26 / 04 / 2024

bddk banka aktif büyüklükleri

bddk banka aktif büyüklükleri

Şubat sonu itibarıyla krediler 3 trilyon 598 milyar 987 milyon lira, menkul değerler ise 1 trilyon 38 milyar 654 milyon lira oldu.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka 7,9 milyon dolara satıldı!

Uzanlar’ın bankası Adabank, sonunda yeni sahibine kavuşuyor. 14 kez ihaleye çıkan, bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka, Ahlatçı Grubu’na 7.9 milyon dolara satıldı. BDDK bu satışı onayladı.

A101’in patronu banka mı kurdu? BDDK kararı verdi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​A101’in patronunun banka kurup kurmadığı konusu merak edilen konular arasında yer alırken, A101 marketlerinin sahipleri 1,5 milyar TL sermayeli T.O.M Dijital Katılım Bankası'nı kurmuştu. Şimdi de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), T.O.M Katılım Bankası'na etkinlik onayı verdi.

İki yeni banka kuruluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! İsimleri belli oldu! Hemen bakın!

BDDK, iki yeni banka kurulmasına ve bir bankaya faaliyet izni verilmesine ilişkin onay verdi. Kurulacak bankalardan birinin ismi ‘Ziraat Dinamik Banka’ olurken, diğeri ise ‘Asır Yatırım Bankası A.Ş.’ oldu.

Bankaların aktif büyüklüğü 16.7 trilyon liraya ulaştı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü ocak ayı itibarıyla 2022 sonuna kıyasla 341 milyar 461 milyon lira arttı.

Bankacılar dikkat! BDDK ve iki dev banka personel alacak

BDDK çeşitli pozisyonlara 165 memur alacak. Adaylar iki gün boyunca ikişer oturumdan oluşacak giriş sınavından sonra işe alınacak.

Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü yüzde 46 artarak 13,5 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü ekim ayı itibarıyla 2021 yılı sonuna kıyasla yüzde 46 arttı ve 13,5 trilyon TL'ye ulaştı.

BDDK'dan yeni açıklama geldi! Bankaların karı 5 katı arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre; Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü eylül itibarıyla 2021  yılsonuna göre yüzde 42.2 artarak 13.1 trilyon liraya yükseldi.

Sonunda bu da oluyor: A-101 banka işine de el attı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), süpermarketler zinciri A-101'in banka kurmasına onay verdi.

BDDK Aktif Rasyosu hesaplanmasına son verdi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Aktif Rasyosu hesaplanmasına son verirken, buna ilişkin tüm kararların 31 Aralık itibarıyla yürürlükten kaldırılacağını bildirdi.

BDDK Aktif Rasyosu değerini düşürdü!

BDDK, 1 Ekim'den itibaren Aktif Rasyosu değerini mevduat bankaları için yüzde 95'ten 90'a, katılım bankaları için yüzde 75'ten 70’e düşürdü.

BDDK Aktif Rasyosu hesaplamasında değişikliğe gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Aktif Rasyosu değeri hedefini, mevduat bankalarında yüzde 100'den yüzde 95'e, katılım bankalarında ise yüzde 80'den yüzde 75'e düşürdü.

BDDK Aktif Rasyosu hesaplamasında değişikliğe gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, aktif rasyosunun (AR) hesaplanmasında değişikliğe gidildiğini duyurdu.

bddk banka aktif büyüklükleri Haberi

bddk banka aktif büyüklükleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü şubat itibarıyla 2020 yılı sonuna kıyasla yüzde 2,2 milyar lira artarak 6 trilyon 108,6 milyar lira yükseldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; BDDK tarafından, şubat ayına ilişkin "Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri" raporu yayımlandı. Buna göre, şubat ayında bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 6 trilyon 108 milyar 595 milyon lira olarak gerçekleşti. Sektörün aktif toplamı 2020 sonuna göre 2 milyar 179 milyon lira artış gösterdi.

Bu dönemde sektörün en büyük aktif kalemi olan krediler 3 trilyon 598 milyar 987 milyon lira, menkul değerler 1 trilyon 38 milyar 654 milyon lira oldu. 2020 yılının sonuna göre krediler toplamı yüzde 0,6 ve menkul değerler toplamı ise yüzde 1,6 yükseldi....