26 / 04 / 2024

Beyoğlu restorasyon mezar

Beyoğlu restorasyon mezar

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde İtalya'nın ünlü ulusal kahramanı Giuseppe Garibaldi adı ile bilinen binanın restorasyonunda Bizans dönemine ait 8 mezar bulundu. Uzmanlara göre Pera'da ilk kez bu tür mezarlara rastlanıyor.

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hidayet Birşey, İbrahim Özcan Aydın, Muhammed Akdemir ve Sacide Tanseli Özer ortaklığında kuruldu.

Beyoğlu Narmanlı Han restore edildi!

İstanbul'da Beyoğlu’nun simge yapılarından 186 yıllık Narmanlı Han’ın ön cephesi ortaya çıktı, binadaki restorasyon tartışması tekrar başladı. 

Beyoğlu Narmanlı Han 3 ay sonra açılacak!

Beyoğlu’ndaki tarihi Narmanlı Han’da yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren projenin mimarı Dr. Sinan Genim hanın en geç 3 ay sonra kapılarını açacağını müjdeledi....

Beyoğlu Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi restore edildi!

18. yüzyıl mimarisinin önemli yapıtlarından birisi olan Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı.

Beyoğlu'nda dönüşüm tam gaz!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Beyoğlu'nun birçok yerinde başlayan, başlayacak, bitmiş ve devam eden toplu ya da muhtelif büyük restorasyon ve rehabilitasyon çalışmasının 12-13 yıldır devam ettiğini kaydetti.

Beyoğlu Narmanlı Han'ın restorasyonunda son durum ne?

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han'da yürütülen restorasyon çalışmaları görüntülendi. Görüntülerde, binaların bir kısmının içinin tamamen boşaltıldığı, sadece dış duvarların kaldığı görülüyor.

Beyoğlu Kent Savunması, Narmanlı Han projesine karşı çıktı!

Beyoğlu Kent Savunması üyeleri tarihi Narmanlı Han’da başlatılan restorasyon projesine karşı çıktı ve İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvurarak projenin iptal edilmesini talep etti.

Belediye başkanları, Beyoğlu'ndaki dönüşümü inceledi!

MARMARA Bölgesi'ndeki bazı ilçelerin belediye başkanları, kentsel dönüşüm ve restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek için, Beyoğlu'nu ziyaret etti.

Beyoğlu'nda 6 bin bina restore edildi!

Mis Sokak’ta tarihi dokusu korunarak yenilenen Vakıf Gökçek Han binası Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla açıldı. Başkan Demircan, “Son 10 yılda 6 bin binada restorasyon çalışması yapıldı” dedi.

Beyoğlu'nda bina restorasyonunda 1500 yıllık 8 mezar bulundu!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde İtalya'nın ünlü ulusal kahramanı Giuseppe Garibaldi adı ile bilinen binanın restorasyonunda Bizans dönemine ait 8 mezar bulundu. Uzmanlara göre Pera'da ilk kez bu tür mezarlara rastlanıyor.

Beyoğlu yenileniyor!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan mimari yapıların restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Özellikle İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi eser binalar adeta yeniden doğuyor. Çalışmalar gece gündüz aralıksız devam ediyor.

Vakıflar'dan Beyoğlu'nda restorasyon karşılığı kiralama ihalesi! 721 bin 140 TL'ye!

Beyoğlu, Hüseyinağa'da yer alan ev-dükkan vasıflı olan lokanta faaliyetinde kullanılmak üzere restorasyon ve onarım karşılığı 18 yıl süreyle kiralama ihalesine çıkıyor. İhale; 7 Ağustos'ta yapılacak.

Beyoğlu'ndaki Hüseyin Ağa Camisi 14 Şubat'ta açılıyor!

İstanbul Beyoğlu'ndaki Hüseyin Ağa Camisi, 2 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından 14 Şubat'ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla açılacak. Tarihi cami İstiklal Caddesi'nin tek camisi olma özelliğini taşıyor...

Beyoğlu restorasyon mezar Haberi

Beyoğlu restorasyon mezar

İtalyan birliğini kurarak İtalya’nın tek bir ülke olarak kurulmasını sağlayan ulusal kahraman Giuseppe Garibaldi, 1863 yılında İstanbul ’da İtalyan İşçi Yardımlaşma Derneği’ni kurdu. Cemiyet’in bugün halen faal olan binası 1885 yılında açıldı. Bina 1910 yılında kapsamlı bir değişime uğrayarak bugünkü halini aldı. İstiklal Caddesi’nde Deva ve Perukar çıkmazlarına bakan "Societa Operaia Binası" bilinen adıyla "Garibaldi" binasında yaklaşık bir yıldır hummalı bir restorasyon çalışması sürdürülüyor. Bina baştan aşağı onarılıyor.

BİZANS DÖNEMİNE AİT KİREMİT MEZARLAR

İtalyan İşçi Yardımlaşma Derneği hala varlığını sürdürüyor. Maddi sıkıntı çeken dernek binayı TÜRSAB’a kiraladı. TÜRSAB kültür merkezi yapmak düşüncesiyle binada kapsamlı bir restorasyon çalışmasına başladı. Radikal'den Ömer Erbil'in haberine göre binanın statik yapısını sağlamlaştırmak için temelleri açılınca büyük bir sürprizle karşılaşıldı. Kiremitlerin arasında bir kafatası görülünce İstanbul arkeoloji...