26 / 04 / 2024

bina aidatı 2015

bina aidatı 2015

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e binalarda aidat ve yakıt parasıyla ilgili bir soru sordu..

Balıkesir'de döviz bozdurup ev alana elektrik, su, doğalgaz bedava!

Balıkesir’de faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin sahibi, daire satın almak üzere döviz bozduran vatandaşların evlerinin elektrik, su, doğal gaz, internet, tv, bina aidatı ücretlerini firma olarak karşılayacaklarını dile getirdi. 

Apartmanda aidat ödemeyenlere ilginç yaptırım!

Adana'da bir apartman yöneticisi, 50 lira olan aidatı ödemeyen bina sakinlerinin faydalanamaması amacıyla asansöre şifreli bir sistem yaptırdı...

Ödenemeyen aidatların icra takibi bina yönetimleri için yeni kazanç kapısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

2015'te alınan yapı ruhsatları yüzde 16,4 geriledi!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun şubat ayı sonuçları açıklandı. Rapora göre, konut ve konut dışı bina yapı ruhsatlarında 2015 yılında alınan toplam yapı ruhsatlarında geçen yıla göre azalma yaşandığı görüldü.

Ruhsat verilen bina sayısı geçen yıl yüzde 12.3 azaldı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 12.3 geriledi. Yapı kullanma izin belgesi verilen bina sayısı da azaldı.

Bina inşaatı maliyet endeksi Ekim-Aralık 2015!

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME), verileri 3 ayda 1 olarak Tüketici Hakem Heyeti tarafından açıklanıyor. İşte bina inşaatı maliyet endeksi Ekim - Aralık 2015 verileri..

Bina inşaatı maliyeti yüzde 0,3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2015 yılı 4. çeyrek verilerine göre bina inşaatı maliyet endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 azaldı.

Bina inşaatı maliyet endeksi yüzde 0,3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME) 2015 yılı dördüncü çeyreğine ilişkin verilerini açıkladı. Endeks geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 0,3 azaldı.

Sakarya'da 2015 yılında 237 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2015 yılında 102 riskli yapı başvurusunda bulunulduğu belirtilerek, toplamda 295 yapının riskli ilan edildiği kaydedildi. Bu binalardan 237'sinin yıkılarak yerlerine daha güvenli ve modern binaların inşa edildiği açıkland

2016'da yeşil bina eğilimin tetiklenmesi bekleniyor!

Türkiye’de 2015 yılında sertifikalı 176, süreci devam eden 350’nin üzerinde çevre dostu yeşil bina bulunuyor. 2016 yılında yeşil binalara eğilimin dış faktörlerin de etkisiyle tetiklenmesi bekleniyor.

Halk GYO'dan Kızılay Bina'nın 2015 sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıportföyünde bulunan Ankara merkezli "Kızılay Bina"nın 2015 yılsonu değer tespit raporunu yayınladı.

Halk GYO'nun Ankara Bahçelievler 1 Bina'nın değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan Ankara merkezki Bahçelievler 1 Bina'nın 2015 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Beyoğlu Bina'nın 2015 sonu değerleme raporunu yayınlandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan İstanbul merkezli "Beyoğlu Bina"nın 2015 yılsonurevize değerleme raporu yayınlandı. İşte söz konusu değerleme raporu...

bina aidatı 2015 Haberi

bina aidatı 2015

10 mesken, 1 dükkandan ibaret binada dükkan sahibiyim. Yönetim dükkandan aidatı ve yakıt parasını çift toplamaktadır. Üstelik dükkan geceleri kapalı yani meskenler benden daha çok ısınıyor. Buna karşın ben dükkandaki radyatörleri söküp ödemeyi engelleyebilir miyim? • L.K. 


Kat mülkiyeti mevzuatı uygulanan bir binada aidat ve ortak giderler yönetim planında gösterildiği şekilde ödenir. Şayet yönetim planında açıklık yok ise bu halde kanunun gösterdiği biçimde ödenir. 

Kanunda işyerlerinin, meskenlere göre iki kat aidat ödeyeceğine dair bir hüküm yok. 

Kanunda "Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi ücretleri eşit, diğer giderler arsa payı oranında bölüştürülür" diyor. Şayet dükkan büyük ve arsa payı da meskenlere göre iki kat ise sizin fazla para ödemenizin anlamı var. 


Ancak böyle bir büyüklük yok ise sizden fazla para isteniyor. Bunun için daha kesin...