26 / 04 / 2024

bendevi palandöken kimdir

bendevi palandöken kimdir

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Eylül sonu itibarıyla esnaf ve sanatkar sayısı 2019'un başından beri 25 bin 978 artarak toplamda 1 milyon 779 bin 191'e ulaştı" dedi...

TESK'ten kentsel dönüşüm önerisi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm planlarının tüm sektörler, vatandaşlar ve esnaf için olumlu etki yarattığını söyledi. Palandöken, "Kentsel dönüşümde esnaf da düşünülmeli" dedi.

TESK'ten özel bankalara faiz indirimi çağrısı!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Kamu bankalarının yaptığı faiz indirimlerine ek olarak özel bankalarımız da acele edip indirime giderlerse piyasalar daha erken rahatlayacaktır" dedi...

TESK'ten 'konut kredi faizlerinin düşürülmesi' talebi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Piyasaların düzelebilmesi için konut sektöründe fiyatların düşürülmesi şart" dedi...

TESK'ten 'konut seferberliği' çağrısı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, inşaat sektörünün canlanmasıyla birçok sektörün de hareketlendirebileceğini söyleyedi. Palandöken, "Bu sebeple ekonominin canlanması için konut seferberliği başlatılmalı" diye konuştu.

Bendevi Palandöken: Belediye ve vakıflar kira artışlarını abartmamalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yerel yönetimlere, vakıflara ya da devlete ait iş yerlerinde faaliyet gösteren esnafımız kira artışlarından bıktı. Bu zamlar esnafın belini bükerken enflasyonu da artırıyor” diye açıklama yaptı. 

Kiralar piyasa şartlarına göre belirlenmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Sözleşmeler Türk lirasına dönüştürülürken, kiralar piyasa şartlarına göre belirlenmeli" dedi. 

TESK başkanı yine Bendevi Palandöken oldu!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) 20. Olağan Genel Kurulunda 599 geçerli oyun tamamını alan Bendevi Palandöken, üçüncü kez konfederasyon genel başkanı oldu. 

Konutta faiz indirimi ve kampanyalar devam etsin!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gayrimenkul sektöründeki gelişmelerle ilgili konuştu. Palandöken, konutlarda ve kredi faizlerinde indirim kampanyasının devam etmesi gerektiğini belirtti.

Bakkalların en önemli sorunlarından biri AVM'ler!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Bakalların derdi günden güne büyüyen rekabet ortamıdır. En önemli sorunlarından biri AVM ve zincir marketlerle yapılan mücadeledir." dedi.

Uygun fiyatlarda konut satışı ekonomiyi rahatlatacak!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankalarla birlikte gayrimenkul ve inşaat sektörünün de fiyatlarda fedakarlık yapması gerektiğini dile getirerek "Uygun fiyatlarda konut satışı ekonomiyi rahatlatır." dedi. 

Bendevi Palandöken: Esnafın başı AVM'lerle dertte!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada Esnafın başının alışveriş merkezleri ve zincir marketlerle dertte olduğunu söyledi.

Ruhsatsız ve kayıt dışı iş yeri kalmayacak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, verimsizliğin, ekonominin en önemli sorunlarından biri olduğunu dile getirerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Bendevi Palandöken'den yapılandırma mağdurlarına ikinci şans talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada "Yapılandırması bozulanların ilk taksitini ödeyip yapılandırmalarını devam ettirebilmeleri için bir defaya mahsus hak tanınacak şekilde yasal düzenleme yapılmalı." diye konuştu.

AVM mağazaları cadde mağazacılığına yöneldi!

TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin (AVM) cazibesinin kalmadığını, perakendecilerin cadde mağazacılığına yöneldiğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir market açıklaması: Yeni yasal zorunluluklar getirilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki haksız rekabetin önüne geçebilmek için zincir marketlere birtakım yasal zorunlulukların getirilmesini talep etti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik sigortası ücretlerinde indirime gidilmesi çağrısı yaptı.

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Enflasyonu 3 harfli marketler yükseltiyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonun yükselmesini zincir marketlere bağlayarak "Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: İş yeri kira artışlarında üst sınır getirilmesi gerek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın iş yerlerine de getirilmesi gerekiyor." dedi.

Bendevi Palandöken: Jet hızıyla zam yapanlar aynı hızda indirim yapmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, tüm ürün gruplarında zam yapan marketlere aynı hızla indirim yapmaları çağrısı yaptı.

Bendevi Palandöken: Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken son zamanlarda sık sık gündeme gelen zamlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük" dedi.

Bendevi Palandöken: Kira stopajı sıfırlanmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en çok güçlük çektiği konunun kira stopajı olduğuna dikkat çekti. Palandöken, konuya ilişkin bir öneride bulundu.

Bendevi Palandöken'den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs salgını boyunca esnafın gelir vergisi ve stopaj gibi vergilerden muaf tutulması yönünde öneride bulundu. 

Bendevi Palandöken: Kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, "Kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir" dedi.

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.

Bendevi Palandöken: Esnafa kira yardımı yapılmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, "Yüzde 70'i kiracı konumunda olan esnafımıza kira yardımı yapılmalı." dedi.

Bendevi Palandöken: Kiralar için 60 ay vadeli yapılandırma olmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa özel paket hazırlanması gerektiğini ve pakette vergi ve primler, ödenemeyen kiralar, elektrik, su, doğal gaz gibi borçlar için mutlaka 60 ay vadeli ve sadece anapara ödemesiyle sınırlı yapılandırma olması gerektiğini belirtti.

bendevi palandöken kimdir Haberi

bendevi palandöken kimdir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, açılan ve kapanan işletme sayılarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bendevi Palandöken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi'nde yayımlanan ilanlara göre esnaf ve sanatkarlara ait iş yeri açılışı ve kapanışları hakkında bilgi verdi. Palandöken, şu ifadeleri kullandı;

"Eylül sonu itibarıyla esnaf ve sanatkar sayısı yılbaşından bu yana 25 bin 978 artarak toplamda 1 milyon 779 bin 191'e ulaştı. Bu dönemde 170 bin 540 iş yeri açılırken 80 bin 769 iş yeri kapandı. 61 bin 787 iş yeri de vergi kayıtları sona erdiği için resen terkin edildi. Ancak ilgilileri müracaat etmediği için terkin ilanları Sicil Gazetesi’nde yayımlanmadı. Böylece yılın 9 ayında esnaf ve sanatkarlara ait iş...