27 / 04 / 2024

Beylerbeyi Sarayı son durum

Beylerbeyi Sarayı son durum

Boğaz'ın kıyısında bulunan 156 yıllık tarihe sahip Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor. 

Tarihi Beylerbeyi Sarayı gün yüzüne çıkıyor!

Kars’ta uzun yıllar 30 Ekim Ortaokulu arkasında kalan ve yıkılmaya yüz tutan tarihi Beylerbeyi Sarayı, okulun yıkılmasıyla gün yüzüne çıktı.

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

EYT'lilere ilişkin son toplantı yapıldı! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı Saray'da gerçekleştirildi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor! 

Boğaz'ın kıyısında bulunan 156 yıllık tarihe sahip Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor. 

TOKİ Denizli Çardak Saray başvuruları 31 Mart'ta sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Çardak Saray projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 31 Mart 2021 olarak belirlendi.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Bursa Orhangazi'deki Adliye Sarayı binası inşaatında son durum!

Bursa Orhangazi ilçesindeki yeni Adliye Sarayı binası inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Dış cephe kaplamaları biten binanın yaz döneminde açılması hedefleniyor...

Bitlis Ahlat'taki saray inşaatında son durum!

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, Bitlis Ahlat'taki sarayın yapımının sürdüğünü açıkladı. Uyanık, "İnşaat tam gaz devam" dedi...

Fatih'teki Boğdan Sarayı yok olmak üzere!

Fatih'te voyvodalar için yaptırılan Boğdan Sarayı can çekişiyor. 515 yıllık binanın ayakta kalan son parçaları lastik deposu olarak kullanılıyor...

II. Wilhelm'in torunları Cecilienhof Sarayı'nda yaşamayı talep ettiler! 

Son Alman İmparatoru ve Prusya Kralı II. Wilhelm'in soyundan gelen Hohenzollern ailesi Potsdam'da bulunan Cecilienhof Sarayı'nda yaşama hakkı talep etti. 

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

TOKİ'den Konya Sarayönü'ne 79 konut!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Sarayönü'nde 79 adet konut inşa edecek.

Beylerbeyi Sarayı son durum Haberi

Beylerbeyi Sarayı son durum

Boğaz'ın kıyısında eşsiz manzaraya sahip olan 156 yaşındaki Beylerbeyi Sarayı, kendisine ait yapım tekniklerine uygun şekilde restore edilmeye başladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; inşası Temmuz 1863'te başlayan Beylerbeyi Sarayı'nın resmi açılışı, 21 Nisan 1865'de Sultan Abdülaziz'in katılımıyla yapıldı. Dolmabahçe ve Çırağan saraylarından farklı olarak temsil ve ağırlama özellikleri ön planda olan saray, dış cepheden Batılı, içeriden ise klasik Osmanlı mimari yapı tarzını gösteriyor

İnşa edildiği dönemde çoğunlukla yazlık saray ve devlet konuk evi olarak kullanılan, üst düzey misafirlere tahsis edilen bir devlet misafirhanesi de olan Beylerbeyi, Fransız İmparatoru III. Napolyon'un eşi İmparatoriçe Eugenie, Alman İmparatoru II. Wilhelm gibi siyasi aktörlerini de ağırladı.

Sarayın dış cephesi neo-klasik, barok ve rönesans etkileri ile Batılı bir görünüme sahipken, iç mekan yapısı ve süslemelerin...