25 / 04 / 2024

bayındırlık müteahhit

bayındırlık müteahhit

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, müteahhitlik mesleğine yeni tarif getiriyor.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın meclise geliyor!

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın Genel Kurul'da görüşülmek üzere Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi.

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif kabul edildi! 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. 

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif komisyonda!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

Manisa Şehzadeler'de 5 mahalleye dönüşüm müjdesi!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gediz, Bayındırlık, Kocatepe, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm planı iade edildi!

İBB Meclisi, Bayrampaşa Sağmalcılar'daki kentsel dönüşüm alanı ile ilgili planı, tekrar görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na iade etti..

İsrail'in Gazze saldırılarında evi yıkılanlara kira yardımı yapılacak!

Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda evleri tamamen yıkılanlara 6 aylık kira yardımı yapılacak...

Şehzadeler'de TOKİ ile dönüşüm için imzalar atıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Gediz, Kocatepe, Bayındırlık, İshakçelebi ve Dilşikar mahallelerinde dönüşüm başlıyor. 

Mimarlar ve inşaat mühendislerinden Zekeriya Özak'a ziyaret!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Gebze Mimarlar Odası ve Gebze İnşaat Mühendisleri Odası’nın başkan ve yönetim kurullarını misafir etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dönüşüm görüşüldü!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde Akçadağ ilçesinin kentsel dönüşümü için, Bakanlar Kuruluna teklif yollanması hakkında Bayındırlık ve İskan Komisyonunun yayınladığı rapor kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi arsa fırsatçılarına dur dedi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Şereflikoçhisar, Polatlı ve Ayaş ilçelerindeki güneş enerjisi santrali yapım işlerindeki arsa fırsatçılarına ‘dur’ dedi.

bayındırlık müteahhit Haberi

bayındırlık müteahhit

 


 


 Yapı müteahhitliğinin tarifi, asgari çalışma şartları gibi özellikleri belirleyen bir kanun taslağı hazırlayan bakanlık, tarif ve asgari çalışma şartlarını belirledikten sonra artık her isteyenin inşaat yapması mümkün olmayacak. Çalışmalar müteahhitlere sertifika sistemi ile de paralel yürütülüyor. Bu iki adımın atılmasının ardından yapı denetiminde ‘Sorumluluk Sigortası Sistemi' de hayata...