25 / 04 / 2024

Belediyeden alacağı olan

Belediyeden alacağı olan

Belediye Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle, belediyelere yapmadığı ödemeler için haciz işlemi uygulanması çok zor hale getirildi.Borçlu belediye haczedilecek malın, kamu hizmetini aksatacağını belirtirse o mallara da haciz uygulanamayacak.

Borcu olanları ilgilendiriyor! Yargıtay'dan emsal karar çıktı

Yargıtay’dan borcu ve alacağı olan milyonları ilgilendiren emsal niteliğinde bir karar çıktı. Hiçbir yazılı beyan olmadığı halde sosyal medyada borçlu olduğuna ilişkin ifadeler kullanılması delil oldu. İşte tüm detaylar... 

Belediye memur alımı resmen başladı! KPSS puanı olan herkes başvursun! Son tarih 12 Nisan! Fırsatı sakın kaçırmayın

Son zamanlarda belediye memur alımları ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca kişi memur alımlarını yakından takip ederken o belediyeden resmen açıklama geldi. KPSS puanı olan herkes başvursun! Son tarih 12 Nisan! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alır?

Çalışanların emekli olduklarında alacağı emekli maaşı ile ilgili bir takım farklı hesaplamalar bulunuyor. Peki bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alacak? Emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Bursa'da daire dolandırıcılığı soruşturmasında tutuklama kararı!

Bursa'da bir kişiyi inşaat firmasından alacağı olan 65 bin liranın ödeneceği bahanesiyle 3 bin lira dolandıran şüpheli hakkında tutuklama kararı alındı. 

Faizsiz konut şirketleriyle ilgili araştırma önergesi verildi!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda gerçekleştirilen değişiklik sebebiyle, tasfiye edilen şirketlerden alacağı olan binlerce vatandaş mağduriyet yaşadı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi icralık oldu!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne müşavirlik hizmeti veren Kamu Proje Müşavirliği Mühendislik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi 4 senelik alacağı olan 1 milyon 17 bin TL'yi tahsil edemeyince icraya başvurdu.

Metal Yapı Konut, Metal Gayrimenkul'e 4,6 milyon TL ödedi!

Metal Gayrimenkul tarafından Metal Yapı Konut A.Ş.'den alacağı olan 13 milyon 951 bin 552 TL'nin birinci taksit ödemesi bugün 4 milyon 652 bin TL olarak tahsil edildi...

Konkordato sürecinde alacaklılar dikkat! Kritik 15 gün!

Türkiye'de son dönemde konkordato ilan eden firmaların sayısı da artıyor. Peki alacağı olan bu firmalar konkordato ilan eden şirketlerden alacaklarını nasıl alacak?

Alaca KYK öğrenci yurdunda inşaat başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Alaca’ya yaptırılacak olan öğrenci yurdunun inşaatı başladı..

Marmaraereğlisi yeni binası ile ilgili belediyeden açıklama!

Sosyal medyada tartışma konusu olan Marmaraereğlisi’nin yeni binası ile ilgili belediyeden açıklama geldi. 

Türkiye, Libya’ya yatırım yapan müteahhitler için devreye girdi!

Türkiye, Libya’da birçok kamu yatırımını yapan, ancak paralarını alamayan müteahhitler için yeniden devreye girdi. Müteahhitlerin alacağı olan 250 milyon dolarlık ilk bölümün ödenmesi istenecek.

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap 2016 kura çekimi!

TOKİ ile Alaca Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilmiş olan Çorum Alaca 2. Etap Projesi kapsamında TOKİ stoklarında yer alan 47 adet konut için başvurular başladı.

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap başvurusu başladı!

TOKİ ile Alaca Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilmiş olan Çorum Alaca 2. Etap Projesi'ndeki 47 adet konut için başvuru dönemi bugün başladı.

Belediyeden alacağı olan Haberi

Belediyeden alacağı olan

MECLİS'TE kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Avukat Cevat Kazma'ya göre Belediye Kanunu’nun 15. Maddesi’nde yapılan düzenlemeye göre belediyelere haciz kararı uygulanmadan önce borç


miktarı değerinde mal beyanında bulunulması istenecek. Ancak belediye 10 gün içinde beyanda bulunmazsa yapılacak haciz işlemi alacak miktarını hiçbir şekilde geçemeyecek. Aynı zamanda borçlu belediye haczedilecek malın, kamu hizmetini aksatacağını belirtirse o mallara da haciz...