25 / 04 / 2024

bayram tatili kaç gün

bayram tatili kaç gün

Bayramda sahil bölgelerinde yer alan turistik otellerde yoğunluk yaşanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz ve Ege başta olmak üzere turizm bölgelerindeki otellerin oda fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. En düşük rakam 2 bin 100 liradan başlıyor.

Ramazan Bayram tatili dokuz gün olacak açıklaması yapıldı mı, Bayram ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala milyonlarca insan bayram ziyareti ve tatil planı yapmaya başladı. Bayram tatilinin 9 gün olmasını bekleyenler 'Ramazan Bayram tatili dokuz gün olacak' açıklaması yapıldı mı sorusunu soruyor. İşte detaylar..

Geçen yıl 9 gün olan bayram bu yıl 5 gün oldu, turizmci mutsuz!

Geçen yıl 9 gün olan Kurban Bayramı tatili bu yıl 5 günde kalınca turizmcilerin parlak sezon finali beklentisi boşa çıktı. Otellerde gecelik fiyatlar 50 liraya kadar inerken, iç talep yüzde 30 geriledi.

Tatilci kısa bayramda yurt içini tercih etti!

Tatilci kısa bayramda yurt içini tercih etti. Kurban Bayramı’nın 4 günle sınırlı olması, tatilcileri yurt dışı yerine yurt içine yönlendirdi. 60 bin kişi Türkiye’de, 20 bin kişi dışarıda tatile çıkacak.

Bayram tatilinde trafik önlemleri artırılıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı tatili dolayısı ile trafik önlemlerini de artırdı. Polis özellikle de ana yollarda, uyarı levhası konulmadan radar ile hız denetiminde bulunacak.

Bayramda tatil yerleri dolacak!

HAVA koşullarının mevsim normalleri dışında seyretmesi ve ramazan nedeniyle sezona düşük dolulukla başlayan turizmciler, gözlerini Şeker Bayramı'na çevirdi. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt konu ile ilgili açıklama yaptı.

Bayramda turizm patlaması olacak!

TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı nedeniyle Akdeniz ve güneye yoğun bir talep olduğunu belirterek, "Tatilin lüks değil, ihtiyaç olduğunu artık hepimiz kabullendik" dedi...

Dikkat! Dikkat! Kurban Bayramı'nda hava böyle olacak! Tüm Türkiye bu bayramda bir ilki yaşayacak!

Kurban Bayramı tatili için herkes heyecanla beklerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama tüm Türkiye'yi şaşırttı. Bayram tatili süresince ülkede bir ilk yaşanacak. İşte meteorolojinin yaptığı açıklamalar...

İstanbul bayram namazı saat kaçta? 28 Haziran bayram sabahı kaçta kılınacak?

Kurban Bayramı’nın gelip çatmasıyla bayram namaz saatleri sorgulanıyor. İstanbul’da bayram namazı saat kaçta sorusuna Diyanet tarafından açıklama geldi. 28 Haziran’da olan Kurban Bayram namazı için saatler il ve ilçe şeklinde paylaşıldı. İşte İstanbul için açıklanan bayram namazı saatleri…

Dolar bayram öncesi 25 TL'den 26 TL'ye fırladı! Dolar ne kadar? Euro ve sterlin kaç TL? 27 Haziran 2023!

Dolar, bayram tatili öncesindeki son işlem gününde güçlü bir performans sergiliyor. Dolar/TL kuru 26 seviyesinin hemen üzerinde işlem görüyor ve 26,10 seviyesiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydediyor. Peki 27 Haziran 2023 Salı dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte dolar, euro, sterlin kuru

Marketler bayramın 1. günü açık mı? BİM A101 ŞOK Migros marketler bayramda çalışıyor mu?

Kurban Bayramı tatili başladı. Bu kapsamda tüketiciler marketlerin hizmet verip vermeyeceğini sorguluyor. Peki, zincir marketler bayramın 1. günü çalışacak mı? İşte detaylar...

Kurban Bayramı’nda hangi yollara ücret ödenmeyecek? Toplu ulaşım ücretsiz olacak mı?

Pek çok vatandaşın Kurban Bayramı tatili için yola çıkmaya başladı. Peki hangi köprüler ve yollardan ücretsiz geçiş yapılabilecek?

Kargolar 26 Haziran'da açık mı? Aras, PTT, MNG, Yurtiçi kargo Kurban Bayramı'nda çalışıyor mu?

Kurban Bayramı tatili 9 gün açıklandı. Bu kapsamda vatandaşlar kargoların açık olup olmayacağını sorguluyor. Peki, Aras, PTT, MNG, Yurtiçi kargo Kurban Bayramı'nda çalışıyor mu? İşte detaylar...

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

Tatil planı yapanlar dikkat! Mağdur olmamak için bu detayı gözden kaçırmayın

Bayram tatilinin de bu zamana denk gelmesiyle ile birlikte tatilciler sahillere akın etti. Milyonlar bayram tatili için gün sayarken Ticaret Bakanlığı, tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin uyarılar yaptı.

Bodrum'da bayram tatili 750 TL'den başlıyor, 10 bin Euro'ya kadar yükseliyor! Tatile çıkacaklar aman buna dikkat! 

Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da Kurban Bayramı öncesinde tatil hareketliliği arttı. Kent genelinde yüzde 70 doluluk oranı hedeflediklerine dikkat çeken Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, fiyatların 750 TL ile 10 bin Euro arasında olduğunu söyledi.

Uzayan Kurban Bayramı tatili kredi arayışlarını hızlandırdı!

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması tatil yapmak isteyen vatandaşları da para bulma konusunda hareketlendirdi. Kredi için yapılan aramalar yüzde 20 oranında artarken geçen yıllara göre bayram kampanyası düzenleyen bankaların az olması dikkat çekti.

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletleri tükendiği için ek seferler yapılacağını belirterek, "Bayram tatili boyunca günlük ortalama 800 bin yolcudan, 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınacağını öngörüyoruz" dedi.

9 günlük Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlar 9 günlük kurban bayramının ne zaman başladığını sorguluyor. Özel sektör çalışanları ise ne kadar bayram tatili yapacağını araştırıyor. Peki,  9 günlük tatil ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

bayram tatili kaç gün Haberi

bayram tatili kaç gün

Bu yıl pazar gününe denk gelen 1 Mayıs arife günü ve 2, 3, 4 Mayıs'taki Ramazan Bayramı'nda hafta sonuyla birlikte 5 günlük tatil imkanı pekçok insanın sahil bölgelerine akın etmesine neden oldu.

Tatilcilerin talepleri Ege ve Akdeniz bölgesi destinasyonları ile Kıbrıs'a yoğunlaştı. Özellikle sanatçılı organizasyon yapan oteller daha çok tercih ediliyor. Destinasyon bazlı bakıldığında ise Alanya, Belek, Bodrum, Çeşme, Kemer, Marmaris, Kuşadası öne çıkan bölgelerimiz arasında yer alıyor.

2 BİN 100 TL'DEN BAŞLIYOR

Yılbaşından bu yana yaşanan kur krizi, ekonomik gelişmeler ve otel maliyetlerine bağlı olarak geçen yıla oranla genel olarak yüzde 50'ye yakın zam geldi.

4 gecelik Ramazan Bayramı tatili için Antalya ve Ege'deki her şey dahil bir tesiste 2 yetişkin için en düşük fiyat 2 bin 100 TL'den başlıyor. Fiyatlar otelin konumu, yıldızı...