29 / 03 / 2024

beykoz orman yangını

beykoz orman yangını

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Beykoz'da son günlerde sıkça yaşanan orman yangınlarında 10 hektarlık alanın zarar gördüğünü ifade ederek bu alanların tamamının tekrar ağaçlandırılacağını söyledi.

İstanbul Beykoz'da çıkan orman yangınında 5 hektar alan yandı!

İstanbul Beykoz Çavuşbaşı'nda çıkan orman yangınında 5 hektar alan kül oldu...

Son Dakika!... Hatay’da gece yarısı orman yangını çıktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Hatay'da orman yangını!

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde Çökek Yaylası Kırmızıburun mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 5 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. Söndürülen yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Zonguldak Alaplı'da orman yangını meydana geldi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı açıklamada, orman örtüsünde etkili olan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kastamonu'da orman yangını!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli lodos nedeniyle güçlükle kontrol altına alındı. Kuğu köyü Çiftlik Mahallesi'nde ormanlık alanda, yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu.

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi!

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Avustralya’nın Adelaide bölgesinde 3 Ocak'tan beri söndürülemeyen orman yangınını uzaydan çekilmiş görüntülerini web sitesinden paylaştı.

Marmaris'te 4 bölgede orman yangını çıktı!

MARMARİS'te önceki gün ilk belirlemelere göre piknik tüpü iddiasıyla çıkan orman yangınında 44 hektarlık alan kül oldu. Aynı gün içinde Antalya, Adana ve Seydikemer'de de orman yangınları yaşandı.

Marmaris'teki orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor!

Marmaris'te 44 hektar orman alanına zarar veren yangın tamamen söndürüldü. Yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle korku ve paniğe neden olan yangın söndürüldü, soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Adana'daki orman yangınında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü!

Adana'daki orman yangınında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Durmuşlu Mahallesi Baraj mevkisindeki kızılçam ağaçların oluşturduğu ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, ekipler sabaha kadar müdahale etti.

Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alındı!

Beldibi Mahallesi'nin Seki mevkisindeki ormanlık alanda dün akşam başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını, orman işçileri ve itfaiye ekipleri gece boyunca söndürmeye çalıştı.

Adana'da orman yangını!

Adana'nın Kozan ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını çıktı. İlçeye bağlı Durmuşlu mahallesi ormanlık alanda kızılçam ağaçlarından oluşan ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı...

Adana'da orman yangını çıktı!

Adana'da orman yangını çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü 11 arazöz, 5 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 6 pikap, 13 teknik personel ve 80 yangın işçisiyle yangına müdahale etti.

Akseki'de orman yangını çıktı!

Antalya 'nın Akseki ilçesi kızılçam ormanında orman yangını başladı. Akseki ilçesinde kızılçam ormanında çıkan yangına 3 yangın söndürme helikopteri ve 10 arazöz ile müdahale ediliyor

Orman yangın sayısı yüzde 50 azaldı!

AA muhabirinin Orman Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye'de 2014'te geçen yıla göre orman yangını sayısı yüzde 50, yanan alan miktarı ise yüzde 75 azaldı.

beykoz orman yangını Haberi

beykoz orman yangını



Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Beykoz'da son günlerde sıkça yaşanan orman yangınlarında 10 hektarlık alanın zarar gördüğünü ifade ederek bu alanların tamamının tekrar ağaçlandırılacağını söyledi. 


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Prof. Dr. Veysel Eroğlu Beykoz Çavuşbaşı mevkiinde 12 Temmuz'dan bugüne kadar meydana gelen orman yangınlarının toplam 10 hektarlık alana zarar verdiğini vurgulayarak, bu yangınlara yangın söndürme ekiplerince kısa sürede müdahale edildiğini ve çok daha fazla ormanlık alanın zarar görmesinin engellediğini belirtti. 


Yangından zarar görmüş alanların tamamının ağaçlandırılarak tekrar yeşil alan haline getirileceğini söyleyen Prof. Dr. Eroğlu, "Yanan orman alanlarının kesinlikle imara, özel mülkiyete ve yapılaşmaya açılması söz konusu olamaz" dedi. 


-SABOTAJ ŞÜPHESİ VAR- 


Yangınların büyük kısmının insan kaynaklı olduğunu hatırlatan Orman ve Su İşleri...