04 / 05 / 2024

Bayram Otel

Bayram Otel

Van'da 9 Kasım 2011'de yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'in sahibi Tevfik Bayram hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Bayram Otel'in Deprem Güvenlik Değerlendirme Raporu açıklandı!

Van’da geçen yılki 7.2 büyüklüğündeki depremde 27 kişinin hayatını kaybettiği Sefa apartmanı ile 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde 25 kişinin öldüğü Bayram Oteli’nin bilirkişi raporları savcılığa gönderildi

Otel fiyatları cep yakıyor! Yerli turist yurt dışını tercih ediyor...

Bayram tatilinde otel fiyatları cep yakınca yerli turistin yurt dışına yöneldiğini belirten TESK Başkanı Palandöken, bunun döviz kaybına neden olduğunu ifade etti. Palandöken, "Bakanlığımız tarafından iç turizmde yerli turiste teşvik mekanizmaları ile promosyonların tanınması lazım."

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne yükseltilmesinden sonra çadır ve karavanlara yönelik talepler de artış gösterdi. Sektör temsilcileri konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda taleplerdeki artışlarda otel fiyatlarının pahalılığının etkili olduğunu kaydetti.

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Bayram öncesi uçak rezervasyonları dörde katlandı, otel rezervasyonları arttı!

9 günlük Kurban Bayramı tatil fırsatını kaçırmak istemeyenler tatil beldelerine akın ediyor. Uçak bilet satışları yüzde 320 oranında artarken, otel rezervasyonlarının da yüzde 70 oranında artış gösterdiği belirtiliyor.

Otel fiyatları ikiye katlandı, bayramda tatil hayal oldu! 2 kişilik tatilin maliyeti en az 25 bin lira!

Bayram tatili öncesi otel fiyatları cep yakıyor. Bayramda, iki kişi 8 gecelik konaklamanın bedeli 25 bin liradan başlayarak 50 bin liraya kadar yükseliyor. Ultra her şey dahil tatili tercih edenlerin ise en az 200 bin lira ile en çok 500 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Ticaret Bakanlığı’ndan çok önemli uyarı: E-posta ve SMS yoluyla ‘hayali otel’ pazarlıyorlar!

Ticaret Bakanlığı, bayram öncesi vatandaşları uyardı. Okulların ara tatile girmesiyle birlikte Ramazan Bayramı’nı birleştirip tatile gidecekleri dolandırıcılara karşı uyaran Bakanlık, kopya edilmiş web sitelerinin yanı sıra e-posta ve SMS yoluyla ‘hayali otel’ pazarlandığını bildirdi.

Van Bayram Otel davası AİHM'ye taşındı!

Van'da 2011 yılında meydana gelen artçı depremde yıkılarak 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Bayram Otel ile ilgili dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı.

Kaş'ta otel doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla başlayan yoğunluk sonrası Kaş merkezdeki otel ve pansiyonlar doldu. Kalkan ve Patara’daki doluluk oranı ise yüzde 80’leri geçti.

Ramazan Bayramı'nda otel doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı!

Ramazan Bayramı nedeniyle tatil bölgeleri dolup taşarken, bir çok bölgede doluluklar yüzde 100'e ulaştı. Hatta bölgedeki turizmciler vatandaşları hiç bir şekilde rezervasyonsuz gelmemeleri yönünde uyarıyor.

Amasra'da otel ve pansiyonların tamamı doldu!

Amasra Belediye Başkanı olan Emir Timur yaptığı açıklamada "Ramazan Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamı rezervasyonlar nedeniyle doldu" şeklinde konuştu.

Yıkılan Bayram Otel davasında tazminat!

VAN'da 9 Kasım 2011' de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki ikinci depremde yıkılan Bayram Oteli' nin mirasçıları tazminat ödemeye mahkum oldu.Yıkılan Bayram Otel davasında tazminat...

Tatil rezervasyonlarında bayram canlılığı!

Seçim Aydın Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla otel rezervasyonlarında yoğunluk yaşandığı, bayramı tatilde geçirmek isteyenlerin uygun fiyata konaklama konusunda sıkıntısı çekmemeleri için çabuk davranmaları gerektiği belirtti...

Ramazan Bayramı turizm sektörünü canlandırdı!

Seçim Aydın, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla otel rezervasyonlarında yoğunluk yaşandığı, bayramı tatilde geçirmek isteyenlerin uygun fiyata konaklama konusunda sıkıntısı çekmemeleri için çabuk davranmaları gerektiğini belirtti

Bayram Otel Haberi

Bayram Otel

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'in sahibi Tevfik Bayram hakkında, ''Bilinçli taksirli ölüme sebebiyet vermek'' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

     Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, devam eden deprem soruşturmaları ve mahkemeye sunulan Bayram Otel iddianamesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. 

     Güler, yetki alanlarında bulunan il merkezinde 23 Ekim ve 9 Kasım'da yaşanan depremlerde yıkılan toplam 7 binada hayatını kaybedenlerin bulunduğunun tespit edilmesinin ardından soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

     Yıkılan binalarda inşaat ve jeoloji mühendisleri eşliğinde keşif yapıldığını ifade eden Güler, bilirkişi raporlarında kullanılacak karot ve donatı örnekleri ile diğer numunelerin Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne gönderildiğini belirtti. 

     İnşaat mühendislerinden oluşan 4 kişilik bilirkişi heyetince hazırlanan raporların kendilerine ulaştığını...