19 / 04 / 2024

bilecikte boş arsalar çöp atımı

bilecikte boş arsalar çöp atımı

Kentin Ertuğrulgazi, Gazipaşa, İsmet Paşa mahallerinde bulunan boş arsalara atılan alçı, boya ve çimento malzemeleri gibi inşaat atıkları ile pet şişe, çöp ve benzeri atıklar, çevrede kötü görüntü oluşturuyor...

Konut sorunu Hazine arazisi satışıyla çözülecek mi? Sektörü neler bekliyor?

Konut krizinin çözüme kavuşması için yeni formüllerden biri boş arsaların kullanılması olarak gündeme geldi. Müteahhitler ise, büyük kentlerse arsa bulmanın ve yeni inşaata başlanmasının zor olduğunu belirtiyor. 

Antalya Boğaçayı’ndaki arsalar yeniden ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Boğaçayı Projesi kapsamında Liman Mahallesi'nde yer alan bazı  taşınmazlar belediyece onaylanacak projenin uygulanması şartıyla ikinci kez ihaleye çıkarılacak.

İstanbul Boğazı'ndaki arsaların değeri 670 milyar lira!

İstanbul Boğazı’ndaki arsa değerleri hesaplandı. Yapılan hesaplama neticesinde boğazın değeri 670 milyar lira çıktı. Boğazdaki yapıların değeri ise 650 milyar lira olarak belirlendi.. 

Boğaz'daki arsaların değeri 670 milyar lira!

114 milyon 453 bin metrekare arazinin bulunduğu Boğaz'da, arsaların değeri halihazırda 670 milyar lira olarak belirlendi.

25 daireyi 90 kişiye sattığı iddia edilen sanığa tahliye!

İzmir’in Bornova ilçesinde rezidans inşaatında 25 daireyi 90 kişiye sattığı ve yine Çeşme’de 60 kişiye boş arsaları villa diye sattığı iddiası ile 180 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan Ö.U., son duruşmada tahliye oldu.

İnşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

Gelişen inşaat sektöründe, özellikle yazlık bölgelerdeki boş arsalar da bir bir dolmaya başlıyor. Ancak buralarda yapılacak inşaatlar için yaz aylarında yasak uygulanıyor. Peki, bu sene inşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

Riva ve Florya arsalarında gelirin yüzde 80'i Galatasaray'ın!

Mali sorunlarla boğuşan Galatasaray, en büyük gelir umudu İstanbul Riva ve Florya arsaları için Emlak Konut GYO ile anlaştı. Projelerin hasılat paylaşımı modeliyle ihale edilmesi ve elde edilecek gelirin yüzde 80’inin Galatasaray’a verilmesi yönünde anlaşıldı.

Boğaz'daki 2B arazileri dönüşüm için üç yıldır bekliyor!

İstanbul Boğazı'nda 2B arazilerinin dönüşümü üç yıldır bekliyor. Beykoz'da vatandaşların kullanımındaki arsalar için belediyeye ücretler ödendi. Müteahhitlerle anlaşmaları yapılan arsaların imar planları da bir yıl önce tamamlandı.

Şehirdeki arsa davaları!

ŞEHİR merkezinde kalan boş arsalar her zaman sahiplerinin başına iş açar. Belediyeler başta olmak üzere diğer bazı kamu kurum ve kuruluşları böyle arsaları kendi mülkiyetlerine almak için sahibinin canından bezdirebilirler.

İşte 3.Boğaz Köprüsü'nün arsa fiyatlarını artırdığı bölgeler!

Posta Gazetesi'nin haberine göre, 3. Boğaz Köprüsü'nün inşaatı devam ederken, geçtiği yollardaki arsaların fiyatları yükselmeye devam ediyor. İşte bölge bölge fiyat artışları...

Çanakkale Boğaz Köprüsü güzergahındaki arsaların fiyatları 2'ye katlandı!

Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün ihalesi için gün sayılıyor. İhalenin 2016 başında yapılması bekleniyor. Son bir yılda köprü güzergahındaki arazi fiyatları iki kat arttı. Arazi sahipleri beklemede, yatırımcılar ise arazi peşinde...

İnşaat saat kaça kadar çalışabilir?

Konut ve işyeri bölgelerinde boş arsalar üzerinde yapılan inşaat çalışmalarının verdiği gürültünün çevreyi rahatsız etmemesi açısından belirlenen saatllerde çalışma yapmaları gerekiyor. Peki, inşaat saat kaça kadar çalışabilir?

1988 yılında Boğaziçi'nde arsaların metrekaresi 1.5 milyon liraya satılıyormuş!

1988 yılında Boğaziçi sırtlarındaki arsaların değeri astronomik artış göstermiş. 1969 yılında çıkarılan kanunla 3-4 bin liradan gecekondu sahiplerine devredilen arsaların değeri 1988 yılında milyarla ölçülmeye başlanmış.

bilecikte boş arsalar çöp atımı Haberi

bilecikte boş arsalar çöp atımı


Bilecik’te şehir merkezinin çeşitli yerlerinde bulunan boş arsalar ve araziler, çöplüğe döndü.


Kentin Ertuğrulgazi, Gazipaşa, İsmet Paşa mahallerinde bulunan boş arsalara atılan alçı, boya ve çimento malzemeleri gibi inşaat atıkları ile pet şişe, çöp ve benzeri atıklar, çevrede kötü görüntü oluşturuyor. Yaşanılan durumdan rahatsız olan bazı vatandaşlar duruma tepki göstererek, kente bu görüntülerin yakışmadığını belirtti. Şikayetçi olan çevre sakinleri, “Bu tür kişilerin insanlara ve çevreye karşı duyarlılığı yok. Bu alanları nasıl çöplüğe çevirirler? Çöpleri temizlik işçilerine vermeleri, atıkları da belediyenin gösterdiği atık sahaya dökmeleri gerekiyor. Bilecik’e bu görüntüler yakışmıyor. Yetkililer moloz ve çöp çöken döken kişileri tespit edip ceza tatbik etmeli” diyerek sitem...