26 / 04 / 2024

beyanname ne zaman son

beyanname ne zaman son

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor.

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde yapılıyor. Vergi için beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Taşınmaz mal kiralarından elde edilen gelirler Mart ayında vergilendiriliyor. Belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

1319 sayılı kanun gereğince araziler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Satın alınan arazi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Vergi ödemeleri için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

2015 emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Taşınmaz malların satılması halinde veri mükellefi de değişeceği için, belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. 2015 emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Beyannameler her sene verilir mi?

Emlak vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tüm arsa, arazi, mesken ve işyerleri için her sene emlak vergisi ödemesinin yapılması gerekiyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Emlak vergisinde değişiklik beyanı ne zaman verilir?

Emlak vergisi için kanunda belirtilen değişikliklerin meydana gelmesi halinde ve taşınmazın el değiştirdiği zamanlarda belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisinde değişiklik beyanı ne zaman verilir?

Emlak vergisi beyannamesi son günü ne zaman?

Emlak vergisi kanunu gereğince tüm gayrimenkuller için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide taşınmazlar için beyanname veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Emlak vergisi beyannamesi son günü ne zaman?

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015? İşte emlak vergisi beyanname zamanı..

Götürü gider yöntemini seçen mükellefler ne zaman gerçek gider yöntemine dönebilirler?

Beyanname sürecinde götürü gideri yöntemini seçen mükellefler hemen bir sonraki sene gerçek gider yöntemine dönemiyor. Peki, götürü gider yöntemini seçen mükellefler ne zaman gerçek gider yöntemine dönebilirler?

Değer artış kazancı beyannamesi için son gün ne zaman?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan veriler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Vergi ödemeleri için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, değer artış kazancı beyannamesi için son gün ne zaman?

beyanname ne zaman son Haberi

beyanname ne zaman son

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün


Mükelleflerin elektronik ortamda da beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkün olacak. Kira, ücret, menkul sermaye geliri ile diğer kazanç ve gelirler için internet üzerinden 'hazır beyan' sistemi aracılığıyla beyanname verme süresi de bugün sona eriyor. Hazır beyan sistemi ile vatandaşlar internet üzerinden beyannamesini görüntüleyerek onaylayabilecek veya gerekli değişiklikleri yapabilecek.


Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 25 Mart 2016 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2015 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme sürelerini 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzattığını açıklamıştı.


Cezaya düşmemek için 2015'te kira geliri olanların beyan vermeleri gerekiyor. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi...