25 / 04 / 2024

beylikdüzü ambarlı liman projesi

beylikdüzü ambarlı liman projesi

Ambarlı'da hayata geçirilecek 162 bin 373 metrekare büyüklükteki Ro-Ro limanı bakanlıktan onay bekliyor. Proje kapsamında ilk etapta Ambarlı-Topçular hattının hizmete açılması planlanıyor.

Ambarlı Liman Tesisleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Ambarlı Liman Tesisleri, Liman (Yükleme ve Boşaltma) İskele ve Rıhtım Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Beylikdüzü'ne metro müjdesi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Beylikdüzü'ne metro gelecek. Hayırlı uğurlu olsun. Ambarlı Limanı'ndan, Esenyurt'a kadar yeşil vadi koridorunu yapıyoruz'' diye konuştu.

Beylikdüzü Liman Yolu'nun imar sorunu çözülüyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beylikdüzü’nün E-5 aksından ilk girişlerinden biri olan Yakuplu Mahallesi liman yolu ve çehresi değişiyor.

Shell Petrol'den Beylikdüzü Ambarlı'da satılık gayrimenkul!

Shell Petrol A.Ş., İstanbul Beylikdüzü ilçesinin Ambarlı mevkiinde bulunan akaryakıt depolama alanını satışa çıkardı. Atıl durumda olan gayrimenkul, Ambarlı Limanı ve Ro-Ro projesine yakın bir konumda bulunuyor.

Beylikdüzü'nde acele kamulaştırma kararı!

İstanbul Beylikdüzü'nde, bazı taşınmazlar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 1. ve 2. Kademe İşi kapsamında acele kamulaştırılacak.

İDO Beylikdüzü Ambarlı Ro-Ro Limanı imar planı askıda!

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'ye (İDO), Beylikdüzü Ambarlı'da Ro-Ro limanı inşa edecek. İDO Ambarlı Ro-Ro Limanı 1/5000 ve 1/1000'lik imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Ambarlı Liman Dolgu Ro-Ro projesi toplantısı 20 Ağustos'ta!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi'nde yer alan Liman (Dolgu Ro-Ro) projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 20 Ağustos günü saat 09:30'da yapılacak.

Beylikdüzü Ambarlı Limanı bölgesinde yeni liman inşa edilecek!

İstanbul’un batısında yer alan Beylikdüzü Ambarlı Limanının taşınıp taşınmayacağının tartışıldığı bir dönemde aynı bölgeye yeni bir limanın inşa edilmesinin ilk adımları atıldı.

Gül İnşaat Ambarlı Liman Park!

Lokasyon olarak; İstanbul Avrupa yakası Beylikdüzü-Yakuplu'da Ambarlı Limanı'nın hemen yanında hayata geçirilen Gül İnşaat Ambarlı Liman Park projesinin ilk katında restoranlar yer alacak. Projede satışlar devam ediyor...

Beylikdüzü Yakuplu Liman Alanı imar planı 1 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi, 779 ada, 1 parselin Liman Alanı olarak düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 1 Mayıs 2014'te askıdan indiriliyor. İşte o plan...

Beylikdüzü Ambarlı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali imar planı askıda!

Beylikdüzü Elektrik Üretim Anonim Şirketi Ambarlı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 1 Mayıs 2014'te askıdan indiriliyor. İşte o plan...

Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'ne Liman Alanı geliyor! İmar planı askıda!

Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi 779 ada, 1 parselin Liman Alanı olarak düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar plan tadilatını 10 Mart 2014’te onayladı. İşte o plan…

İstanbul'un en eski antik limanı Beylikdüzü'nde ortaya çıktı!

İstanbul Beylikdüzü Kavaklı Sahili'nde arkeolog çalışmaları sırasında erken Roma ve Bizans dönemine ait bazı yapı kalıntılarına rastlandı. İstanbul'un Roma ve Bizans dönemine ait en eski antik limanı, Beylikdüzü Kavaklı Sahili'nde ortaya çıkarıldı...

beylikdüzü ambarlı liman projesi Haberi

beylikdüzü ambarlı liman projesi

İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Beylikdüzü Ambarlı'ya Ro Ro limanı projesini, 779 ada 1 ve 2 sayılı parseller ve bu parsellerin güneyinde, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan bir kısım alanda hayata geçirecek. 


İki aşamada gerçekleştirilecek olan Ambarlı Ro Ro limanı projesinin kıyı kenar çizgisinin kara tarafında kalan alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı 10 Mart 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylandı. Söz konusu planlar bakanlık tarafından onay aşamasında. 


779 ada 1 ve 2 sayılı parsellerin tamamı ise kısmen liman, kısmen rekreasyon alanı ve kısmen de yeşil alan olarak tasarlandı. Proje kapsamında ilk etapta Ambarlı-Topçular hattının hizmete açılması planlanırken, sonraki süreçte farklı güzergahlarla da entegre edilmesi öngörülüyor. 


Özge...