25 / 04 / 2024

belarus

belarus

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, yaptığı açıklama ile bugünden itibaren ülkede herhangi bir ürüne zam yapılmasını yasakladı. Talimatlara uymayanların hakkında kararın savcılar ve Devlet Kontrol Komitesi tarafından verileceğini belirtti.

Flaş karar! Hükümet zam yapmayı yasakladı!

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, yaptığı açıklama ile bugünden itibaren ülkede herhangi bir ürüne zam yapılmasını yasakladı. Talimatlara uymayanların hakkında kararın savcılar ve Devlet Kontrol Komitesi tarafından verileceğini belirtti.

Japonya'dan kripto para borsalarına dikkat çeken Rusya uyarısı!

Japonya tarafından kripto para platformlarına dikkat çeken bir uyarı yapıldı ve Rusya ile Belarus'a ilişkin yaptırımlara uyum sağlamalarının altı çizildi.

Hollanda'dan Rusya'ya yeni yaptırımlar: Amsterdam'daki Rus kiracı evden çıkarılmak istendi!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra Hollanda'daki kurum ve kuruluşlar, Rusya ve Belarus'a karşı bazı yaptırımlar uygulamaya koydu. Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Amsterdam'daki Rus kiracı evden çıkarılmak istendi...

ABD: Belarus piyasa ekonomisine sahip değil!

ABD Ticaret Bakanlığı, Minsk'in ülke statüsünün gözden geçirilmesi talebine yanıt olarak Belarus ekonomisinin piyasa dışı olmaya devam ettiğini açıkladı.

300 Türk firması Belarus’ta konut ve otel inşa ediyor!

Belarus’ta yaklaşık 300 civarında Türk firması ve yatırımcısı bulunduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, ağırlıklı olarak Türk yatırımcılarının konut ve otel inşaatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

Loda Mobilya'nın Belarus mağazası açılıyor!

Mobilya sektöründe, tasarım anlayışına kattığı yeniliklerle, çizgi üstü konseptler sunmaya devam eden Loda Mobilya, mağazalaşma sürecini hız kesmeden sürdürüyor.

Loda Mobilya, Belarus'ta mağaza açıyor!

Loda Mobilya, Ocak ayında açacağı Belarus mağazasıyla toplam şube sayısını 7’ye çıkarıyor. Belarus’un başkenti Minsk Şehrinde açılacak olan mağaza bölgenin en büyük ve prestijli caddesi olan Pobeditely’de Zamok Alışveriş Merkezinde kullanıcıları ile buluşacak.

Belarus Minsk Camisi yeniden inşa edildi!

Belarus'un başkenti Minsk'te 54 yıl önce Sovyet rejimi tarafından yıkılan Minsk Camisi, Türkiye'nin katkılarıyla yeniden inşa edildi.

Sovyetlerin Minsk'te yıktığı camiyi Türkiye yeniden inşa etti!

Türkiye'nin katkılarıyla yaptırılan Minsk Merkez Camisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko tarafından açılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı 10 ülkede 16 cami inşa ediyor!

Bugüne kadar 25 ülkede 100'ün üzerinde cami ve eğitim binasını hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfının Filistin Gazze, Kırım, Belarus ve Haiti gibi dünyanın çeşitli noktalarında yaptırdığı camilerde açılış için gün sayılıyor.

Litvanya'dan, Belarus’ta inşa edilen nükleer santral için çağrı!

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ve Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Astravyets Nükleer Enerji Santrali'yle ilgili Belarus’a çağrıda bulundu.

Belarus'ta Türk işadamlarına tahsis edilmek üzere 300 hektar alan ayrıldı!

Belarus, sanayi bölgesi kurabilmeleri için Türk iş adamlarına 300 hektarlık alan teklif etti. Doğu Belarus Serbest Ekonomi Bölgesi Başkan Yardımcı Türkiye-Belarus İş Konseyi üyelerinin Grodno bölgesini ziyareti sırasında konuya ilişkin açıklama yaptı.

belarus Haberi

belarus

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, bugünden itibaren ülkedeki herhangi bir ürüne zam yapılmasını yasakladı ve piyasadan çekilme girişimine karşı işletmeleri uyardı.  Lukaşenko, Başbakan Yardımcısı Snopkov'dan da fiyatları düşürmenin yollarını bulmasını istedi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, bugün başkent Minsk'te ekonomik konuları görüşmek üzere gerçekleştirilen hükümet toplantısında bir açıklama yaptı ve Belarus'ta fiyat artışlarına 6 Ekim'den itibaren bir yasak getirileceğini bildirdi.

Resmi kurum Belarus Telgraf Ajansı'ndan (BelTA)  duyurulan habere göre, gerçekleştirilen toplantıda enflasyonla ilgili acil konular dile getirildi. Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko toplantıda adil fiyatlandırmayı sağlamak amacıyla yapılan kontrol ve eylemlerin eksik olduğunu belirtti ve sert eleştirilerini dile getirdi.

Lukaşenko, bu talimatları ihlal eden, ihlallere katkıda bulunan veya dikkate almayanlar hakkında kararın savcılar ve Devlet Kontrol Komitesi tarafından verileceğini belirtti.

“YARINDAN DEĞİL...