24 / 04 / 2024

bayramda trafik kontrolü

bayramda trafik kontrolü

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla karayollarında artan araç trafiğini kontrol etmek için helikopterle havadan denetimlere başladı

DHMİ 11 asistan ve 61 stajyer hava trafik kontrolörü alıyor! Başvurular başladı! KPSS'den 70 puan alanlara müjde! 

DHMİ Genel Müdürlüğünün taşra birimlerinde görevlendirilmek amacıyla 11 asistan ile 61 stajyer hava trafik kontrolörü alımı yapılacak. Başvurular resmen başladı. İşte detaylar...

Bayramda uzun yola çıkmayı düşünenler dikkat! Yola çıkmadan önce kontrol edilmesi gerekenler tek tek sıralandı...

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte milyonlarca sürücü kendi aracıyla uzun mesafeli yolculuklara çıkmaya başladı. Uzun yola çıkmadan önce araçla ilgili pek çok kontrolün kolay bir biçimde sürücüler tarafından da yapılabileceğini söyleyen uzmanlar, yüksek maliyet gerektiren onarımlarla ve

Adil Karaismailoğlu: Havalimanı sayısını 56'ya yükselttik!

"Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü" dolayısıyla Hava Trafik Kontrol Merkezini, Yerli ve Milli ATC Eğitim Simülatörü ile Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye’nin hava ulaşımına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

Akıllı şehirler maliyetleri de azaltıyor!

Türkiye hızla şehirleşiyor.Tabi bunun altyapı, atıklar, hava kirliliği gibi birçok maliyeti bulunuyor. Türkiye'de sürdürülebilir şehirler kapsamında bu çalışmaları kredilerle destekleyen IFC'nin, İzmir'de trafiği yüzde 25 azaltan trafik kontrol merkezi dünyada örnek gösteriliyor.

Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Mahmutbey hattında inşaat sürüyor!

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temel atma törenine katılan Arslan, daha sonra, yapımı devam eden Odayeri-Çatalca devlet yolu ve Odayeri-Kınalı otoyolu inşaatlarında incelemelerde bulundu.

3. havalimanı hava trafik kontrol kulesinin temeli atıldı!

Pininfarina ve Aecom tarafından tasarlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin temeli atılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi Temel Atma Töreni öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılarak konuştu.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin temeli 26 Ekim'de atılıyor!

Lale çiçeğinden esinlenerek tasarlanan Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası'nın temeli 26 Ekim'de Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve IGA yöneticilerinin katılacağı törenle atılacak.

3. havalimanına Uluslararası Mimarlık Ödülü!

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesive Teknik Binası, 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü değer görüldü

İstanbul'u alarma geçiren helikopterin sahibi Ali Ağaoğlu çıktı!

Dün Avşa Adası'ndan Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne rapor vermeden kalkan helikopter İstanbul'u alarma geçirmişti. F-16 uçaklarını havalandıran helikopterin Ali Ağaoğlu'na ait ortaya çıktı.

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne dev ödül!

Üçüncü Havalimanı'nın trafik kontrol kulesi, 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı. Kuleyi, Ferrari’nin tasarımcısı olan Pininfarina tasarladı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın kulesi, Mimarlık Ödülü'nü kazandı!

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi, 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı.

bayramda trafik kontrolü Haberi

bayramda trafik kontrolü

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla artan araç trafiğini kontrol etmek için helikopterle havadan denetimlere başladı. 

     AA ekibi, havadan denetim yapan polis helikopterinde, bayram öncesi karayollarındaki yoğunluğu görüntüledi. 

     Polis ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Ankara'yı çevre illere bağlayan Eskişehir, Konya ve İstanbul yollarındaki yoğun araç trafiği, hem karadan hem de havadan izliyor. 

     Kurallara uymayan sürücüleri güzergahtaki ekiplere bildiren ''Helikopterli polisler'', ayrıca trafik kazalarının yerini merkeze bildirerek, trafik polislerinin olay yerine kısa sürede gelmesini sağlıyor. 

     Bayram tatiline çıkan sürücüleri havadan denetleyen 6 pilot ile 3 görevli, tatilden dönüşte de görev yapacak. 

     Yetkililer, havadan denetimlerin, trafik kuralı ihlali yapan sürücüler için caydırıcı bir etkisi bulunduğunu, ölümlü kazaların önüne geçilmesi için bu uygulamanın yapılmasının gerekli olduğunu...