarının açılması gerekir. Sadece bir yerde değil şehrin tamamında imar açılmalıdır. Bu şekilde olursa...