19 / 04 / 2024

bilcik osmanlı evleri

bilcik osmanlı evleri

Bilecik’in Küplü köyünün simgesi olarak Osmanlı döneminin mimarisini taşıyan ve zamanının en ihtişamlı, lüks yapıları olarak dikkat çeken tarihi evler yıkılmaya yüz tutmuş durumda.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Osmanlı coğrafyasının mimari izleri!

Osmanlı’nın birbirlerinden güç alan kagir evleri ve şehirleri donatan kubbeler... Bu nevi şahsına münhasır mimarinin özellikleri Gülsün Tanyeli’nin “Hiçbir Üstâd Böyle Kâr Etmemişdir” kitabında yer alıyor. Kitabın tasarımı Bülent Erkmen’e ait, 290 sayfa ve toplam 133 görselden oluşuyor.

Bursa Osmanlı Evleri'nin inşaatında son durum!

Bursa İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldırımken işleri Müdürü İsmail Acar ile birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen Osmanlı Evleri'ni ziyaret etti.

Sakarya Taraklı'da ev fiyatları uçtu!

Bundan birkaç sene evvel yolu bile bilinmeyen, tarihi Osmanlı evleri, 498 yıllık tarihi camisi ve bozulmamış doğası ile dikkat çeken Taraklı,şimdi artık ziyaretçi akınına uğruyor.

İzmir'deki eski Osmanlı Türk evleri onarılmayı bekliyor!

İZMİR’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor.

İzmir Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor!

İzmir’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor. Evlerin onarım maliyetlerinin yüksek olması zorluyor.

TOKİ Zile'deki Osmanlı Evleri'ni turizme kazandırıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

TOKİ'den Bursa'ya Osmanlı evleri!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 4 medeniyete ev sahipliği yapan İznik'te 165 adet konut ve sosyal donatı alanlarından oluşacak Osmanlı evleri inşa ediyor.

İznik Osmanlı Evleri 2016'da tamamlanacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 4 medeniyete ev sahipliği yapan İznik'te Osmanlı mimarisini yansıtan binalar inşa ediyor. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, 2016 yılının sonunda evlerin bitmesini hedeflediklerini söyledi.

TOKİ’den Bursa’ya Osmanlı Evleri!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 4 medeniyete ev sahipliği yapan İznik’te Osmanlı mimarisini yansıtan binalar inşa ediyor.

Ahşap Bartın Evleri tehdit altında!

Ahşap Bartın Evleri Osmanlı'nın son zamanlarındaki modernleşme sürecindeki mimari değişimini yansıtıyor. Fakat yangınlar, ihmalkârlık ve bakımsızlıktan dolayı Bartın tarihi ahşap evlerini yok olma noktasına getirdi.

Bilecik'te Tarihi Osmanlı Evleri turizme açıldı!

Osmanlı'nın ilk kurulduğu yer olan Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelen turistler, Osmanlı evlerinde konaklayacak ve tarihi caddelerde yürüyecekler. Tarihi Osmanlı Evleri'nin, Osmaneli Belediyesi ve Kaymakamlığının yapım ve restorasyonu tamamlandı.

bilcik osmanlı evleri Haberi

bilcik osmanlı evleri

Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan bu yapıların bugünkü halleri ise içler acısı. Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan ve harabeyi andıran görüntüleriyle tarihi evler çevre sakinlerini tedirgin ediyor. Yakınlarından geçmeye korkan hale gelen köy sakinleri yetkililerden acil çözüm bekliyor. Tarihi evler tamamen yıkılmamak için adeta zamana direniyor. Her geçen gün biraz daha yıkılan tarihi binalar yetkilere adeta, ‘Kurtarın’ diye haykırıyor.

Küplü köyü ara sokaklarda yıkılmaya yüz tutan virane halde bulunan ecdat yadigarı ahşap tarihi evlerin restorasyonu yapılıp eski ihtişamlı günlerine dönmesi için onarım gerektiği belirtildi. Bir zamanlar ocakların tüttüğü, ailelerin yaşadığı, geniş avlulu, iki katlı olduğu gözlenen ve döneminin en ihtişamlı binalarından olan tarihi konaklar camları kırık, çatısı harap olmuş, sıvaları dökülmüş vaziyette günümüzde harabe görüntüleriyle Küplü köyü sakinlerini üzüyor. Osmanlı’dan...