29 / 03 / 2024

Beydağı Kentsel Dönüşümde sürüyor

Beydağı Kentsel Dönüşümde sürüyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları devam ediyor.

Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin ' Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık' dedi.

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira veya kredi yardımı yapıyor. Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşümde, riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa ediliyor. Peki yıkılan binadaki işyeri kiracılarına ne olacak? İşte kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları...

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Beydağı Kentsel Dönüşümde sürüyor Haberi

Beydağı Kentsel Dönüşümde sürüyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları devam ediyor. Harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere öncelik verileceği, engelli vatandaşlara yüzde 5, emeklilere ise yüzde 25 kontenjan ayrıldığı belirtildi. Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında III. ve IV.Etapta evi bulunan vatandaşlara I. ve II. Etapta yapılmakta olan mevcut konutlardan 1169 adet verileceği belirtildi.  Alanda evi bulunan bütün yapı sahiplerinin Paşaköşkü Su Deposu yanında bulunan Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu'na sırayla davet edilecek ve anlaşmak isteyenlerle anlaşma yapılacak. Söz konusu görüşmelerin 20 Ekim Salı günü itibariyle başladığı kaydedildi. Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar, risk taşıyan 1323 adet konut yakılırken, toplamda 4195 adet yapılan yeni konutlardan 928 adedinin hak sahiplerine...