26 / 04 / 2024

beykoz imar barışı

beykoz imar barışı

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Salim Öztürk Temmuz ayı meclisinde yaptığı açıklamada, "İmar barışında vatandaşlara yardımcı oluyoruz" dedi.

İmar Barışı masası Beykozluların hizmetinde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilan ettiği imar barışı için Beykoz Belediyesi bünyesinde kurulan "İmar Barışı Masası", Beykozluların işlemleri için danışmanlık ve teknik destek vermeye başladı. 

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

Boğaziçi imar barışı yasa teklifi tam metni!

Beykoz ve boğaziçi öngörünümde oturanlara imar barışından yararlanmalarıyla ilgili Kanun teklifi görüşmeleri başladı. İşte Boğaziçi imar barışı yasa teklifi tam metni...

İmar barışının kapsamı genişletildi!

Yeni torba yasayla Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan bazı mahalleler de imar barışına dahil ediliyor. Böylece bir önceki yasa değişikliğinde imar barışına dahil edilmeyen Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’deki bazı mahalleler kapsama alındı. 

Boğaziçi öngörünüme imar barışı geliyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in aylardır emek verdiği İstanbul Boğaziçi Öngörüm Bölgesi'nin de imar barışına müracaa edebilmesi için TBMM'ye yasa teklifi verildi..

Boğaz'daki yapılara imar barışı geliyor!

Üsküdar, Beykoz ve Sarıyer’deki bazı bölgeler imar barışı kapsamına alınacak

Prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu sona eriyor. Peki, prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Vatandaşların çoğu imar barışından habersiz!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç , ‘imar barışı’nın detaylarından bahsetti. Genç, ''Başvuru süresinin dolmasına kısa bir süre kalmış olmasına rağmen vatandaşların çoğu imar barışı düzenlemesinin ne getirdiğinden habersiz'' dedi. 

beykoz imar barışı Haberi

beykoz imar barışı

Beykoz Belediye Meclisi Temmuz ayı çalışmaları sürüyor. Mecliste ilk olarak 2 Temmuz 2018 tarihli tutanak oylandı ve ardından Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Teklifi gündeme alınarak oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havalesi yapıldı.

Başkan Yardımcısı Salim Öztürk: “İmar Barışında Vatandaşlara Yardımcı Oluyoruz”

İmar Barışı’yla ilgili genel kurulda konuşan Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Salim Öztürk: “Beykoz Belediyesi 8 Hazirandan itibaren bir ofis kurarak İmar Barışı’na başvuruda bulunan vatandaşlara yardımcı olmakta ve bilgilendirme yapmaktadır. İmar Barışı’nda vatandaşların e-devlet üzerinden yaptıkları başvurular kabul edilmektedir. Beykoz Belediyesi olarak vatandaşımıza sadece yardımcı olmaktayız. Kamuoyuna yansıtılmak istendiği üzere yatırılacak paraların kasamıza girmesi söz konusu değildir. Bu paralar kanunda belirtilen ve merkezi bütçeye giden bir paralardır.  Hangi amaç için kullanılacağı bellidir. Vatandaşlarımızdan...