28 / 03 / 2024

Berkay Somali altensis

Berkay Somali altensis

Amerika dışında ilk yeşil konut denetçileri Türkiye'den çıktı. Yeşil bina konusunda danışmanlık hizmeti veren Altensis'in iki kurucu ortağı Emre Ilıcalı ve Berkay Somali, Amerika dışındaki ilk yeşil denetçiler oldu.

Berkay Somali kimdir?

Altensis Kurucu Ortağı Berkay Somali kimdir? Berkay Somali bugüne kadar hangi işlerde bulundu? Altensis ne zaman kuruldu? İşte Altensis Kurucu Ortağı Berkay Somali'nin biyografisi ve Altensis...

Alaçatı'daki arazisine inşaat firmalarından teklif yağmıştı: Şarkıcı Berkay Tiny House işine mi giriyor? 

Popülaritesini koruyan Tiny House'lara talep gün geçtikçe artıyor. Son olarak şarkıcı Berkay'ın Alaçatı'daki arazisine Tiny House yapacağı konuşuluyor. Peki, Berkay Tiny House işine mi giriyor? İşte detaylar...

Berkay Şahin günlüğü 25 bin TL'ye villa kiraladı!

Şarkıcı Berkay Şahin ailesi ile birlikte tatil yapmak için Bodrum'da villa kiraladı. Villanın günlük kirası 25 bin TL. 

Somali’de Türk inşaat şantiyesine saldırı!

Somali’de Türk şirketinin yol inşaatı şantiyesine yapılan intihar saldırısında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

Berkay Akatlar'da kiralık villa arıyor!

Popçu Berkay, önceki gün Akatlar'da görüntülendi. Akatlar sokaklarında kiralık villaları gezen ünlü şarkıcı, "Şirket açıyorum onun için güzel bir yer arıyorum" diye konuştu.

TOKİ'den Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'ye konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'deki afetlerin ardından bölgelerde yardım amaçlı konut, eğitim ve sağlık tesisleri inşa etti.

Somali'de bombalı saldırı: Türk inşaat şirketleri hedef alındı!

Somali'nin beşkenti Mogadişu yakınlarında bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları ve Somali polisi hedef alındı...

Katar, Somali'deki Hobyo Limanı inşaat projesine start verdi!

Katar yönetimi, Somali'nin Galmudug eyaletindeki Hobyo Limanı inşaat projesi için düğmeye bastı.

Türkiye ile Somali arasında arsa takasına ilişkin protokol imzalandı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Somali Dışişleri Bakanı Awad, "Türkiye ile Somali arasında diplomatik temsilcilikler için arsa takasına ilişkin protokol" imzaladı...

Somali Konut Bakanı, Karmod'u ziyaret etti!

Somali Bayındırlık Yeniden Yapılanma ve Konut Bakanı İbrahim, ülkesinde ilk etapta yapımını planladıkları 10 bin konutluk proje için Karmod ile görüştü...

Altensis yeşil bina projelerini ikiye çıkaracak!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis, projelerini 5 yılda iki katına çıkarmayı amaçladı. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa’nın en önemli yeşil bina etkinliğinde Altensis'e ödül!

Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde  gerçekleştirilen ve LEED sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Başkanı  Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına plaketi şirket ortaklarından Emre Ilıcalı aldı. 

Altensis 100 projeye yeşil kimlik kazandırdı!

Türkiye’de son 10 yılda sürdürülebilirlik ve çevre dostu binalar yaklaşımının gelişmesi adına pek çok ilke imza atan Altensis, bugüne kadar 100 ayrı projenin uluslararası çevre dostu sertifikası almasını sağlayarak binalara yeşil kimlik kazandırdı.

Somali, Sudan ve Filipinler'de Sağlık Hizmetleri MYO kurulacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Somali, Sudan ve Filipinler'de Sağlık Hizmetleri MYO kurulacak..

Berkay Somali altensis Haberi

Berkay Somali altensis


Dünyadaki en yaygın iki çevre dostu bina sertifikasından biri olan LEED konusunda, USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarihinde ilk olacak bir karara imza attı. USGBC; konut tipi alçak ve orta katlı konutlar için bundan sonra tüm dünyada kullanılacak 'Leed for Homes' sisteminde ilk kez ABD dışındaki profesyonelleri yeşil denetçi ilan etti. Türkiye'nin yeşil bina konusunda danışmanlık hizmeti veren Altensis'in iki kurucu ortağı Emre Dıcalı ve Berkay Somali, LEED'in Amerika dışındaki ilk LEED for Homes Green Rater (yeşil denetçisi) oldular. 

Bunun ABD otoritesinin, Turk profesyonellerinin dünyadaki yetkinliğini onaylaması açısından önemi olduğunun altım çizen Berkay Somali, "Türk denetçilerin olması hem Türkiye'nin yakın coğrafyasına da hizmet edebilmek açısından, hem Türkiye'deki projelerin bürokratik işlemlerinin süresinin kısalması açısından faydalı olacak" dedi. 

RUSYA'YA DANIŞMANLIK Çevre dostu bina...