29 / 03 / 2024

Bayındırlık Bakanı Orhan Alp

Bayındırlık Bakanı Orhan Alp

1968 yılında Bayındırlık Bakanı Orhan Alp, Boğaz'da yapılacak bin 400 metre uzunluğundaki köprünün, çevre yollarla birlikte 1 milyar 200 milyon liraya mal olacağını ve 50 metre yüksekliğinde inşa edileceğini açıklamış.

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

Somali Konut Bakanı, Karmod'u ziyaret etti!

Somali Bayındırlık Yeniden Yapılanma ve Konut Bakanı İbrahim, ülkesinde ilk etapta yapımını planladıkları 10 bin konutluk proje için Karmod ile görüştü...

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası yapılıyor!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ercan Havalimanı ile ilgili uzun süredir bir olumsuzluğun kamuoyunu meşgul etmediğini belirterek, “Yeni terminal binası yapılıyor” dedi.

Kıbrıslı inşaat taşeronları yasa istiyor!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği’ni kabul etti. Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, en önemli sorunlarının Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Yasası olduğunu söyledi.

Limak, Kuveyt Uluslararası Havalimanı için anlaşma imzaladı!

Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir, Uluslararası Kuveyt Havaalanı'nda yeni yolcu terminali inşa edilmesi için Türk şirketi Limak Holding ile 4,3 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalandığını belirtti.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016!

2016 yılında uygulanacak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları, 9 Nisan 2016 tarihinde açıklandı. Peki, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016 ne kadar? İşte fiyat listesi..

Bayındırlık yapı maliyet hesabı 2016!

Bir yapının meydana gelebilmesi için mimarlık, inşaat, makine ve elektrik mühendisliği dallarında yapılması gereken hizmetler için ödenecek ücretler şartnameye göre belirleniyor. İşte Bayındırlık yapı maliyet hesabı 2016..

Bayındırlık yapı maliyetleri 2016!

2016 yılında uygulanacak Bayındırlık yapı maliyetleri, 9 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu rakamlar 1/1/2016 tarihinden itibaren geçerli olacak. İşte Bayındırlık yapı maliyetleri 2016..

Bayındırlık yapı sınıfları 2016!

Bayındırlık yapı sınıflarında, bazı yapıların dahil olduğu sınıf veya grup yıllara göre değişiklik gösterebiliyor. İşte 2016 yılının Bayındırlık yapı sınıfları ve grupları..

Bayındırlık metrekare birim fiyatları 2016!

Yapı yaklaşık birim maliyeti, Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca her yıl Mimarlık hizmetlerine esas olan sınıflar için ayrı ayrı tespit edilerek ilan ediliyor. İşte Bayındırlık metrekare birim fiyatları 2016..

Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü binası yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü'nün binası 7 milyon liraya yeniden inşa ediliyor. 50 yılı aşkın süredir kullanılan Bayındırlık binası, 10 günde özel ekiplerce yıkıldı.

Bolu Belediyesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu üye seçimini yaptı!

Bolu İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantıları sona erdi. Hafta boyunca gerçekleşen toplantıların son oturumunda İmar ve Bayındırlık Komisyonuna üye seçimi yapıldıktan sonra 7 madde görüşülerek karara bağlandı.

Bayındırlık Bakanı Orhan Alp Haberi

Bayındırlık Bakanı Orhan Alp

 


BAYINDIRLIK Bakanı Orhan Alp tarafından dün Bütçe Karma Komisyonu'nda 1973 yılında hizmete gireceği açıklanan 1.400 metre uzunluğunda, 50 metre yüksekliğindeki Boğaz Köprüsü...


Çevre yolları ile birlikte 1 milyar 200 milyon liraya mal olacak


BOĞAZ KÖPRÜSÜ 1973 yılında trafiğe açılacak


  ANKARA (HA) - Bayındırlık Bakanı Orhan Alp, Bütçe Karma Komisyonunun bu sene içinde ihale edileceğini, çevre yollarla birlikte 1 milyar 200 milyon lira sarf olunacağını, yalnız köprü maliyetinin 300 milyon lira olacağını ve 1973 yılında köprüden geçişin başlanacağını açıklamıştır.


  Orhan Alp, Bayındırlık Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında İstanbul trafiğinin düzelmesi için çevre yollarına ve Boğaz Köprüsü'ne mutlaka ihtiyaç olduğunu söylemiş ve şöyle...