25 / 04 / 2024

beyoğlu talimhane yapıları

beyoğlu talimhane yapıları

Talimhane'de, Anıtlar Kurulu'nun verdiği kat izinlerini iki misli aşarak onlu katlara kadar yükselen inşaatların durumu, Milliyet'in dört yıl arayla gökyüzünden çektiği fotoğraflarla gözler önüne seriliyor.

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane'de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul'un Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.086 adet konut hak sahiplerine teslim edildi. İşte ayrıntılar...

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı'ndaki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi 1. Etap Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Beyoğlu'nda emlak vergisi tartışması!

2022 yılı için emlak vergisi zam oranları belli oldu. Beyoğlu'nda yapılan yüzde 80'lik zam Beyoğluların tepkisine neden oldu. 

Beyoğlu'ndaki kaçak yapılar dijital ortamda tespit edilecek!

Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu'nun tamamını 3 boyutlu teknolojiyle dijital ortama aktardı ve kayıt altına aldı.

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Beyoğlu Belediyesi'nden riskli yapılarla ilgili önemli karar!

İstanbul Beyoğlu Belediye Meclisi'nde ilçe genelinde bulunan riskli yapılarla ilgili mevcut imar planlarına eklenmek üzere hazırlanan Plan Notu Teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Beyoğlu'na millet bahçesi müjdesi! 

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'nda yapılacak projeleri açıkladı. Yıldız, İnebolu Pazarının kurulduğu yerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından millet bahçesi yapılacağını belirtti....

Beyoğlu 34 Grup Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu 34 Grup Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Savaş Tan ve Zeynep Özer ortaklığında kuruldu.

Ege Yapı Beyoğlu projesi için ön talep topluyor!

Ege Yapı, İstanbul'un en gözde semti Beyoğlu'da hayata geçirmeyi planladığı Hasköy projesi için ön talep topluyor. Projede teslimlerin 2021 yılının Temmuz ayında gerçekleşmesi planlanıyor.

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu’na Çelik Yapılar Oscar’ı!

Yeditepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, Avrupa’nın çelik yapılar konusunda bilim Oscar’ı kabul edilen Charles Massonnet Ödülü’nün sahibi oldu.

Beyoğlu'ndaki halı saha yurt mu olacak?

İBB ve Beyoğlu Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Süleyman Solmaz yaptığı açıklamada, “Beyoğlu’nda yapılaşma yoğunluğu fazla, yeşil alan çok az. Depremde kullanılacak boş alan ihtiyacı var” dedi.

beyoğlu talimhane yapıları Haberi

beyoğlu talimhane yapıları

İstanbul'un en prestijli ilçesi Beyoğlu'nun Talimhane bölgesindeki hızlı yapılaşmanın neden olduğu siluet değişikliği, Milliyet'in dört yıl arayla gökyüzünden çektiği fotoğraflarla gözler önüne serildi. Sit alanı ilan edilen bölgede yıkılan binaların yerini 10'lu katlara ulaşan oteller alıyor. Binaların çoğunluğu da ruhsata aykırı kaçak kat ilaveleriyle yükseliyor.
Turizm alanı ilan edilen Talimhane'deki üç otelde süren kaçak yapılaşma, Milliyet'in haberleriyle gündeme gelmiş, harekete geçen Beyoğlu Belediyesi de kaçak katların yıkılması sürecini başlatmıştı. Anıtlar Kurulu'nun verdiği kat izinlerini iki misli aşarak onlu katlara kadar yükselen inşaatların çevresindeki durum Milliyet Gökyüzü muhabiri Murat Öztürk'ün objektifine böyle yansıdı.
Öztürk'ün 2004 yılında gökyüzünden fotoğrafladığı bölgeye aradan geçen dört yılda eklenen birçok yüksek bina, bölgenin geçtiğimiz şubat ayında çekilen fotoğrafında da açıkça görülüyor. Otel olarak hizmet veren...