18 / 04 / 2024

Beyoğlu kentsel dönüşümde son durum

Beyoğlu kentsel dönüşümde son durum

Üç dönemdir Beyoğlu'nu yöneten Ahmet Misbah Demircan, 11 yıllık değişimi anlattı. Demircan, "Yatak kapasitesi 6 binden 40 bine çıktı. 82 bin olan SSK'lı çalışan sayısı 190 bine yükseldi. 8 bin bina yenilendi" dedi.

Beyoğlu kentsel dönüşümde son durum!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durumu anlattı. Demircan: "Tarlabaşı şu an inşaat aşamasında ve ilk ürünü gelecek sene alacağız." dedi.

Milletvekili Karaismailoğlu: Kentsel dönüşümde süreç hızlanacak, bina sahibine mali avantaj sağlanacak!

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı" dedi.

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümde çuvallamış alanlar var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümde devam eden ne yazık ki, tabiri caizse ‘çuvallamış’ alanlar var. Bunları tamir etmeye çalışıyoruz" dedi.

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

Kentsel dönüşümde parsel bilmecesi!

Kentsel dönüşümde TOKİ ve Emlak Konut'un ada bazındaki projelerde ön plana çıkacağını söyleyen Tahir Tellioğlu, "Mahalle aralarında ve sokaklarda parsel bazlı yapılar yüzde 70'ini oluşturuyoruz. Bunları kim yapacak? Şartlar tekrar kontrol edilmeli, yoksa hedefe ulaşılamaz" dedi...

Beyoğlu kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne? 

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız kentteki kentsel dönüşüm projelerinin son durumu hakkında bilgi verdi. Yıldız, ayrıca Atatürk Kültür Merkezi'nin yaklaşık bir yıl sonra açılacağını söyledi. 

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşümde öncü belediye!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bölgelerde yürütülen projelerle ilgili incelemelerde bulundu. Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşümde öncü belediye olduğunu söyledi.

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşümde kimseyi yerinden olmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir ve Karabağlar’ın 8 mahallesini ziyaret etti. Kentsel dönüşüm konusunda soruları yanıtlayan Kocaoğlu, "Herkes aynı yerde, aynı komşusuyla ama daha konforlu ve güvenli binalarda oturacak" diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşümde garanti biziz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı muhtarlarını makamında ağırladı. Kentsel dönüşümle ilgili soruları yanıtladı

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşümde uzlaşı olmazsa olmazlardan!

Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümdeki ilkelerinin "yerinde dönüşüm" ve "uzlaşma" olduğunu hatırlattı. Kocaoğlu dönüşüm çalışmalarında "hak sahiplerinin razısının" kendileri için olmazsa olmazlardan birisi olduğunu vurguladı.

Aziz Kocaoğlu: İzmir dönüşümde önemli yol kat etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin faaliyet raporu görüşmelerinde konuşan Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümde önemli yol kat ettiklerini belirtip, "İzmir'e 8 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık" dedi

Ege Yapı Beyoğlu kentsel dönüşüm projesi geliyor!

Kağıthane ve Çekmeköy projelerine hazırlanan Ege Yapı, Beyoğlu'nda da kentsel dönüşüme giriyor. Ege Yapı Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Saygın Aksoy'la Cityscape Turkey 2016 Fuarı'nda yeni projelerini konuştuk...

Beyoğlu kentsel dönüşümde son durum Haberi

Beyoğlu kentsel dönüşümde son durum

Üç dönemdir Beyoğlu'nu yöneten Ahmet Misbah Demircan, 11 yıllık değişimi anlattı. Demircan, "Yatak kapasitesi 6 binden 40 bine çıktı. 82 bin olan SSK'lı çalışan sayısı 190 bine yükseldi. 8 bin bina yenilendi" dedi.


2004'ten bu yana Beyoğlu'nun çehresini değiştiren başkan olarak anılan Ahmet Misbah Demircan, ilçede iki büyük kentsel dönüşüm projesi yürütüyor. Okmeydanı ve Tarlabaşı'ndaki dönüşüm projelerine şimdi Örnektepe ve Sütlüce de eklenmiş durumda. Başkan Demircan ile 11 yılda bölgeye yapılan yatırımları ve dönüşüm projelerini konuştuk. 


Beyoğlu'nda 11 yılda ne değişti? 

Turizmde 6 binden 40-45 bin yatak kapasitesine ulaştık. Bölgede 82 bin SSK'lı çalışan vardı. Bu sayı 180-190 bine çıktı. Yeni yatırımlarla bu sayı daha da artacak. Galataport'ta 4 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. 800 turistlik işletme vardı, bugün 4 bin firmadan...