24 / 04 / 2024

bilgi üniversitesi kimin

bilgi üniversitesi kimin

Can Holding, Laureate International bünyesinde olan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni satın aldı. 

Avrupa’da yaşayıp Euro’ya yatırım yapan gurbetçilere kötü haber! Zamanında dönüş yapsaydınız kazanacaktınız

Dolar ile Euro’nun 20 yıl sonra eşit seviyeye gelmesini değerlendiren Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Başlevent, Euro’ya yatırım yapanların neden kaybettiğini açıkladı.

Ünlü ekonomi profesörü Aylin Seçkin Süper Bono ile ilgili herkesin merak ettiklerini açıkladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Seçkin, Süper Bono ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Doğa Koleji yine satıldı! Dev kurum artık İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin!

Doğa Koleji, vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin de bünyesinde olduğu Can Eğitim Grubu’na satıldı.

Murat Sağman: Kanal İstanbul projesi bekleyebilir!

Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ekonomist Murat Sağman, 2020 bütçesinin tekrar yapılması gerektiğini ve Kanal İstanbul gibi projelerin bekleyebileceğini belirterek, "Elzem olmayan 18.9 milyar liralık altyapı ve ulaştırma bütçesi sağlığa aktarılmalı" dedi...

Cumhurbaşkanı'nın Şehir Üniversitesi arazi tahsisinden Davutoğlu ayrılınca haberi olmuş!

Gazeteci Abdulkadir Selvi "Erdoğan, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, arazinin Şehir Üniversitesi’ne bedelsiz olarak devredilmesi konusunda kendisine bilgi verilmediğini söylemiş. 'Arazi tahsisinden Davutoğlu başbakanlıktan ayrıldıktan sonra haberim oldu' demiş" diyor...

Ekonomist Murat Sağman’dan Amerikalı yatırımcılara çağrı!

Dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group’un davetlisi olarak Yale Üniversitesi’nde konferans düzenledi. Konuşmacı olarak konferansa davet edilen Ekonomist ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman; emlak sektörü, ekonomi, yatırım fırsatları gibi konuları değerlendirdi...

İnşaat Bilgi Zirvesi gerçekleştirildi!

İnşaat Bilgi Zirvesi, Uluslararası Yapısal Beton Federasyonu (fib) Türkiye Temsilciliği tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği toplantı salonunda yapıldı. Deprem konusunun değerlendirildiği zirveye birçok uzman katılım sağladı...

Şerif Barış: Evinizde deprem riski avına çıkın!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı ve TARDE, “Türkiye’nin Depreminde 20. Yıl: Bellek, Yapılanma, Gelecek” başlıklı çalıştayın 3'üncüsü gerçekleşti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi 90 milyon dolara satıldı!

Can Holding, Laureate International bünyesinde olan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni satın aldı. 

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Maslak'taki yurdu yıkıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Maslak'taki yurdu öğrenci yıkıldı. Yıkılan yurdun yerine henüz ne yapılacağına ilişkin net bir bilgi bulunmuyor.

Türkiye’nin Depreminde 20'nci Yıl Çalıştayı 6 Nisan'da!

TARDE, “Türkiye’nin Depreminde 20. Yıl: Bellek, Yapılanma, Gelecek” çalıştayı düzenliyor. Çalıştay 6 Nisan 2019 günü İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüsünde gerçekleşecek.

Bilgi Üniversitesi'ne 2 liraya satılan bina iade edildi!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Bilgi Üniversitesi'ne 2 lira karşılığında satılan Kuştepe Kampüsü'nün binasının Şişli Belediyesi'ne iade edildiğini açıkladı.

Kanal İstanbul Montrö anlaşmasını nasıl etkiler?

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dolunay Özbek, Kanal İstanbul projesinin Türk boğazlarından geçiş rejimini ve boğazlar bölgesinin güvenliğini düzenleyen Montrö anlaşmasına etkisi hakkında açıklamalar yaptı.

bilgi üniversitesi kimin Haberi

bilgi üniversitesi kimin

Laureate International Universities bünyesinde bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi resmen Can Holding'e satıldı. Can Holding üniversite için 90 milyon dolar ödedi.

Sözcü Gazetesi'nden Can Mumay'ın haberine göre, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu satışın ardından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı'na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır. Bilime ve eğitime destek vermek, üniversite eğitimine yeni bir soluk getirmek amacıyla, 1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı'na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır. Destekçi katılımlarının, gerek vakfımızı gerekse vakfımız tarafından kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni olumlu yönde etkilediğini geçmişimiz bize göstermektedir."

‘AKADEMİK KADROLARDA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK’

Üniversitemizin mevcut yönetimi ile akademik ve idari kadroları...