25 / 04 / 2024

Beşiktaştaki tarihi çepşmeler restore ediliyor

Beşiktaştaki tarihi çepşmeler restore ediliyor

Beşiktaş Belediyesi tarafından restore edilen 23 çeşme hizmete açıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, KUDEB ve Plan Proje Birimi uzman mimarlarının çalışmaları sonucunda ilçedeki tarihi çeşmelerin yenilendiğini söyledi.

İBB'ye ait Beşiktaş'taki arsa 665 milyon liraya KİPTAŞ'a satıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 bin 882 metrekarelik, İSPARK açık otoparkının da aktif olarak hizmet verdiği Beşiktaş'ta yer alan arsa 665 milyon TL karşılığında KİPTAŞ A.Ş ve İstanbul İmar A.Ş'ye satıldı.

Serdal Adalı: Beşiktaş'a tarihi bir tapu kazandıracağız!

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, Siyah-Beyazlıların olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Serdal Adalı açıklamasında Beşiktaş'a tarihi bir tapu daha kazandıracaklarını dile getirdi.

İBB'den megakentin göbeğinde dev satış! Beşiktaş'taki turizm ve ticaret imarlı arsanın fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Dikilitaş'ta yer alan zemin altı katlı otopark, zemin üstü turizm+ticaret imarlı arsayı satıyor. Peki Beşiktaş Dikilitaş'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 araçlık kapalı otopark kiraya veriliyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Beşiktaş Belediyesi, Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 adet araç kapasiteli kapalı otoparkı kiraya veriyor. İşte ayrıntılar... 

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

İBB Beşiktaş'taki 2 bin 882 metrekarelik arsayı satıyor! Arsaya biçilen değer tam 518 milyon 760 bin TL!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beşiktaş Dikilitaş'taki arsayı 518 milyon 760 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturumu 13 Nisan'da!

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturum tarihi resmen açıklandı. Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturumu 13 Nisan'da gerçekleştirilecek.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Beşiktaş Dikilitaş'taki riskli yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşiktaş ilçesi, 1. Etap Dikilitaş Balmumcu Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Beşiktaş’taki ‘Gizemli Tünel’in sırrı ortaya çıktı! Yol aniden çökünce boyutu anlaşıldı

İstanbul Beşiktaş'ta yolun aniden çökmesiyle ortaya çıkan gizemli tünelin sırrı ortaya çıktı. Etiler Tamburi Ali Efendi Sokak'ta, ortaya çıkan tünelde ekipler inceleme yaptı ve son durum bilgisi kamuoyuna açıklandı.

İBB, Beşiktaş'taki Swissotel arazisini satışa çıkarıyor! 

İBB, Beşiktaş'taki Swissotel arazisini satışa çıkarıyor. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde, Beşiktaş'taki Swissotel The Bosphorus arazisinin serüvenini kaleme aldı. İşte Serpil Yılmaz'ın o yazısı...

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’ndan Beşiktaş'taki arazi için afiş!

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı, Beşiktaş Ulus'ta tartışmalara neden olan arazi planının imarına yönelik parti binasına afiş astı.

Beşiktaştaki tarihi çepşmeler restore ediliyor Haberi

Beşiktaştaki tarihi çepşmeler restore ediliyor

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Camisi yanındaki restorasyonu tamamlanan Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Çeşmesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, belediye bünyesinde kurulan Koruma Uygulama Denetleme Bürosu (KUDEB) ve Plan Proje Birimi uzman mimarlarının çalışmaları sonucunda ilçedeki tarihi çeşmelerin yenilendiğini söyledi.


Tarihi çeşmelerin önemine değinen Hazinedar, "Çok ciddi bir iş yapıldı. Bütün yasal ve teknik koşullar yerine getirildi. Çeşmelerimizi suyla kavuşturacağız. Çeşmeler bir simge. Beşiktaş'taki tarihi çeşmelerin onarımını yaptık. Tarihimizde her birinin ayrı bir yeri olan, hepsi ayrı bir şaheser olan bu kültür eserlerini suyla kavuşturmak istedik. Bu amaçla kentteki 23 çeşme temizlendi, restorasyonu yapıldı ve halkın hizmetine sunuldu." dedi.  


Hazinedar, Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Çeşmesi'nin 1723'te yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:


"Yenilenen çeşmeler arasında, 1682, 1861 gibi çok eski tarihlerde...