27 / 04 / 2024

bekar kiralık eve çıkabilir mi

bekar kiralık eve çıkabilir mi

İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından erkeğe ev kiralamamanın, “cinsiyet nedeniyle ayrımcılık yasağını ihlal” anlamına geldiğiyle ilgili aldığı karar sonucunda çok konuşulan bir cezaya imza attı.

Kiralık ev krizi için 7 çözüm önerisi: Boş eve vergi, kiraya üst sınır gelmeli! 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu 2023 Kasım ayı Kiralık Konut Raporu'nda, kiralık evlerle ilgili çarpıcı detaylar paylaşıldı ve derinleşen kira krizine ilişkin çözüm önerileri de açıklandı. İşte ayrıntılar...

Kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Konut kiralayan bazı kiracılar dekorasyonlarını tamamlamak adına duvara çivi çakarak tablo ya da çerçeve asmak isteyebiliyor. Peki, kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Otel fiyatları arttı, tatilci kiralık eve yöneldi!

Otel fiyatların da meydana gelen artış tatilcileri sahil şeridinde bulunan kiralık, satılık yazlıklara yöneltti. Milyon liralara satılan yazlıkların günlük kirası, 200 ile 8 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Oteller doldu, yabancı turist kiralık eve yöneldi!

Bu yıl içerisinde 50 milyon yabancı turist hedefleyen Türkiye’de oteller neredeyse doldu. Yabancı turist fiyat avantajı ve kolay ulaşımıyla öne çıkan kiralık dairelere yöneldi.

İstanbul'da günlük kiralık ev operasyonu!

Reina canisi Masparipov’un günlük kiralık evlerde kaldığının ortaya çıkmasının ardından tüm gözler günlük kiralık evlere çekildi. Polis İstanbul’da 39 ilçede bin 210 günü birlik eve işlem yaptı. İşlem yapılan bu evlerden 550'si kapatıldı, 283 eve de 2 milyon 22 bin 501 TL idari para cezası yazıldı.

Aksaray'da kiralık ev fiyatları arttı!

Aksaray'da Brisa'nın fabrika açması kiralık evlere olan ilgiyi arttırdı. Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay, kiralık eve ilginin arttığını belirtti.

Kiralık eve aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri taşınmaz olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kiralık ev aile konutu sayılır mı? İşte, kiralık eve aile konutu şerhi!

Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Peki, kiralık evde evcil hayvan beslenir mi? Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Taşınmaz kiralamak için bir emlakçıya danıştığınızı ve emlakçı aracılığı ile kiralık bie ev bulduğunuzu farz edelim. Bu durumda emlakçıya komisyon vermeniz gerekiyor. Peki, kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Mesken kiralamalarında evin içerisinde yapılan giderlerden hangilerinin ev sahibine hangilerinin ise kiracıya ait olduğu, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık daire sayısı düşüyor!

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık ev sayısı da düşüyor. İnşaat sektörünün her geçen gün geliştiği Konya'da, birçok bina yükselse de kiralık daire bulma oranı her geçen düşüyor...

Ormanada kiralık portföyünü sunuyor!

Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor. Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın konut projesi Ormanada Zekeriyaköy’de, “ önce otur, sonra satın al ” dönemi başlıyor.

Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor!

Yaşayan bir mahalleye dönüşen Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor.Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın konut projesi Ormanada Zekeriyaköy’de, “önce otur, sonra satın al” dönemi başlıyor.

bekar kiralık eve çıkabilir mi Haberi

bekar kiralık eve çıkabilir mi

Mehmet Kirez 32 yaşında, Ankara’da yaşıyor. Devlet memuru. Hikayesinin anlatılmasının nedeni cinsiyetinden ötürü kendisine evini kiralamayı reddeden bir ev sahibi ve aracısı emlakçıya karşı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) başvurarak, cinsiyet nedeniyle ayrımcılık yasağını ihlalden 1000’er lira idari para cezasına çarptırılmalarını sağlaması…

Milliyet'ten Özlem Ülkü'nün haberine göre; iki yıl önce de Eskişehir’de dul bir kadına ev verilmemesini “insan haklarına aykırı” bulan kurum, bu kararıyla “cinsiyet ayrımcılığı” ile ilgili emsal karar verdi.

Mehmet Kirez’in hikayesi geçtiğimiz haziran ayında başlıyor. Bayram iznindeyken arkadaşlarıyla yaşadığı evden ayrılıp, tek başına kiraya çıkmak için emlak ilanlarına bakıyor. Aradıklarından bazıları, “sadece aileye” ya da “sadece kadınlara” kiraya verdiklerini bildiriyor. Merkezi bir yerde, “1+1” dairenin ilanını görünce detaylarla ilgili bilgi olmadığı için emlakçıyı arıyor. Şehir dışındaki ailesini ziyaretten...