16 / 04 / 2024

baymak konutların çatılarına güneş enerjis sistemi kuruyor

baymak konutların çatılarına güneş enerjis sistemi kuruyor

Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, portföyüne güneş enerjisini de ekledi. Oluşturduğu paketlerle çatılara panel kurmaya başlayan şirketin Genel Müdürü Ender Çolak, “Amacımız her evi bir güneş santralı yapmak” dedi.

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Erdoğan, kira fiyatları konusunda bir konut sahibine "Sende vicdan var mı?" diye sormuştu. Buna rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracılarına yedi kat zam dayattığı ortaya çıktı. Vatandaşlara "Kira tutarını 18 bin lira olarak belirlenmiştir” yazısı gönderildi.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Deprem bölgesindeki ilk konutlarda çatılar yerleştirildi!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra yıkılan ve ağır hasar alan konutların yerine yeni konutların inşasına başladı. Bu kapsamda, inşa edilen konutların çatısı atıldı.

Bayramdan önce zam müjdesi geldi! Çalışanların maaşlarına yüzde 85 zam!

Ramazan Bayramı öncesinde zam müjdesi geldi. Çalışanların maaşlarına yüzde 85 zam uygulanacak. İşte detaylar!

Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor. İşte ayrıntılar...

Kamu bankaları çalışanlarına müjde! Maaşlarına ne kadar zam yapıldı?

Ziraat, Halk ve Ziraat Katılım bankaları çalışanları için yapılan ekz aman görüşmeleri sonunda, çalışanların maaşlarına yüzde 55 zam yapıldı.

Carrefoursa'da Yumoş, Vernel, Bingo çamaşır yumuşatıcılarına yüzde 25 indirim! İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Carrefoursa Market çamaşır yumuşatıcılarına yüzde 15 indirim yaptığını duyurdu. Peki Carrefoursa'da çamaşır yumuşatıcıları ne kadar, kaç TL oldu? İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Kamu çalışanlarının maaşlarına düzenleme geldi! 15 bin lira üzeri kazananların maaşlarında % 20 kesinti yapılacak

Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde önemli bir karar alındı. ‘Toplumu rahatlatmaya yönelik adımlar’ olarak nitelendirilen proje dahilinde 15 bin lira üzeri kazanan kamu çalışanlarının maaşlarında % 20 kesintiye gidilecek. İşte detaylar…

TL mevduata dönüşümde kur farkı ve altın kazançlarına kurumlar vergisi istinası getiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk lirasına dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesindeki kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getirecek.

Konut ve işyerleri çatılarına sigorta yapılır mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında, rüzgar nedeniyle uçan evlerinin çatılarının sigortalanıp sigortalanmadığını kaleme aldı.

Türkiye konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesi altında!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın sonuçlarına göre; Türkiye'de bulunan konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. 

baymak konutların çatılarına güneş enerjis sistemi kuruyor Haberi

baymak konutların çatılarına güneş enerjis sistemi kuruyor

ISITMA ve soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, artık çatılara da talip. Şirketin hedefinde fabrika, konut ve hastane gibi işletmelerin çatılarına güneş enerjisi sistemleri kurmak var. Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, “Türkiye’de ısıtma sektöründe olup da, evlere bu şekilde girip fotovoltaik (PV) ile ilgilenen bir firma yok. Örneğin bir otele ısıtma sistemi kurarken, otelin çatısına güneş paneli kurmanıza bir engel yok, hatta ihtiyaçları var. Hem bayi ve tesisatçı kanalımız, hem de bu işe ilgi duyan bizimle çalışmaya hazır insanlara teorik ve pratik eğitimler verdik. Biz özellikle KOBİ’lere, fabrikaların üstlerine kurmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 


FABRİKA VE BELEDİYELER


2 bine yakın firmanın yer aldığı MCE Mostra Convegno Expocomfort Fuarı’na bu yıl ilk kez katılan Baymak’ın davetlisi olarak gittiğimiz Milano’da, Çolak ile yatırım planlarını konuştuk....