19 / 04 / 2024

bilişim vadisi temel atma töreni

bilişim vadisi temel atma töreni

Örnekleriyle ilgili olarak başta ABD olmak üzere birçok gelişmiş ülkelerde incelemelerde bulunulan Bilişim Vadisi'nin temeli Gebze Muallimköy'de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı törenle atıldı.

Bilişim Vadisi'nin temeli Kocaeli'de atıldı!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 3 milyon metrekarelik alana kurulacak Bilişim Vadisi’nin temeli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla atıldı.

Bilişim Vadisi'nin temeli yarın atılıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, temeli 26 Mayıs'ta atılacak Bilişim Vadisi'nden yıllık 50 milyar dolar ciro beklediklerini söyledi.

Bilişim Vadisi'nin temeli 26 Mayıs'ta atılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin geleceğine yön verecek Bilişim Vadisi'nin temellerinin 26 Mayıs Salı günü atılacağını bildirerek, "Temeli atılacak Bilişim Kenti'nden, yıllık 50 milyar dolar ciro hedefliyoruz" dedi.

Bilişim Vadisi'nde binaların temeli Mayıs'ta atılacak!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'ye yapılacak olan Bilişim Vadisi'nde binaların temelinin mayıs alında atılacağını söyledi..

Bilişim Vadisi'nin temeli Nisan'da atılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: " Bilişim Vadisi hayata geçirildiğinde, Türkiye bilişim teknolojileri noktasında bölgenin en önemli ülkelerinden biri olacak. " şeklinde konuştu.

Bilişim Vadisi’nden tam 100 milyon TL’lik fon desteği!

İstanbul ve Kocaeli’nden sonra İzmir’de mart ayında girişimcilere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bilişim Vadisi çeşitli girişimcilere toplam 100 milyon TL’yi aşan fon sağladı.

TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisi'ne talep arttı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobilinin Ar-Ge'sinin Bilişim Vadisi'nde yapıldığını belirtti ve "TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisine çok yoğun bir talep artışı oldu" dedi...

Bilişim Vadisi'nde teknoloji şirketleri ofis açmaya başladı!

Türkiye'nin Otomobili, merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisi'ni de hareketlendirdi. Teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi'ne gelerek teker teker ofislerini açıyor.

Türkiye'nin Otomobili, Bilişim Vadisi'ne ilgiyi artırdı!

Türkiye'nin Otomobili'nin Kocaeli'de bulunan Bilişim Vadisi'nde yer alması, Aralık'tan bu yana vadide yer almak isteyen firma sayısını yüzde 50 oranında artırdı.

Bilişim Vadisi'nde ikinci etap inşaatı başladı!

Türkiye'nin teknoloji üretme ve geliştirme üssü olarak planlanan Bilişim Vadisi’nin 200 bin metrekarelik kapalı alana sahip birinci etabı tamamlandı. İkinci etap inşaatı için çalışmalar başladı.

Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı tamamlanmak üzere!

Gebze Bilişim Vadisi’nde bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğini kuruyor. 5 etaplı vadinin bitmesiyle 100 bin kişilik istihdam yaratılacak. Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı ise tamamlanmak üzere...

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündeminde!

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bilişim Vadisi’nin iç mekanları OSO Mimarlık tarafından tasarlandı!

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biri olacak olan Bilişim Vadisi’nin OSO Mimarlık imzalı iç mekan tasarımlarında, yeni teknolojiler görülüyor. 

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kocaeli Bilişim Vadisi'ni ziyaret ederek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan vadinin birinci etap ikinci kısmının tamamlanmasına yönelik çalışmaları yerinde denetledi.

Bilişim Vadisi'nin 2. etabında inşaat sürüyor!

Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olacak Bilişim Vadisi, Haldız İnşaat tarafından inşa ediliyor. 

Bilişim Vadisi için 61 firmanın başvurusu alındı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Özlü, "Şu an itibarıyla baktığımızda 61 firmanın başvurusu alınmış, 37 firmanın projesi onaylanmış, 6 firma da Bilişim Vadisi'nde faaliyetlerine devam etmektedir." dedi.

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Başbakan Yardımcısı Işık, "Bilişim Vadisi'nin şu anda 1. etabın 1. kısmı bitti. Şimdi 1. etabın 2. kısmını da hızla bitireceğiz. " dedi.

Bilişim Vadisi’nde 28 firmaya yer tahsisi için onay!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Smart Future Expo Açılışı’nda konuştu. Özlü, ilk etabı tamamlanan Bilişim Vadisi’nde 28 firmanın yönetim kurulu tarafından onay aldığını söyledi.

bilişim vadisi temel atma töreni Haberi

bilişim vadisi temel atma töreni

Törende konuşan Bakan Fikri Işık, 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin bir vizyon projesi olarak gördüğükleri Bilişim Vadisi Projesi'nin bu aşamaya gelmesine kadar olan süreçte emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Bakan Işık, toplumsal hayatı Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında yaşanan gelişmelerin her yönüyle şekillendirdiğini söyledi. Bakan Işık şöyle devam etti:


"Sürekli büyümekte olan bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün dünyadaki pazar büyüklüğü 5 trilyon dolara ulaşmıştır. Bu alanda gelişmekte olan ülkelere en büyük fırsatları sunan sektör ise yazılım sektörüdür. Bilişim ve yazılım teknolojileri, ülke kalkınmasının en önemli dinamiği olarak öne çıkmaktadır. Ülkemizde ekonomik büyüme ve sosyal refahın artması için, güçlü olduğumuz geleneksel sektörlerde yüksek katma değerli üretim yapısına geçmemiz ve aynı zamanda yüksek teknolojili sektörlerin de üretim ve ihracatımız içindeki payını arttırmamız...