25 / 04 / 2024

bina değeri imsad

bina değeri imsad

Kentsel yaşam alanlarına değer katması, güneş enerjisinden yararlanma, doğal ışıktan yararlanma ve enerji tasarrufu sağlaması gibi özellikler, binaların değerini artırıyor

Peker GYO'nun Gravesend'daki bina ve arsasının değeri ne kadar?

Peker GYO, Gravesend'daki bina ve arsasının gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı. Peki Gravesend'daki bina ve arsasının arsasının değeri ne kadar?

Rayiç bedel nedir? Bir parselin rayiç değeri nasıl hesaplanır?

Bir parselin rayiç değeri, toprağı ve araziyi üzerinde bulunan parçalarıyla, özellikle bina ve diğer ek yapı tesisleriyle birlikte hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Fenerbahçe'nin 300 milyon Euro'ya yakın gayrimenkul değeri var!

Aziz Yıldırım; ‘150 milyon Euro mu, 150 milyon TL mi’ polemiğine son noktayı koydu. Yıldırım, "150 milyon ben vereyim, 150 milyon sen ver, beraberce kulübü borçtan kurtaralımdı benim çağrım. 300 milyon Euro'ya yakın bina, arsa, gayrimenkul değeri var. Onu da değerlendirelim dedim" dedi..

Atakule GYO'nun kullanılmayan payların nominal değeri 49.7 milyon TL!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın kullanılmayan payların nominal değeri 49 milyon 786 bin 599 TL.

Gelibolu'daki arsaların değeri 2 yılda 2 kattan fazla arttı!

Gelibolu Yarımadası’nda bazı köylerdeki arsaların değeri ulaşım projeleri ile 2 yılda 2 kattan fazla arttı. 

Gayrimenkul değeri mi? Gayrimenkul fiyatı mı?

Bir gayrimenkulün kısa zamanda satılabilmesi için, piyasa değeri ve piyasa fiyatı arasındaki farkın düşük olması gerekiyor. Yüzde 30'lara kadar çıkan bu farkın makul düzeye inmesinin yollarından biri, gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkul danışmanlarıyla veya değerleme uzmanlarıyla çalışması.

Enka İnşaat'ın Borsa İstanbul'daki değeri 26.8 milyar TL!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri, gün sonu itibarıyla yaklaşık 859 milyar lira olarak açıklandı. 

Enka İnşaat'ın Borsa İstanbul'daki değeri 24.8 milyar TL!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi verileri açıklandı. Borsa İstanbul'da işlem gören Enka İnşaat'ın piyasa değeri 24 milyar 840 milyon TL olarak açıklandı.

Kilis Belediyesi'nden arsa birim değeri toplantısı!

Kilis Belediyesi arsa birim değeri toplantısı Kilis Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Eryılmaz başkanlığında gerçekleşti.

Boğaz'daki arsaların değeri 670 milyar lira!

114 milyon 453 bin metrekare arazinin bulunduğu Boğaz'da, arsaların değeri halihazırda 670 milyar lira olarak belirlendi.

Boğaziçi'ndeki yapıların toplam değeri 610 milyar TL!

TUVİMER İstanbul Değer Haritası'nın 4'üncü raporu yayınlandı. Ortalama metrekare fiyatlarının 9 bin 500 lira olduğu Boğaz'da 53 milyon 255 bin metrekarelik yapı stokunun toplam değeri 550 milyar lira olarak belirlendi.

Emlak vergisine esas olan vergi değeri 2017!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergi, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.

Tek daireli binaların değeri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 yılı yapı ruhsatları verilerine göre konut fiyatları 2016'da yüzde 4,4 artarken en çok artış yine tek daireli binalarda gerçekleşti. Tek daireli binalarda metrekare değeri yüzde 10.8’le büyük ve çok odalı konutları solladı.

bina değeri imsad Haberi

bina değeri imsad

Türk ekonomisinin yüzde 9.6 büyüdüğü yılın ilk 9 aylık döneminde inşaat sektöründe de çift haneli büyümenin devam ettiğini belirten İnşaat Malzemesi Sanayicileri Demeği (İMSAD) Başkam Hüseyin Bilmaç, "Kendi kaynaklarıyla iyi bir performans ortaya koyan sektörün, bu olumlu görünümünü 2012'de sürdürmesi için hükümetin kentsel dönüşüm ve binalarda enerji verimliliği projelerine ağırlık vermesi kritik önem taşıyor. Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyümesi öngörülen bir ortamda 2012 yılında inşaat sektörü büyümesinin de yüzde 7-7.5 oranında olabileceği açıklandı.

Enerji verimliliğine odaklanın
İMSAD yılın son ekonomi toplantısını gerçekleştirdi. İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "Bu dönemde inşaat sektörünün büyüme hızında yavaşlama yaşansa da çift haneli gelişim devam etti. İnşaat sektörü, üçüncü çeyrekte yüzde 10.6 büyüdü. Böylece sektör büyüklüğü 15.03 milyar TL düzeyinde oluştu. Büyümede sektörün kaynaklarım...