20 / 04 / 2024

bayraklı imar plan revizyonu çalışması

bayraklı imar plan revizyonu çalışması

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Başkan Karabağ, Bayraklı’nın altı bölgesinde imar plan revizyonu çalışması yaptıklarını belirtti.

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektar büyüklüğündeki alanda imar planlarını bitirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben müteahhitin değil, halkın başkanıyım. Bize güvenin, vatandaşlarımızın bir kuruşluk hakkını başkalarına yedirirsem namerdim” dedi.

Tunç Soyer Bayraklı'daki emsal artışı davasını değerlendirdi!

TMMOB ve İKK, emsal artışını içeren uygulama imar planı plan notunun sürtürülmesinin durdurulması ve reddi için İBB ve Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Söz konusu davaya ilişkin İBB Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'da 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sonrasında askıya alınan imar plan notu değişikliğine itiraz edildi. Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, oy birliğiyle itirazların reddine karar verdi.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm planlamaları yapıldı!

İzmir Bayraklı Belediyesi ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için planlamalarını tamamladı. Yapılacak planlamayla 40 yıllık imar sorunu ortadan kalkacak. 

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçede bulunan riskli yapılar için yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Belediye Meclisi tarafından hazırlanan imar planı notu CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi. 

TMMOB’dan Bayraklı deprem konutlarına dava!

İzmir depreminde evleri hasar görenler için yapılacak konutlar için belirlenen Bayraklı’daki 375 hektarlık rezerv alanın imar planlarının kabul edilmesi sonrasında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu yapılaşma için alanın bir bölümündeki sit statüsünün kaldırılmasına dava açtı.

Serdar Sandal: Yeni imar düzenlemesi için çalışıyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kovid-19 ve depremden etkilenen bölge esnafını ziyaret etti ve "Yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hak kaybı olmadan sağlam ve modern yapılara kavuşturmak istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızda yanınızdayız" dedi.

Bayraklı'daki 6 mahallede imar uygulaması durduruldu!

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki; Onur, Yamanlar, Postacılar, Org. Nafiz Gürman, Körfez ve Soğukkuyu mahallelerindeki yeni imar uygulamalarının durdurulmasına yönelik karar Bayraklı Belediye Meclisince kabul edildi. 

Bayraklı'nın eskiyen imar planları yenileniyor!

İzmir'in Bayraklı ilçesinin 6 mahallesinde 1980’li yıllarda yapılmış eski imar planları revize edildi. Yeni imar planları ile 10 katlı yeni konutlar yapılacağı açıklandı.

İzmir Bayraklı'da 10 kata kadar izin verildi!

Bayraklı Belediye Başkanlığı tarafıdan imar planları yenilendi. Tepekule ve Çay Mahallesi’nde hazırlanan imar planına göre yapılara maksimum 7 ile 10 kata kadar izin verildi..

Bayraklı'da imar planları yenileniyor!

Bayraklı Belediyesi Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde imar plan revizyonu çalışması yaptı. Konuyla ilgili düzenlenen toplantıda belediye meclis üyelerine sunum yapıldı.

bayraklı imar plan revizyonu çalışması Haberi

bayraklı imar plan revizyonu çalışması

Başkan Karabağ, Bayraklı Belediyesi tarafından yürütülen imar plan revizyonu ile ilgili federasyon üyelerine bilgi verdi. Planlardaki yoğunluğu artıran bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Hasan Karabağ, “Bizim ilçemizde çok katlı kaçak yapılar var. Ankara’daki gibi değil. Bu yüzden de kentsel dönüşüm alanında uzlaşmada bir sıkıntı var. Vatandaşlardan, ‘Bizim imar planlarımızı değiştirin. Müteahhitle biz anlaşalım’ şeklinde bir talep geldi. Yaklaşık 8 aydır bu konuda arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Nafiz Gürman, Emek, Gümüşpala, Yamanlar, Adalet, Manavakuyu ve Çay Mahalleri’nin bir bölümünde imar revizyonu yapılıyor. Bunu önümüzdeki aylarda kamuoyuyla paylaşacağız. Vatandaş, kaçak yapılarına oğlunu, kızını yerleştirmiş. Uzlaşmak mevcut sistemle mümkün değil. Biz hem müteahhitlik sektörünün önünü açmak adına hem de vatandaşın gönül rahatlığı ile kendi malını pazarlama açısından böyle bir imar planında değişiklik...