19 / 04 / 2024

Baymak konut ve fabrikaların çatısına güneş enerji sistemi kuracak

Baymak konut ve fabrikaların çatısına güneş enerji sistemi kuracak

Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, portföyüne güneş enerjisini de ekledi. Oluşturduğu paketlerle çatılara panel kurmaya başlayan şirketin Genel Müdürü Ender Çolak, “Amacımız her evi bir güneş santralı yapmak” dedi.

Kooperatifler en çok konut ve yapı kollarında faaliyet gösteriyor!

Ülke genelinde son verilere göre toplam 72 bin 563 kooperatifin 44 bin 910'unu konut yapı kooperatifleri oluşturuyor. Kooperatiflerin Türkiye'de en çok konut ve yapı kollarında faaliyet gösterdiği açıklandı.

İzmir'de konut ve ofis üretimi hızlandı!

İzmir'deki ilk projeleri olan Çamdibi Konutları ve Kent Bornova'yı taahhüt zamanından önce tamamlayarak sahiplerine teslim ettiklerini belirten İsmail Coşar "MevaPort olarak İzmir'de konut ve ofis üretimine hız verdik'' dedi.

TOKİ Uşak'ta 51 konut ve 923 işyeri inşa edecek!

Uşak Belediyesi, TOKİ ile birlikte kente 51 konut ve 923 iş yeri kazandıracak proje yapıyor. Uşak Belediyesi'nin TOKİ Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi'nde her gün bir aşama daha geçiliyor.

Alanya'da konut ve arsa fiyatları ikiye katlandı!

Alanya'da konut ve arsa fiyatları Gaziapaşa Havalimanı'nın gelişmesi ile birlikte artış gösterdi, ve firma talepleri artan emlak talepleri ise bölgede fiyatların ve satışların ikiye katlanmasını sağladı.

Nevşehir'de 9 ayda 137 konut ve işyeri ruhsatı verildi!

Nevşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü verilerine göre, Nevşehir'de bu yılın 9 aylık bölümünde 137 konut ve işyeri için inşaat yapı ruhsatı verildiği belirtildi.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşümle 1250 konut ve iş yeri yıkılacak!

Kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi'nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Avcılar Ispartakule’de konut ve ticari alan satışları durduruldu!

Tapu Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Ispartakule'de bulunan konut ve ticari alanların satış ve ipotek işlemleri durduruldu.

Zeytinburnu’nda 1.250 konut ve iş yeri yıkılacak!

17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi’nde 1.250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Ispartakule'de konut ve ticari alan satışları durduruldu!

Avcılar'a bağlı Ispartakule ve Tahtakale mahallesinde ticari alan ve konut satışları durduruldu. Ispartakule'de konut ve ticari alan satışlarının 5 ay boyunca yapılamayacağını söyleyen yetkililer bu sürecin uzayabileceğini belirtti.

Zeytinburnu'nda dönüşümle bin 250 konut ve işyeri yıkılacak!

17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi’nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı ne durumda?

Türkiye’de konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı bedellerinde baz alınan TEFE ve ÜFE rakamlarından iyi haber var. İçinde bulunduğumuz yılda TÜFE – ÜFE rakamlarının eğimi aşağıyı gösteriyor.

Kırıkkale'de kat karşılığı konut ve dükkan yaptırılacak!

Kırıkkale İli Bahşılı Belediye Başkanlığı, Bahşılı Doğanay'da kat karşlığı konut ve dükkan inşa ettirecek. Söz konusu işin muhammen bedeli 9 milyon 585 bin TL olarak belirlendi.

İcralık konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı!

Kredi borçları nedeniyle ya da alacaklara karşılık icralık olan konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı. Türkiye’deki gazetelerde günlük 150 civarı icralık gayrimenkul ilanına çıkılırken, bugün bu sayı 250’yi aşabiliyor.

Baymak konut ve fabrikaların çatısına güneş enerji sistemi kuracak Haberi

Baymak konut ve fabrikaların çatısına güneş enerji sistemi kuracak

ISITMA ve soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, artık çatılara da talip. Şirketin hedefinde fabrika, konut ve hastane gibi işletmelerin çatılarına güneş enerjisi sistemleri kurmak var. Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, “Türkiye’de ısıtma sektöründe olup da, evlere bu şekilde girip fotovoltaik (PV) ile ilgilenen bir firma yok. Örneğin bir otele ısıtma sistemi kurarken, otelin çatısına güneş paneli kurmanıza bir engel yok, hatta ihtiyaçları var. Hem bayi ve tesisatçı kanalımız, hem de bu işe ilgi duyan bizimle çalışmaya hazır insanlara teorik ve pratik eğitimler verdik. Biz özellikle KOBİ’lere, fabrikaların üstlerine kurmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 


FABRİKA VE BELEDİYELER


2 bine yakın firmanın yer aldığı MCE Mostra Convegno Expocomfort Fuarı’na bu yıl ilk kez katılan Baymak’ın davetlisi olarak gittiğimiz Milano’da, Çolak ile yatırım planlarını konuştuk....