24 / 04 / 2024

belediyeden imar önerisi

belediyeden imar önerisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Meydanı sahilinde yol ve yeşil alanda kalan 2 bin 940 metrekarelik arazi ile ilgili 'Kamulaştırmadan el atma' davasını kaybedince Ziraat Bankası'na ödemesi gereken 35 milyon YTL'den kurtulmak için alternatif çözüm üretti

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Müteahhitlerin imar müsaade belgelerine 'okuma odası şartı' önerisi!

AVM’lere düşünülen kütüphanelerin sitelere de yapılması için öneri geldi. Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerek belediyeler site inşa edecek müteahhitlerin imar müsaade belgesine, sitenin büyüklüğüne göre bir okuma odası şartı koyacak.

İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen'den İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi.. 

6 soruda imar durumu belgesi!

Bir arsanın imar durumu, üzerinde kaç katlı bir yapı yapılmasına izin verildiği, belediyeden alınacak imar durumu belgesinden görülebiliyor. Peki imar durumu belgesi nereden alınır?  İmar durumu belgesi ücreti 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de imar planı değişikliği hazırlığına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi.

İzmir'de imar planlarına revizyon önerisi!

Erkut Tamay, İzmir'deki üst seviyede olan nüfus artışından kentin olumsuz etkilenmemesi için kentsel tasarım ve imar planlarının revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Alsancak Stadı yeni imar planı kabul edildi!

Alsancak Stadı'nın yeniden yapımı için Konak Belediyesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği önerisi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere kabul edildi.

İmarı olmayan ev alınır mı?

İmar mevzuatı gereğince ev inşaatı, imarı olan arsalar üzerinde yapılabiliyor. Arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için, belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, imarı olmayan ev alınır mı?

Yenimahalle'de imar planı değişikliği askıya alındı!

Resmi Gazete'de yayınlanan açıklamaya göre, Ankara Yenimahalle İlçesi'nde 2 adet 1 ve 2 parsele ilişkin imar planı önerisi askıya alındı. Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden bir açıklama yapıldı.

Yenimahalle'de imar planı değişikliği askıya çıktı!

Ankara Yenimahalle İlçesi'nde 2 adet 1 ve 2 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı önerisi askıya çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bünyan Belediye Meclisi yeni imar planını kabul etti!

Bünyan Belediye Meclisi, 2016 yılı bütçesini 26 milyon lira olarak belirledi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 6 gündem maddesinin karara bağlandığı Meclis toplantısında, yeni imar planları maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Kalamış sahili imar planı için 73 bin imza toplandı!

Kadıköy Belediyesi’nin Fenerbahçe-Kalamış sahili imar planına yaptığı itiraz reddedildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre Danıştay’a açılan dava devam ediyor. Change. org’da ise “Kalamış imara açılmasın” kampanyasına 73 bin destek geldi.

İmar planı değişirse ruhsat ne olur?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat, yapının mimari projesinin imar planına uygun bir şekilde hazırlanması halinde veriliyor. Peki, imar planı değişirse ruhsat ne olur?

belediyeden imar önerisi Haberi

belediyeden imar önerisi

Büyükşehir Belediyesi, Koruma İmar Planı'na uygun olmak koşuluyla banka arazisine imar hakkı vermeyi önerdi. Banka bunun üzerine 400 metrekare taban alanına, 8 kat imar hakkı istedi.


İzmir trafiğinin can damarı kabul edilen Konak Meydanı sahilindeki Atatürk Bulvarı'nı kapanmanın eşiğine getiren Büyükşehir Belediyesi ve Ziraat Bankası arasındaki arsa krizi 3.5 yıldan bu yana bitmedi. Ziraat Bankası 5'te 4'ü yeşil alan 5'te 1'i ise yolda kalan araziyle ilgili Büyükşehir Belediyesi aleyhine açtığı davayı kazandı. İzmir 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, geçen temmuz ayında Büyükşehir Belediyesi'nin Ziraat Bankası'na 35 milyon YTL ödemesi kararına vardı. Ancak, Belediye üst mahkeme olan Yargıtay'a temyiz için başvurdu.


Temyize başvuran Büyükşehir Belediyesi, krizin başından itibaren banka yetkileriyle yürüttükleri görüşmeleri hızlandırdı. 1994 yılında Ziraat Bankası'nın 500 metrekalik bölümüne imar hakkı verilmesi...