29 / 03 / 2024

Belediye İtfaiye Yönetmeliği resmi gazete

Belediye İtfaiye Yönetmeliği resmi gazete

21 Ekim 2006 Cumartesi günü 26326 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan belediye itfaiye teşkilâtı ile ilgili hükümleri içerisinde barındıran Belediye İtfaiye Yönetmeliği tam metni ile haberimizde...

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31693 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31087 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Tunç Soyer'den İmar Yönetmeliği teşekkürü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu’nun temsilcileriyle buluştu. Gerçekleştirilen buluşmada 40 kişilik İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu üyelerine taslağın hazırlanmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi!

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

Yeni Tip İmar Yönetmeliği Haziran 2017'ye kadar uzatıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve bu yılsonunda yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını müjdeledi.

Düzce Belediyesi otobüs terminali yönetmeliği hazırlandı!

Yakında hizmete girecek olan Düzce Belediyesi Otobüs Terminali için yönetmelik hazırlandı. Düzce Belediyesi Otobüs Terminali Yönetmeliği Belediye Meclisi’nin Meclis ayı toplantı gündemine alındı.

İmar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında, imar plânı bulunan alanlarda Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği uygulanıyor. Yönetmelik maddesi yapılan değişiklikle ertelendi. Peki, İmar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Yeni Tip İmar Yönetmeliği ertelendi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Bakan Güllüce ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek olan 'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' uygulamasının 2016 sonuna ertelendiğini duyurdu.

Bursa'da yeni tip imar yönetmeliği 2016 sonuna ertelendi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi.

Yeni tip imar yönetmeliği uygulaması erteleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi.

Belediye İtfaiye Yönetmeliği resmi gazete Haberi

Belediye İtfaiye Yönetmeliği resmi gazete

YÖNETMELİK


İçişleri Bakanlığından:

BELEDİYE İTFAİYE YÖNETMELİĞİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; belediye itfaiye teşkilâtının kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını, itfaiye memurlarının niteliklerini, görevde yükselme ve mesleki eğitimlerini, kıyafetlerini, kullanacakları araç, teçhizat ve malzeme ile denetim usul ve esaslarını düzenlemektir.

             Kapsam

             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, belediye itfaiye teşkilatını kapsar.

             Dayanak

             MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 52 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

             Tanımlar

             MADDE 4 –...