26 / 04 / 2024

beyoğlu restorasyon

beyoğlu restorasyon

Kulaksız, Okmeydanı ve Örnektepe bölgelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu’nda işler yolunda. İlçemizin dört bir yanında hiçbir ayrım yapmaksızın aynı yatırımları yapıyoruz.” diye konuştu.

Beyoğlu Botter Apartmanı restorasyon bekliyor!

İstanbul’daki en eski Art Nouveau (yeni sanat) yapı olan İstiklal Caddesi üzerindeki Botter Apartmanı, bir süredir atıl vaziyette bulunuyor. D’Aronco tarafından inşa edilen binanın ne olacağı bilinmezliğini koruyor.

Beyoğlu Belediye Binası yenilendi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde aslı korunarak modern çağın ihtiyaçlarına göre restore edilen tarihi binanın Abdülhamit Han’ın adını taşıyan tuğrası yıllar sonra bulunarak yeniden gün yüzüne çıkarıldı.

Beyoğlu'nda bina restorasyonunda 1500 yıllık 8 mezar bulundu!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde İtalya'nın ünlü ulusal kahramanı Giuseppe Garibaldi adı ile bilinen binanın restorasyonunda Bizans dönemine ait 8 mezar bulundu. Uzmanlara göre Pera'da ilk kez bu tür mezarlara rastlanıyor.

Vakıflar'dan Beyoğlu'nda restorasyon karşılığı kiralama ihalesi! 721 bin 140 TL'ye!

Beyoğlu, Hüseyinağa'da yer alan ev-dükkan vasıflı olan lokanta faaliyetinde kullanılmak üzere restorasyon ve onarım karşılığı 18 yıl süreyle kiralama ihalesine çıkıyor. İhale; 7 Ağustos'ta yapılacak.

Beyoğlu'nda 5 bin yapı restore edildi!

İstanbul Beyoğlu'nda Galata ve Kasımpaşa Mevlevihanesi, Karaköy Voyvoda Karakolu gibi yapıların bulunduğu 5 bin yapı restore edildi...

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hidayet Birşey, İbrahim Özcan Aydın, Muhammed Akdemir ve Sacide Tanseli Özer ortaklığında kuruldu.

Beyoğlu Narmanlı Han restore edildi!

İstanbul'da Beyoğlu’nun simge yapılarından 186 yıllık Narmanlı Han’ın ön cephesi ortaya çıktı, binadaki restorasyon tartışması tekrar başladı. 

Beyoğlu Narmanlı Han 3 ay sonra açılacak!

Beyoğlu’ndaki tarihi Narmanlı Han’da yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren projenin mimarı Dr. Sinan Genim hanın en geç 3 ay sonra kapılarını açacağını müjdeledi....

Beyoğlu Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi restore edildi!

18. yüzyıl mimarisinin önemli yapıtlarından birisi olan Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı.

Beyoğlu'nda dönüşüm tam gaz!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Beyoğlu'nun birçok yerinde başlayan, başlayacak, bitmiş ve devam eden toplu ya da muhtelif büyük restorasyon ve rehabilitasyon çalışmasının 12-13 yıldır devam ettiğini kaydetti.

Beyoğlu Narmanlı Han'ın restorasyonunda son durum ne?

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han'da yürütülen restorasyon çalışmaları görüntülendi. Görüntülerde, binaların bir kısmının içinin tamamen boşaltıldığı, sadece dış duvarların kaldığı görülüyor.

Beyoğlu Kent Savunması, Narmanlı Han projesine karşı çıktı!

Beyoğlu Kent Savunması üyeleri tarihi Narmanlı Han’da başlatılan restorasyon projesine karşı çıktı ve İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvurarak projenin iptal edilmesini talep etti.

Belediye başkanları, Beyoğlu'ndaki dönüşümü inceledi!

MARMARA Bölgesi'ndeki bazı ilçelerin belediye başkanları, kentsel dönüşüm ve restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek için, Beyoğlu'nu ziyaret etti.

Beyoğlu'nda 6 bin bina restore edildi!

Mis Sokak’ta tarihi dokusu korunarak yenilenen Vakıf Gökçek Han binası Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla açıldı. Başkan Demircan, “Son 10 yılda 6 bin binada restorasyon çalışması yapıldı” dedi.

Beyoğlu yenileniyor!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan mimari yapıların restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Özellikle İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi eser binalar adeta yeniden doğuyor. Çalışmalar gece gündüz aralıksız devam ediyor.

Vakıflar'dan Beyoğlu'nda restorasyon karşılığı kiralama ihalesi! 721 bin 140 TL'ye!

Beyoğlu, Hüseyinağa'da yer alan ev-dükkan vasıflı olan lokanta faaliyetinde kullanılmak üzere restorasyon ve onarım karşılığı 18 yıl süreyle kiralama ihalesine çıkıyor. İhale; 7 Ağustos'ta yapılacak.

Beyoğlu'ndaki Hüseyin Ağa Camisi 14 Şubat'ta açılıyor!

İstanbul Beyoğlu'ndaki Hüseyin Ağa Camisi, 2 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından 14 Şubat'ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla açılacak. Tarihi cami İstiklal Caddesi'nin tek camisi olma özelliğini taşıyor...

Beyoğlu'nun Sosyal Market projesinden 20 bin kişi faydalanıyor!

Beyoğlu Belediyesi; "Sosyal Market" projesiyle İhtiyaç sahiplerine alışveriş imkanı sağlıyor. İlçe halkının gıda, giyim, temizlik malzemesi, yakacak gibi ihtiyaçlarını karşılayan Sosyal Market'ten şu an yaklaşık 20 bin kişi faydalanıyor...

beyoğlu restorasyon Haberi

beyoğlu restorasyon

Geçmişten günümüze medeniyetlerin buluşma noktası olan Beyoğlu’nda hummalı çalışmalar sürüyor. Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bir yandan Kentsel ve Kültürel dönüşüm devam ederken bir yandan da tarihi binalar restore ediliyor ve yeniden hayata döndürülüyor. 


Beyoğlu Belediyesi tarafından servis edilen habere göre, Cadde ve Sokaklar alt ve üst yapıları ile birlikte baştan aşağı yenileniyor. İlçedeki tüm bu değişim ve dönüşümün yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında daç çok farklı çalışmalara imza atılıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve vatandaşları yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmek için Kulaksız, Okmeydanı ve Örnektepe'yi ziyaret etti. Dernekleri ve kahvehaneleri gezen Başkan Ahmet Misbah Demircan vatandaşlarla sohbet etti.
 

HİÇBİR AYRIM YAPMAKSIZIN AYNI YATIRIMLARI YAPIYORUZ

Başkan Demircan Beyoğlu’nda değişim ve dönüşümün hızla devam ettiğini...